Torn Curtain UHD 4K blu ray anmeldelse

 
Torn Curtain UHD 4K blu ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
Torn Curtain UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 8 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 2.0
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K - 1.85:1
HDR: HDR10

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 13. november 2023
Distributør: SF Studios / Univeral
Antal disk:  1 x UHD 4K blu-ray

Genre: Drama
Biograf premiere: 20. februar 1967
 
Instruktør: Alfred Hitchcock
Manuskript: Brian Moore
Producere: Alfred Hitchcock
Fotograf: John F. Warren
Klip: Bud Hoffman
Musik: John Addison
 
Skuespiller:
Paul Newman som Prof. Michael Armstrong
Julie Andrews som Dr. Sarah Sherman
Lila Kedrova som Countess Kuchinska
Hansjörg Felmy som Heinrich Gerhard
Wolfgang Kieling som Hermann Gromek
Günter Strack som Professor Karl Manfred
 
Beskrivelse: 
Den amerikanske videnskabsmand Michael Armstrong vil gøre alt for at kende hemmeligheden bag en ny raket, som østblokken har udviklet. Han hopper af og kommer til Leipzig i Østtyskland, hvor han møder en central videnskabsmand i projektet. Men den østtyske efterretningstjeneste tvivler på, at Armstrong virkelig er afhoppet.
 
Torn Curtain UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD blu-ray 

Alfred Hitchcock har med Torn Curtain leveret endnu en uforlignelig film, der fænger fra start til slut. Denne spændende thriller tager os med på en nervepirrende rejse gennem intriger og hemmeligheder under Den Kolde Krig.

Historien følger den geniale forsker Michael Armstrong, spillet af den karismatiske Paul Newman, der tager på en hemmelig mission bag Jerntæppet. Hans rejse for at tilegne sig vigtig information, der kan ændre verdenshistorien, er fyldt med spænding, overraskelser og farlige vendinger.

En af de mest bemærkelsesværdige aspekter ved filmen er dens fremragende brug af locations. Torn Curtain optog dele af filmen i København og østtyskland, og dette tilføjer en autentisk og atmosfærisk dimension til historien. De smukke og karakteristiske danske omgivelser danner en fantastisk baggrund for filmens handling og så er det jo også bare fedt at se hvordan København så ud i 60’erne.

Hitchcock formår at skabe en konstant spænding og suspense, der holder publikum på kanten af sædet. Hver scene er omhyggeligt skabt og leverer et lag af mystik og intensitet, der kun forstærkes af det fantastiske skuespil.

Paul Newman og Julie Andrews' dynamiske præstationer som det centrale par i filmen er bemærkelsesværdige. Deres kemistry på skærmen og dybden i deres karakterer tilføjer en ekstra dimension til filmens allerede spændende plot.

Endvidere er filmens musikalske score bemærkelsesværdigt, da det bidrager til at forstærke spændingen og dramaet i hver scene.

Torn Curtain er en klassisk Hitchcock-film, der byder på en blanding af spænding, intriger og en smule romantik. Med sin dygtige brug af locations, strålende skuespil og Hitchcocks evne til at skabe en atmosfære af konstant spænding, er denne film en absolut must-see for enhver filmelsker.
 
Filmen bliver leveret i et 1.85:1 HEVC / H.265 transfer leveret af Universal som er kendt for at behandle deres bagkatalog med stor kærlighed. I denne nye udgave er film grain reduceret til et absolut minimum, uden det dog efterfalder billede kunstigt. Billedet er i det store hele godt restaureret. Nuancerne er meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde i de mere mørke scener. Detajlegraden er generelt god hvor især hud, tøj, biler og selvfølgelig København fremstår klart og tydeligt. Jeg tror ikke man på nogen måde kan få Torn Curtain til at se bedre ud end den gør på denne udgivelse.
 
Filmen kommer med et DTS-HD Master Audio 2.0. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så godt stykke arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj bliver leveret i en passende højde i forhold til den centrale dialog og den bliver selvfølgelig skuet op til at passe til de overraskende momenter så man slet ikke er i tvivl om at noget slemt er ved at ske. Dialogen som er vigtig i en film som denne går rent igennem.
 
 

Tak til SF Studios / Universal

Anmeldelse skrevet december 2023

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser