Mission: Impossible Dead Reckoning Part One UHD 4K blu ray anmeldelse

 
Mission: Impossible Dead Reckoning Part One UHD 4K blu ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
Mission: Impossible Dead Reckoning Part One UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 43 minutter
Lyd: Dolby Atmos 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
HDR: HDR10, Dolby Vision

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 13. november 2023
Distributør: SF Studios / Paramount Pictures
Antal disk:  2 = 1 x UHD 4K blu-ray + 1 x blu-ray

Genre: Action, thriller
Biograf premiere: 12. juli 2023
 
Instruktør: Christopher McQuarrie
Manuskript: Bruce Geller, Christopher McQuarrie, Erik Jendresen
Producere: Per Henry Borch, Chris Brock, Tom Cruise
Fotograf: Fraser Taggart
Klip: Eddie Hamilton
Musik: Lorne Balfe
 
Skuespiller:
Tom Cruise som Ethan Hunt
Hayley Atwell som Grace
Ving Rhames som Luther Stickell
Simon Pegg som Benji Dunn
Rebecca Ferguson som Ilsa Faust
Vanessa Kirbysom The White Widow
Esai Morales som Gabriel
Pom Klementieff som Paris
Henry Czerny som Kittridge
Shea Whigham som Briggs
Greg Tarzan Davis som Degas
Frederick Schmidt som Zola
 
Beskrivelse: 
I filmen Mission Impossible - Dead Reckoning Part One samler Ethan Hunt endnu engang hans faste IMF-team for denne gang at nedkæmpe en ny skræmmende fjende i form af kunstig intelligens eller AI, der truer hele menneskeheden ved at udnytte sin magt gennem den globalt internet-forbundne verden.Herved kan den ved at manipulere data spille nationerne ud mod hinanden, starte krige og meget andet og der er selvfølgelig nogle menneskelige skurke, der er villig til at hjælpe AI eller ’The Entity’ med denne mission med henblik på selv at overtage magten bagefter. Derved bringes krigen fra computerverdenen ud i vores fysiske verden og jagten på nogle særlige nøgler til en atomubåd bringer Ethan Hunt og hans team på livsfarlige missioner i bl.a. Namibias ørken, Roms historiske gader, Venedigs labyrintiske bymidte og ikke mindst ombord på orientekspressen.
 
Mission: Impossible Dead Reckoning Part One UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD eller blu-ray 

Efter måneders udskydelse pga. Corona pandemien og seriøse budgetoverskridelser lander den syvende Mission Impossible film endeligt på UHD disk. Mission Impossible - Dead Reckoning Part One var uden tvivl årets største actionfilm i biograferne, men desværre for Paramount fik den relativt kort levetid i biografen, da Barbenheimer fænomenet overtog de største biografsale kort tid efter premieren. Som titlen antyder var denne Mission Impossible film tænkt som første del af 2 film, men da forfatterstrejken i Hollywood brød ud og skabte yderligere forsinkelser, har Paramount droppet en egentlig fortsættelse og denne film slutter altså med en cliffhanger slutning, der ikke får en fortsættelse. Da de øvrige film i serien også har sluttet med starten på en ny mission, er det dog ikke noget stort problem.
 
Mission Impossible - Dead Reckoning Part One er en klassisk Mission Impossible film med en frygtløs Ethan Hunt i spidsen for IMF-holdet, masser af eksotiske lokations, smukke kvinder og masser af action og spektakulære og umulige stunts. Der er humoristiske indslag med en bl.a. en overtunet gul Fiat 500 der bliver sluppet løs i Roms gader, en agent-chef, der bliver ved med at nive folk i kinderne for at se om de bærer en IMF-maske og selvfølgelig udveksling af skarpe og vittige kommentarer mellem Luther, Ethan og Benji.

Tom Cruise gør det som sædvanligt hårdtslående godt i rollen som Ethan Hunt, og han får kamp til stregen af den nye skurk Gabriel, spillet af Esai Morales og The White Widow spillet af Vanessa Kirby. Rebecca Ferguson er tilbage som Ilsa Faust, mens Hayley Atwell introduceres i rollen som Grace, en kvindelig lommetyv, som modvilligt rulles ind i IMF’s affærer. Alle spiller glimrende og formår samtidigt at udfylde de fysisk krævende actionscener på overbevisende vis.

Samlet set er Mission Impossible - Dead Reckoning Part One By en værdig fortsættelse af Mission Impossible franchisen. Man kan ikke sige den bringer så meget nyt til bordet, men til gengæld holder den tempoet højt og actionsekvenserne er fortsat spektakulære og medrivende, så missionen er absolut succesfuldt gennemført. .
 
Mission: Impossible Dead Reckoning Part One UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD eller blu-ray  
 
Billedet på denne 4K UHD/Dolby Vision/HDR10+-udgave af ’Mission Impossible - Dead Reckoning Part One’ er værdigt til at blive din nye reference / demo disc, for overalt fremstår det skarpt, detaljeret og komplekst med tydelige huddetaljer og tekstilteksturer i nærbilleder. Detaljeniveauet i omgivelserne i de mange eksotiske lokations som Rom og Venedig er ligeledes tårnhøjt, mens sammensmeltningen med CGI er udført til perfektion f.eks. i det ikoniske motorcykelhop fra klippeafsatsen. Generelt er farverne behageligt naturlige, men måske lidt til den afdæmpede side, mens sortniveauet i de mørkere scener f.eks. i jagten i Venedigs gader er forbilledligt dybt og uden synlige komprimeringsfejl. Den højere opløsning på UHD disken giver billedsiden et kraftigt løft med en højere klarhed og detaljerigdom, mens Dolby Vision / HDR10+ bidrager med at udvide farvespektret betydeligt, se f.eks. scenen i det udendørs diskotek i Doge paladset og bringer generelt varme og dybde til billedsiden.
 
Mission Impossible - Dead Reckoning Part One leveres på UHD med et fremragende Dolby Atmos soundtrack, som udnytter formatet til fulde med overbevisende retningspanoreringer af lydeffekterne i forbindelse med de mange actionscener samt god udnyttelse af subwooferen i forbindelse med eksplosioner mv. Generelt lyder det hele bare fedt og samtlige surroundkanalerne kommer flittigt til anvendelse hele filmen igennem. Lorne Balfes flotte soundtrack og det ikoniske IMF-tema flettes elegant ind i handlingen, mens dialogen overalt fremstår klart, tydeligt og centreret i lydbilledet. Så også på lydsiden kan Mission Impossible - Dead Reckoning Part One helt klart anbefales som demo materiale for en seriøs hjemmebiograf.
 
På denne UHD udgave af Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One har Paramount placeret det meste af ekstramaterialet på den medfølgende blu-ray disk, dog er er der et par features der findes på begge diske:
 
• Kommentar lydspor: Instruktør Christopher McQuarrie og filmklipper Editor Eddie Hamilton
• Isoleret soundtrack lydspor i Dolby Digital 5.1
 
Øvrigt ekstra materiale er placeret på blu-ray disken:
• Abu Dhabi (1080p, 3:55)
• Rome (1080p, 4:12)
• Venice (1080p, 4:12)
• Freefall (1080p, 9:05)
• Speed Flying (1080p, 4:17)
• Train (1080p, 5:32)
 

Tak til SF Studios / Paramount Pictures

Anmeldelse skrevet november 2023

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser