The Equalizer 3 UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
The Equalizer 3 UHD 4K blu ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
The Equalizer 3 UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 49 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
HDR: HDR10, Dolby Vision

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 27. november 2023
Distributør: SF Studios
Antal disk:  2 = 1 x UHD 4K blu-ray + 1 x blu-ray

Genre: Action, thriller
Biograf premiere: 31. august 2023
 
Instruktør: Antoine Fuqua
Manuskript: Richard Wenk
Producere: bl.a. David Bloomfield, Andy Mitchell, Enzo Sisti
Fotograf: Robert Richardson
Klip: Conrad Buff IV
Musik: Marcelo Zarvos
 
Skuespiller:
Denzel Washington som Robert McCall
Dakota Fanning som Emma Collins
Eugenio Mastrandrea som Giorgio Bonucci
David Denman som Frank Conroy
Gaia Scodellaro som Aminah
Remo Girone som Dr. Enzo Arisio
 
Beskrivelse: 
Denzel Washington står igen i spidsen for den hårdkogte fortælling om den pensionerede efterretningsagent Robert McCall. Denne gang befinder McCall sig i det sydlige Italien, hvor han finder ud af, at hans venner er under lokale mafiabossers kontrol. Begivenhederne bliver hurtigt dødbringende, så Robert McCall må gøre det, han kender bedst til: Beskytte sine venner ved at stå op imod mafiaen.
 
The Equalizer 3 UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD blu-ray eller blu-ray

The Equalizer 3 er en fortsættelse af Robert McCalls rejse som beskytteren af de undertrykte. Denne gang finder handlingen sted i det maleriske syditalienske landskab. Denzel Washingtons præstation som McCall bør roses for at være solid og medrivende, hvilket bidrager til filmens stærkeste øjeblikke.

Historien starter i Sicilien, hvor McCall møder en alvorlig skade og flygter til byen Altamonte. Her knytter han bånd til de lokale, der tilfældigvis har brug for hans ekspertise. Filmen præsenterer dog ikke meget nyt i forhold til tidligere installeringer af serien. Den føles næsten som en gentagelse, hvor McCall endnu engang tager kampen op mod kriminelle kræfter for at beskytte uskyldige mennesker. Selvom filmen leverer solide actionsekvenser og Washingtons karakter er fængslende, savner den innovation og en dybere historieudvikling.

Man kan med god grund sætte spørgsmålstegn ved om "The Equalizer 3" virkelig tilføjer noget nødvendigt til serien eller om den bare er en forventet fortsættelse, skabt for at udnytte tidligere økonomisk succes. Sammenlignes Equalizer serien med andre film i genren, såsom "John Wick" og "Nobody," har disse formået at levere mere nyskabende og engagerende fortællinger, hvilket efterlader "The Equalizer 3" i skyggen af disse film.

På trods af dette anerkender jeg, at filmen stadig kan tiltrække folk inklusiv mig selv, der søger hurtig og velkoreograferet action. Denzel Washingtons tilstedeværelse og nogle intense kampscener gør filmen seværdig, selvom den mangler den nyskabelse, der kunne have gjort den til et markant bidrag til serien.

The Equalizer 3 er når alting er sagt en underholdende actionfilm, der lever op til forventningerne. Filmen er velproduceret, og den har et godt cast. Denzel Washington er som altid fremragende i rollen som McCall, og Dakota Fanning er god som hans nye sidekick. Filmen er dog som nævnt ikke revolutionerende. Den følger den samme formel som de tidligere film i serien. McCall hjælper en uskyldig person, der er blevet uretfærdigt behandlet. Han bruger sine evner til at bekæmpe vold og uretfærdighed.

Det er fint, at The Equalizer 3 er den sidste film i serien. Filmen er et godt punktum for en vellykket serie. Den er underholdende, og den giver McCall en værdig afslutning.
 
The Equalizer 3 bliver leveret i et 2.39:1 2160p/H.265 HEVC transfer, som er fremragende behandlet på denne UHD udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er konstant en anelse mørke, men dog stadig dejlig varme og det syditalienske landskab og mennesker står utrolig godt på skærmen. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor også den nævnte sorte får lov til at have en god dybde. Detaljegraden er også utrolig god, hvor skægstubbe og ar tydeligt kan ses og action sekvenserne bliver levet med masse af visuel pondus. Det helt klart at HDR på denne farvefyldte udgivelse bidrager rigtig godt til de mange imponerende scener, klart en visuel præstation der er værd at fremhæve.
 
Filmen kommer med et lækkert Dolby Atmos lydspor. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system. Der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt, både for og bag, og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de mere action fyldte scener. Der er jævnligt action i filmen, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik, også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke, som denne film jo skal høres på. Det hele virker yderst kontrolleret og tilpas.
 
 

Tak til SF Studios

Anmeldelse skrevet december 2023

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser