The Exorcist: Believer UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
The Exorcist: Believer UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
The Exorcist: Believer UHD 4K bluray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 51 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K - 1.85:1
HDR: HDR10, Dolby Vision

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 15. januar 2024
Distributør: SF Studios / Univeral
Antal disk:  1 x UHD 4K blu-ray

Genre: Gyser
Biograf premiere: 12. oktober 2023
 
Instruktør: David Gordon Green
Manuskript: David Gordon Green, Danny McBride, Scott Teems, Peter Sattler
Producere: bl.a. David Gordon Green, Danny McBride, Jason Blum
Fotograf: Michael Simmonds
Klip: Timothy Alverson
Musik: Amman Abbasi, David Wingo
 
Skuespiller:
Leslie Odom Jr. som Victor Fielding
Lidya Jewett som Angela Fielding
Danny McCarthy som Stuart
Ann Dowd som Ann Brooks
Olivia O'Neill som Katherine
Ellen Burstyn som Chris MacNeil
 
Beskrivelse: 
To piger forsvinder i skoven og vender tilbage tre dage senere uden nogen erindring om, hvad der skete med dem. Den ene piges far opsøger Chris MacNeil, som er blevet forandret for evigt, af det der overgik hendes datter for 50 år siden.
 
The Exorcist: Believer UHD 4K bluray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD blu-ray 

Filmen The Exorcist: Believer præsenterer sig selv som en skuffende affære, der ikke kun mangler at levere spænding og rædsel, men også formår at undergrave og forringe arven fra sin legendariske forgænger. Instruktør David Gordon Green, kendt for sit arbejde inden for komediegenren hvis vi lige ser bort fra de to seneste Halloween film, tager en skæv drejning ind i gyserens rækker, men desværre er resultatet et uinspireret og uhyggeligt mislykket forsøg på at genoplive en klassiker.

Green og hans samarbejdspartner Danny McBride, der tidligere har leveret sjove og prisvindende komedier, formår ikke at oversætte deres talent til horror-genren. Historien, der følger to unge piger, der bliver besat af dæmoniske kræfter og tvinges til at gennemgå en eksorcisme, mangler dybde og sammenhæng. Med en hastigt udviklende plot og karakterer, der aldrig får mulighed for at udvikle sig, bliver seerne efterladt uden nogen form for forbindelse eller følelsesmæssig investering i begivenhederne.

Skuespillerne, herunder den talentfulde Ellen Burstyn, der vender tilbage til rollen som Chris MacNeil, lider under et mangelfuldt manuskript og en instruktion, der synes at mangle forståelse for genrens grundlæggende elementer. Selv Burstyns præstation, der ellers er forsøgt at redde filmen, bliver kvalt af en overfladisk karakterisering og en manglende evne til at udnytte hendes potentiale.

Den visuelle præsentation af filmen efterlader også meget at ønske. Effekterne, der forsøger at skabe skræmmende scener, falder fladt og mangler den nødvendige skræmmende effekt. Desuden er redigeringen ru og ujævn, hvilket resulterer i en film, der mangler enhver form for spænding eller intensitet.

Selvom filmen er vurderet til R, er dens forsøg på at skabe rædsel begrænset af en mangel på voldelige scener eller grafisk indhold. Dette efterlader seerne med en oplevelse, der føles mere tam end skræmmende, og mangler den dybe indvirkning, som en gyserfilm normalt leverer.

Alt i alt er The Exorcist: Believer en uinspireret og nærmest intetsigende filmoplevelse, der ikke formår at leve op til sit potentiale eller ære arven fra sin ikoniske forgænger. Med et plot, der mangler sammenhæng og karakterer, der ikke formår at engagere, er denne film bedst at undgå for dem, der søger ægte gyseroplevelser.
 
Filmen bliver leveret i et 1.85:1 2160p/H.265 HEVC transfer, med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud, skrammer, sår og masser af blod og gore når dæmonen går amok. Der er naturligvis de mere makabre scener, hvor man i close-up billeder får lov til at se alle de grufulde detaljer, hvor der ikke bliver lagt fingre imellem. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet hvor farvepaletten er holdt med en overdimensionering som man er forvent med horrorfilm og med en noget mørk farvepallet.
 
The Exorcist: Believer kommer med et rigtig godt Dolby Atmos. På denne udgivelse bliver der gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, også uden at det kommer til at fremstå ensformigt som det ellers tit kan i gyserfilm. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen brummer fra sit skjul. Der er selvsagt en del gyser elementer i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik. Det er en flot lydside som fint supplerer det pæne billede præcis som forventet.
 
 

Tak til SF Studios / Universal

Anmeldelse skrevet februar 2024

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser