Titanic UHD 4K blu ray anmeldelse

 
Titanic UHD 4K blu ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
Titanic UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 3 timer 14 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K - 2.35:1
HDR: HDR10, Dolby Vision

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 11. december 2023
Distributør: SF Studios / Paramount
Antal disk:  3 = 1 x UHD 4K blu-ray + 2 x blu-ray

Genre: Drama
Biograf premiere: 23. januar 1998
 
Instruktør: James Cameron
Manuskript: James Cameron
Producere: bl.a. James Cameron, Rae Sanchini, Jon Landau
Fotograf: Russell Carpenter
Klip: James Cameron, Conrad Buff IV, Richard A. Harris
Musik: James Horner
 
Skuespiller:
Leonardo DiCaprio som Jack Dawson
Kate Winslet som Rose Dewitt Bukater
Billy Zane som Cal Hockley
Kathy Bates som Molly Brown
Gloria Stuart som Old Rose
Bill Paxton som Brock Lovett
Bernard Hill som Captain Smith
 
Beskrivelse: 
Titanic er et episk drama om en katastrofe, der rystede verden, og en kærlighed, der overvandt alt. På det mest luksuriøse skib nogensinde møder en fattig kunstner og en rig arving hinanden og forelsker sig mod alle odds. Men deres lykke bliver kortvarig, da skibet rammer et isbjerg og begynder at synke. I en kamp for overlevelse må de stå over for både naturens kræfter og samfundets fordomme. Instrueret af James Cameron, manden bag action klassikere som Terminator og Aliens, er Titanic en film, du aldrig vil glemme.
 
Titanic UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD eller blu-ray 

Filmklassikeren Titanic fra 1997, instrueret af James Cameron, forbliver en episk bedrift inden for visuel præsentation og teknisk opfindsomhed. Denne anmeldelse kredser om filmens bemærkelsesværdige visuelle og tekniske præstationer, mens den også kaster lys over dens historiemæssige tilgang.

Fra det øjeblik filmen begynder, drages seeren ind i en fortryllende verden af overdådige kostumer, detaljerede sæt og imponerende visuelle effekter. Camerons sans for detaljer og ambition for at genskabe Titanics luksus og pragt skinner igennem hvert eneste billede. Skibets konstruktion, passagerernes påklædning og atmosfæren ombord er alle nøje gengivet og skaber en overbevisende kulisse for handlingen.

Teknisk set er Titanic en milepæl. Cameron udnyttede banebrydende CGI-teknologi til at bringe skibet og dets skæbne til live på en måde, der aldrig før var set på det store lærred. De dramatiske scener med skibet, der synker, er især bemærkelsesværdige for deres realisme og intensitet. Lyddesignet og special effects arbejdet bidrager også til filmens overordnede oplevelse, idet de fordyber seeren fuldstændigt i den skæbnesvangre begivenhed.

Men på trods af filmens tekniske fremragende præstationer, er dens historie ikke så dybtgående som dens visuelle præsentation. Når alt kommer til alt, er Titanic en simpel kærlighedshistorie mellem Rose og Jack, to karakterer fra forskellige samfundslag, hvis kærlighed blomstrer på trods af skibets tragiske skæbne. Selvom skuespillet af Leonardo DiCaprio og Kate Winslet er stærkt og følelsesladet, efterlader historiens enkelhed noget at ønske.

Det er først, når skibet rammer isbjerget og begynder at synke, at filmen virkelig fanger ens opmærksomhed. Denne del af historien er både hjerteskærende og spændende, da passagererne kæmper for overlevelse og prøver at navigere gennem kaos og desperation. Cameron formår at skabe intense øjeblikke fyldt med spænding og drama, hvilket gør publikummet til vidner til en af de mest ikoniske katastrofer i moderne historie.

Selvom Titanic er en imponerende filmoplevelse, er det svært ikke at bemærke, at dens historie falder i baggrunden for dens visuelle pragt og tekniske opfindsomhed. Mens kærlighedshistorien mellem Rose og Jack er hjerteskærende, virker den som et overfladisk skalkeskjul for den virkelige stjerne i filmen: Titanics skæbne.

I sidste ende er Titanic en film, der bedst nydes for sit spektakulære visuelle og tekniske præstationer. Mens dens historie måske mangler dybde, er dens evne til at skabe en følelsesmæssig forbindelse og spænding hos publikum uimodståelig. På trods af sine mangler forbliver Titanic en milepæl i filmhistorien og en tidløs klassiker, der fortjener at blive set igen og igen.
 
Titanic UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD eller blu-ray  
 
Filmen bliver leveret i et 2.35:1 2160p/H.265 HEVC transfer, som har fået en kærlig behandling på dette fremragende UHD transfer. Som med flere storfilm er Titanic optaget på 35mm og 70mm hvilket giver et stort potentiale for et godt 4K transfer som vi heldigvis også får på denne udgivelse. Alle farverne meget klare og tydelige hvor især den sorte også får lov til at have en god dybde og kraft i de mange aftenscener senere i filmen. Detaljegraden er også god og man får lov til at se samtlige detaljer på skibet lige fra fine træ udskæringer til små detaljer i skroget da skibet knækker over. Detaljemængden når det kommer til skuespillerne og deres tøj lader heller ikke noget tilbage. Dolby Vision bidrager også til at denne udgivelse fremstår farvefyldt og assisterer rigtig godt til de mange imponerende scener og især sidste del af filmen hvor Titanic synker fremstår med utrolig mange detaljer. En visuel præstation der bestemt imponerer på denne udgivelse.
 
Der er ikke den store tvivl om, at det er et stykke drama vi her har med at gøre. Det medfølgende Dolby Atmos lydspor er rigtig effektivt både når det kommer til dialog og musik, men også skibets mange lyde fremstår ekstremt realistisk med ingen overflødige lyde. Alle kanaler er med det samme i brug på denne udgivelse både for og bag. Subwooferen er også aktiv i de scener der kræver det og i det hele taget er kanalovergangene fornuftige. Talen som er den vigtigste lydkilde i denne film går til enhver tid klart igennem og baggrundsmusik er subtil uden på noget tidspunkt at overdøve. Ligesom med den visuelle stil, er lydsiden holdt i sammen høje kvalitet, som klart supplerer den visuelle stil fremragende.
 
 

Tak til SF Studios / Paramount

Anmeldelse skrevet marts 2024

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser