The Man Who Knew Too Much UHD 4K blu ray anmeldelse

 
The Man Who Knew Too Much UHD 4K blu ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen The Man Who Knew Too Much UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer
Lyd: DTS-HD Master Audio 3.0
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 4K - 1.85:1
HDR: HDR10

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 30. oktober 2023
Distributør: SF Studios / Universal Studios
Antal disk:  1 x UHD 4K blu-ray

Genre: Thriller, Drama
Biograf premiere: 25. april 1958
 
Instruktør: Alfred Hitchcock
Manuskript: John Michael Hayes
Producere: Herbert Coleman, Alfred Hitchcock
Fotograf: Robert Burks
Klip: George Tomasini
Musik: Bernard Herrmann
 
Skuespiller:
James Stewart som Dr. Benjamin McKenna
Doris Day som Josephine Conway McKenna
Brenda de Banzie som Lucy Drayton
Bernard Miles som Edward Drayton
Daniel Gélin som Louis Bernard
Ralph Truman som Inspector Buchanan
 
Beskrivelse: 
I Marokko er et amerikanske ægtepar, Ben og Jo, vidne til et mord på åben gade. De er kort forinden blevet venner med den myrdede, en franskmand, der inden sin død visker en hemmelighed til Ben. Stewart ved at et politisk attentat vil finde sted under en koncert i Royal Albert Hall, men kan ikke gå til politiet, fordi fremmede agenter har kidnappet parrets søn.
 
The Man Who Knew Too Much UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD blu-ray 

The Man Who Knew Too Much er en solid repræsentation af Alfred Hitchcocks talent og evne til at skabe spænding. Mens den måske ikke når de samme højder som nogle af hans mest ikoniske værker, formår den stadig at levere en underholdende og engagerende historie.

Historien følger Dr. Ben McKenna og hans kone, Jo, spillet af den dygtige James Stewart og den talentfulde Doris Day. Deres ferie i Marokko tager en dramatisk drejning, da de bliver uforvarende vidner til en morderisk begivenhed og bliver trukket ind i en international spionageintrige. Handlingen er solid og holder seerne involveret, men den følger nogle af de forventede tropes inden for spiongenren og mangler muligvis nogle overraskelser eller dybde i sin udforskning af karaktererne.
 
Hitchcocks evne til at skabe spænding og suspense er tydelig i filmen. Der er øjeblikke af intensitet og nervepirrende scener, især i filmens klimaks. Dog kunne tempoet i filmen være mere konsistent, da der er perioder med lidt langsommere progression, der kan bremse den samlede oplevelse for seerne.
 
Skuespilpræstationerne er generelt stærke. James Stewart bringer sin karakteristiske charme og troværdighed til rollen som den bekymrede og handlekraftige Ben McKenna. Doris Day viser også sit talent, selvom hendes karakter måske ikke får den samme dybdegående udforskning som ønsket. Der er øjeblikke, hvor karakterudviklingen virker lidt forudsigelig eller overfladisk, hvilket kan tage noget af intensiteten fra filmens følelsesmæssige slagkraft.
 
På det visuelle plan er filmen imponerende, især med hensyn til brugen af location og kameraarbejde. Hitchcock formår at skabe en autentisk atmosfære i både Marokko og London, hvilket tilføjer en ekstra dimension til historien. Kameraets brug og komposition bidrager til at forstærke spændingen i nøglescener og skaber en visuel intensitet, der hjælper med at opretholde interessen.
 
Desuden er filmens musikalske bidrag bemærkelsesværdige. Doris Days ikoniske fremførelse af "Que Sera, Sera (Whatever Will Be, Will Be)" tilføjer en følelsesmæssig dybde til filmen og bliver en mindeværdig del af dens identitet.
 
The Man Who Knew Too Much er en film, der på trods af sine mindre mangler stadig formår at levere en solid spændingsoplevelse. Den bærer Hitchcocks mærke og byder på en god blanding af drama, spænding og visuel finesse. Mens den måske ikke når samme niveau som nogle af hans andre mesterværker, er den stadig en værdig tilføjelse til spiongenren og Hitchcocks imponerende filmografi.
 
Filmen bliver leveret i et 1.85:1 HEVC / H.265 transfer leveret af Universal som er kendt for at behandle deres bagkatalog med stor kærlighed. Sammenlignet med de andre Hitchcock film jeg har fået til anmeldelse, er denne ikke nogen undtagelse rent visuelt. I denne nye udgave er film grain reduceret til et absolut minimum, uden det dog efterfalder billede kunstigt. Billedet er i det store hele utrolig godt restaureret og The Man Who Knew Too Much er bestemt et godt eksempel på hvordan man skal håndtere det klassiske katalog. Nuancerne er meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde i de mere mørke scener som der er en del af. Detajlegraden er generelt god hvor især hud, tøj, biler og langskaber fremstår klart og tydeligt. Jeg tror ikke man på nogen måde kan få The Man Who Knew Too Much til at se bedre ud end den gør på denne udgivelse.
 
Filmen kommer med et DTS-HD Master Audio 3.0 lydspor. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så godt stykke arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj bliver leveret i en passende højde i forhold til den centrale dialog og den bliver selvfølgelig skuet op til at passe til de overraskende momenter så man slet ikke er i tvivl om at noget slemt er ved at ske. Dialogen som er vigtig i en film som denne går rent igennem. En rigtig flot lydside hvor man selvfølgelig ikke kommer udenom Bernard Herrmanns legendariske musik og sangen Que Sera, Sera som vandt en Oscar.
 
 

Tak til SF Studios / Universal Studios

Anmeldelse skrevet november 2023

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser