The Nun II UHD 4K bluray anmeldelse

 
The Nun II UHD 4K bluray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
The Nun II UHD 4K bluray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 49 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
HDR: HDR10

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 3. december 2023
Distributør: SF Studios / Warner Bros
Antal disk: 2: 1 x UHD 4K blu-ray + 1 x blu-ray

Genre: Gyser
Biograf premiere: 7. september 2023
 
Instruktør: Michael Chaves
Manuskript: Ian Goldberg, Richard Naing, Akela Cooper
Producere: Bl.a. Richard Brener, Michael Clear, Gary Dauberman
Fotograf: Tristan Nyby
Klip: Gregory Plotkin
Musik: Marco Beltrami
 
Skuespiller:
Taissa Farmiga som Irene
Jonas Bloquet som Maurice
Storm Reid som Debra
Anna Popplewell som Kate
Bonnie Aarons som The Demon Nun
Katelyn Rose Downey som Sophie
 
Beskrivelse: 
The Nun 2 er opfølgeren til den populære gyserfilm The Nun fra 2018. Den første film blev den bedst sælgende film i det store gyser-univers, som begyndte i 2013 med Nattens dæmoner. Filmen gav forhistorien til den dæmoniske nonne fra Nattens dæmoner 2. Filmen foregår i 1956 i Frankrig. En præst bliver myrdet, og en ondskab breder sig. Søster Irene står igen ansigt til ansigt med dæmonnonnen Valak.
 
The Nun II UHD 4K bluray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD blu-ray eller blu-ray 

Fire år efter sin debut vender Valak tilbage i det foruroligende kapitel, The Nun 2. Denne gang træder søster Irene, spillet af Taissa Farmiga, frem for at konfrontere den dæmoniske nonne. Under den nye instruktør Michael Chaves' ledelse skabes en dybt spændingsfyldt atmosfære, der fortsætter den uhyggelige rejse fra den første film og tilføjer endnu mere til det velkendte.

Filmen indledes med intense sekvenser, der dykker ned i Valaks oprindelse og skabelse, hvilket tilføjer en dybere forståelse for hendes ondskab. Snart præsenteres vi for Debra, spillet af Storm Reid, en ung pige fanget i Valaks kløer, og Sophie, spillet af Katelyn Rose Downey, en ung nonne sendt for at hjælpe hende. Søster Irene bliver draget ind i konflikten, kontaktet af en præst i krise, overbevist om Valaks skyld i en grusom forbrydelse.

Resten af filmen udfolder sig som en række hjertebankende scener, hvor Søster Irene, Sophie og Debra kæmper mod Valak. Det er et væld af spænding, uforudsigelige vendinger og nervepirrende øjeblikke. The Nun 2 byder på mere af det, der gjorde den første film uforglemmelig. En klassisk gyser med jumpscares, skræmmende visuals og en dæmon, der nægter at blive glemt. Men her introduceres også nye aspekter, der højner filmens interesse, især Søster Irenes udvikling, der transformerer hende fra en usikker nonne til en modig kriger mod det onde.

Søster Irene er filmens akse og Taissa Farmiga formidler smukt den erfarne og modige nonne. Debra tilføjer et fascinerende lag til historien som en kompleks karakter, og Storm Reid giver hende en dyb menneskelighed. Sophie er en anden veludført karakter, spillet af Katelyn Rose Downey med en smuk blanding af styrke og skrøbelighed.

Valak udforskes dybere i denne film, hvor vi afslører mere om hendes motiv og oprindelse. Bonnie Aarons' præstation som den dæmoniske nonne er stadig skræmmende og fængslende, hvilket kun tilføjer til hendes skræmmende karakter.

Samlet set er The Nun 2 en tilfredsstillende gyserfilm, der vil glæde genrefans. Den bringer ikke en revolution med sig, men den er veludført og uhyggelig på den helt rigtige måde.
 
The Nun 2 bliver leveret i et 2.39:1 2160p/H.265 HEVC transfer, med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud, skrammer, sår og indvolde når det overnaturlige væsen overtager og dræber. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet hvor farvepaletten er holdt en smule nedtonet og støvet og langsomt bliver forvandlet til en mørkere og mørkere palet som filmen skrider frem.
 
Filmen kommer med et effektivt Dolby Atmos lydspor hvilket også er nødvendigt, da filmen som tidligere nævnt er fyldt med jumpscares. På denne udgivelse bliver der gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, også uden at det kommer til at fremstå ensformigt som det ellers tit kan i gyserfilm. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen brummer fra sit skjul. Der er selvsagt en del gyser elementer i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik.
 
 

Tak til SF Studios / Warner Bros

Anmeldelse skrevet januar 2024

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser