Meg 2: The Trench UHD 4K blu ray anmeldelse

 
Meg 2: The Trench UHD 4K blu ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
Meg 2: The Trench UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 56 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
HDR: HDR10, Dolby Vision

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 2. november 2023
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk:  2 = 1 x UHD 4K blu-ray + blu-ray

Genre: Action
Biograf premiere: 3. august 2023
 
Instruktør: Ben Wheatley
Manuskript: Dean Georgaris, Jon Hoeber, Erich Hoeber
Producere: Bl.a. Randy Greenberg, Jason Statham, Jing Wu
Fotograf: Haris Zambarloukos
Klip: Jonathan Amos
Musik: Harry Gregson-Williams
 
Skuespiller:
Jason Statham som Jonas Taylor
Cliff Curtis som Mac
Page Kennedy som DJ
Sergio Peris-Mencheta som Montes
Jing Wu som Jiuming Zhang
Shuya Sophia Cai som Meiying
 
Beskrivelse: 
Dyk med ned i det ukendte farvand med Jason Statham og det globale action-ikon Wu Jing, mens de leder et dristig forskerhold ned i havets dybeste dyb. Deres rejse udvikler sig til kaos, og tvinger dem ud i en kamp om overlevelse.
 
Meg 2: The Trench UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD blu-ray 

Meg 2: The Trench er en efterfølger til den vellykkede actionfilm Meg fra 2018, instrueret af den erfarne Ben Wheatley, kendt for sine eksperimenterende film som In the Earth og Free Fire. Selvom man måske tror, man kender tonen fra den første Meg, overgår fortsættelsen forventningerne, både på godt og ondt.

Jason Statham genoptager rollen som actionmanden og oceanografen Jonas Taylor. Flere år efter begivenhederne i den første film ser vi Jonas og hans partner Mac (Cliff Curtis) i kamp mod ulovlige affaldssmuglere på vegne af milliardæren Jiuming Zhang (Jing Wu) og hans forskningsfacilitet. De har udviklet en avanceret exo-dragt, der kan modstå Trenchens tryk, hvilket giver dem mulighed for at udforske dybere end nogensinde før. Samtidig huser de den eneste Meg i fangenskab og træner den. Under deres seneste rejse til The Trench opdager de, de største Meg'er nogensinde og en dyb minedriftsfacilitet, der truer hele økosystemet. Når tingene går galt – og det gør de altid – vil kæmpestore, dødelige havskabninger vende tilbage til overfladen, kun afbrudt af Jason Statham i hans velkendte stil.

Meg 2: The Trench har mange positive elementer. Filmen er imponerende velproduceret med fantastiske specialeffekter og en fængslende fremstilling af undervandsscenerne. Den leverer spænding og underholdning fra start til slut, støttet af Jason Stathams overbevisende præstation og gode kemi med de andre skuespillere.

På trods af disse styrker har Meg 2: The Trench også nogle ulemper. Filmen lider af en lidt for lang spilletid på 1 time og 56 minutter, og den er en smule overfyldt med forskellige plottråde, hvilket kan gøre det svært at holde styr på handlingen. Adrenalinen pumper konstant, hvilket kan virke overvældende. Desuden er filmens plot temmelig forudsigeligt, hvilket tager noget af overraskelseselementet væk.

Samlet set er Meg 2: The Trench muligvis en vellykket film, men den overstiger også i visse henseender sin forgænger. Med en længere varighed, flere plottråde og en forudsigelig handling er det fornuftigt at overveje, om dette skal være seriens afslutning. En tredje film ville sandsynligvis tilbyde mere af det samme, hvilket kunne resultere i spild af tid og penge.

Derfor er det måske bedst at lade Meg 2: The Trench stå som den sidste film i serien.
 
Meg 2: The Trench UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD blu-ray
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 HEVC / H.265 transfer med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud og dårlige barberinger og en masse detaljer på hajen. Panoramabillederne som pryder filmen, får virkelig scenariet til at se indbydende ud. Kontrasten og skarphed er i top og i det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde og i det hele taget spiller en stor rolle i filmen. Der er et par tvivlsomme CGI effekter, men det er nok svært at undgå i film som denne. Jeg er yderst tilfreds med den visuelle stil i sin helhed.
 
Meg 2 kommer med et Dolby Atmos der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system og der er virkelig bulder og brag for alle pengene. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden så det er bare med at skrue op for volumen.
 
 

Tak til SF Studios / Warner

Anmeldelse skrevet November 2023

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser