Scream 3 UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Scream 3 UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
Scream 3 UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 57 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
HDR: HDR10, Dolby Vision

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 2. oktober 2023
Distributør: SF Studios / Paramount
Antal disk:  1 = 1 x UHD 4K blu-ray

Genre: Gyser
Biograf premiere: 12. maj 2000
 
Instruktør: Wes Craven
Manuskript: Ehren Kruger
Producere: Bl.a.Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Marianne
Fotograf: Peter Deming
Klip: Patrick Lussier
Musik: Marco Beltrami
 
Skuespiller:
Neve Campbell som Sidney
Courteney Cox som Gale Weathers
Liev Schreiber som Cotton Weary
David Arquette som Dewey Riley
Patrick Dempsey som Mark Kincaid
 
Beskrivelse: 
Sidney har gentagne gange overlevet at blive jagtet af en gal morder. Nu har hun trukket sig tilbage som telefonrådgiver for voldsramte kvinder. Men så begynder endnu en morder at husere under optagelserne til Stab 3, som er Sidneys egen historie, der filmatiseres i Hollywood. Sidney må nødtvungent bryde sin isolation for at standse myrderierne på filmholdet og de mareridt, der plager hende om natten.
 
Scream 3 UHD 4K blu-ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD blu-ray 

Scream 3 er den tredje og sidste del af den originale Scream-trilogi, instrueret af Wes Craven. Mens den bevarer nogle af de karakteristiske elementer fra de foregående film, lider den af visse svagheder, der gør den til den svageste inden for triologien.

En af de mest bemærkelsesværdige aspekter ved Scream 3 er dens evne til at fastholde den velkendte humor og selvbevidsthed, der kendetegner serien. Denne gang er handlingen sat i Hollywood, hvor en ny bølge af mord begynder at ryste filmindustrien. Den velkendte maskerede morder er tilbage og terroriserer en ny gruppe af karakterer, mens de prøver at afsløre hemmeligheder fra fortiden. Den veludførte blanding af gyser og komik er stadig til stede, hvilket bidrager til filmens underholdningsværdi.

Men selvom filmen formår at levere nogle skræmmende øjeblikke og overraskende twists, lider den af en række problemer. Et af de største problemer er, at plottet føles overbelastet og rodet. Der er for mange karakterer, subplots og potentielle mistænkte, hvilket gør det svært for publikum at holde trit med, hvem der er hvem, og hvad der egentlig foregår. Dette overskud af information skaber forvirring og tager fokus væk fra den centrale historie, hvilket gør det svært at investere følelsesmæssigt i karaktererne.

Desuden lider Scream 3 under et problem, der er almindeligt for mange skrækfilm nemlig gentagelse. Mens de første to film introducerede og udforskede innovative ideer inden for gysergenren, føles Scream 3 mere som en gentagelse af tidligere koncepter. Formlen med at afsløre morderens identitet og motiv er blevet brugt før, hvilket gør filmen forudsigelig for dem, der er bekendt med serien.

Skuespillet er generelt acceptabelt, med de fleste skuespillere, der leverer deres linjer med den rette blanding af skræk og komik. Courteney Cox og David Arquette vender tilbage som Gale Weathers og Dewey Riley og giver solide præstationer, mens Neve Campbell fortsætter med at spille den seje og handlekraftige Sydney Prescott.

Instruktøren Wes Craven bevarer sin dygtighed inden for gysergenren og leverer nogle intense scener, der får pulsen til at stige. Men selv hans talent kan ikke redde filmen fra dens svagheder i manuskriptet.

Alt i alt er Scream 3 en ok film, der kan tilfredsstille fans af serien med sine skræmmende øjeblikke og humoristiske replikker. Dog lider den under en overfyldt historie og mangel på nyskabelse, hvilket gør den til den svageste film i den originale trilogi. Hvis du er en ivrig tilhænger af Scream-serien, kan det være værd at se for at afslutte historien, men forvent ikke den samme friskhed og originalitet, som de tidligere film bragte til genren.
 
Scream 3 UHD 4K blu-ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD blu-ray
 
Scream 3 bliver leveret i et 2.39:1 2160p/H.265 HEVC transfer, med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud, skrammer, sår og indvolde når Ghostface går i gang. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet hvor farvepaletten er holdt med en overdimensionering som man er forvent med horrorfilm når det kommer til de blodige sekvenser, men er forholdsvis neutral i resten af filmen. Udover de visuelle forbedringer man får ved en UHD remaster er det selvfølgelig tilføjelsen af HDR som giver farvepaletten et gevaldigt løft og bidrager med en masse hidtil usete nuancer og flere detaljer i de mørke områder.
 
Filmen kommer med det samme DTS HD - Master Audio 5.1 lydspor som vi fik på den tidligere blu-ray udgivelse og generelt et lyd design der ligger sig tæt op af den første film. Altså ikke noget Dolby Atmos eller lignende på denne udgivelse. Når det er sagt er der bestemt ikke nogen fingre at sætte på filmens DTS HD - Master Audio lydspor som bestemt gør brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, også uden at det kommer til at fremstå ensformigt som det ellers tit kan i gyserfilm. Der er selvsagt en del gyser elementer i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som gyserfilm jo skal høres på. Det eneste jeg savner er lidt mere effektiv brug af bagkanalerne da filmen primært er front tung, men det er ikke noget der som sådan ødelægger oplevelsen, bare et ønske herfra.
 
 

Tak til SF Studios / Paramount

Anmeldelse skrevet November 2023

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser