Spider-Man Across the Spider-Verse UHD 4K blu ray anmeldelse

 
Spider-Man Across the Spider-Verse UHD 4K blu ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
Spider-Man Across the Spider-Verse UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 20 minutter
Lyd: Dolby Atmos (engelsk), DTS-HD Master Audio 5. (Dansk, Svensk, Norsk, Finsk)
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
HDR: HDR10, Dolby Vision

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 11. september 2023
Distributør: SF Studios / Sony Pictures
Antal disk:  2 = 1 x UHD 4K blu-ray + 1 x blu-ray

Genre: Action, adventure, animation
Biograf premiere: 1. juni 2023
 
Instruktør: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. Thompson
Manuskript: Phil Lord, Christopher Miller
Producere: Avi Arad, Brian Michael Bendis, Julie Groll
Klip: Mike Andrews
Musik: Daniel Pemberton
 
Stemmer (danske stemmer i parentes):
Shameik Moore som Miles Morales (Lue Dittmann Støvelbæk)
Hailee Steinfeld som Gwen Stacey (Malaika Berenth Mosendane)
Brian Tyree som Jeff Morales (Lars Mikkelsen)
Luna Lauren Velez som Rio Morales (Anette Støvelbæk)
Oscar Isaac som Miguel O'Hara (Kenneth M. Christensen)
Jason Schwartzman som Spot (Sonny Lahey)
 
Beskrivelse: 
I Spider-Man: Across the Spider-Verse følger vi igen highschool eleven Miles Morales, som mistrives med hans nye identitet som Spider-Man og savner at hænge mere ud med Spider-Gwen, som også er en superhelt. Miles er hele tiden splittet mellem at skulle passe sin skole, fremtidsplaner med universitet og så passe livet som superhelt og samtidigt holde superhelte-delen hemmelig for sine forældre. En ny superskurk ’Spot’ er på spil og han vil hævne sig på Miles, som han mener er skyld i hans tilstand, men hans særlige superkræfter gør at han hele tiden undslipper. Spot planlægger at smadre grænserne mellem de forskellige Multiverser og da Gwen tager ind i Multiverset for at forpurre hans plan, tager Miles efter hende og som sidst møder han endnu flere bizarre afskygninger af Spiderman end sidste gang, heriblandt Peter B. Parker, nu med baby, men også Miguel O'Hara, aka Spider-Man 2099, som er Gwens nye chef. Miguel er en meget vred Spiderman, grundet hans personlige tab og gør det klart, at der er visse ubehagelige hændelser, som er nødt til at ske, for ellers vil multiverset kollapse og den enkelte Spiderman vil ikke få den skæbne, der allerede er tiltænkt ham. Det kunne f.eks. være at redde en vis politidirektør fra døden, og her kommer Miles til at tænke på hans egen far og vil derfor tilbage til hans eget multiverse for at redde ham, men det er lettere sagt end gjort når man har hundredvis af Spidermen ledet af Miguel efter sig.
 
Spider-Man Across the Spider-Verse UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD eller blu-ray 

Spider-Man: Across the Spider-Verse er den anden animationsfilm fra Sony Pictures Animation baseret på Spiderman universet, og som det skal vise sig, anden del af en trilogi. Spider-Man: Across the Spider-Verse er mere af samme skuffe som den første film, med masser af fed Spider-Man action blandet med god humor, storby feeling og teenageproblemer med uforstående forældre og lærere, inden det hele eksploderer i et vanvittigt kaotisk multivers action.

Hvorfor min begejstring er knap så stor som ved den første film, er nok dels fordi denne film ikke har overraskelsesmomentet og Spider-Man skabelseshistorien, men også fordi jeg synes multivers delen denne gang tager overhånd. Trods de flotte animationer og sjove Spiderman inkarnationer går man lidt sukkerkold den i endeløse billedstrøm i den sidste halvdel af filmen, som i alt har en spilletid på næsten 2½ time.

De amerikanske stemmer leveres af kendte stjerner som bl.a. Oscar Isaac, Jason Schwartzman, Daniel Kaluuya og Shea Whigham, mens hovedrollerne leveres af den relativt ukendte Shameik Moore som Miles og Hailee Steinfeld som Gwen. Til det danske lydspor medvirker bl.a. Lue Dittmann Støvelbæk, Lars Mikkelsen, Kenneth M. Christensen og Anette Støvelbæk. Fælles for dem alle er, at de gør det fremragende og bringer de animerede figurer til live på fortræffelig vis.
 
Spider-Man Across the Spider-Verse UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD eller blu-ray  
 
Spider-Man: Across the Spider-Verse er som forgængeren fra 2019, er en utrolig flot blanding af superhelte film og animationsfilm. Animationerne er glidende og ofte åndeløst flotte, og udnytter til fulde Dolby Vision eller HDR til at gengive lysindfald på f.eks. figurernes ansigter eller Spiderman logoet på Miles’ dragt. Billedsiden udnytter tegnefilmsmediet maksimalt med en grafisk opfindsomhed, som stilmæssigt varierer fra akvarel, rå tushtegninger, 3D animation til computer glitches og meget mere. Det er til tider som at se en actionfilm forklædt som kunstvideo, så det er godt hvis man er åben for nye indtryk hele tiden, knap så godt hvis man synes de burde holde sig til én tegnestil filmen igennem for at sætte mere fokus på handlingen. Det er heldigvis lavet utroligt elegant og overgangene mellem de forskellige stilarter fungerer supergodt. Farveskalaen er sprudlende, billederne smukt detaljerede, mens kontrast og sortniveauet giver en god dybdefornemmelse i billedet. Kort sagt denne 4K UHD udgave af Spider-Man: Across the Spider-Verse på blu-ray er en førsteklasses udgivelse fra Sony Pictures Animation.
 
Spider-Man: Across the Spider-Verse på 4K UHD disc kommer med et fantastisk dynamisk Dolby Atmos lydspor på engelsk samt med 5.1 DTS-HD MA lydspor på alle de nordiske sprog. Lydsporet er lige som billedsiden yderst effektfuldt i filmens uendelige strøm af actionscener og med fede lydeffekter og præcise retningspanoreringer i samtlige surround- og atmoshøjtalere man måtte have tilsluttet sit system, mens der gives fuld gas på subwooferen i de dramatiske actionscener f.eks. ved eksplosioner eller i det hårdtpumpende hiphop soundtrack. Dialogen fremstår klart alle steder perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet. Et lækkert lydspor der sagtens kan bruges som demo materiale for et seriøst Dolby Atmos setup.
 
Masser af ekstramateriale forefindes på blu-ray discen af denne 2 disk udgivelse, mens kommentator sporet findes på begge skiver.
 
• Filmmaker Commentary
• Creating the Ultimate Spider-Man Movie (HD, 15 minutes)
• Obscure Spiders and Easter Eggs (HD, 6 minutes)
• "I'mma Do My Own Thing" Interdimensional Destiny (HD, 8 minutes)
• Across the Worlds: Designing New Dimensions (HD, 8 minutes)
• Your Friendly Neighborhood Spider-Cast (HD, 13 minutes)
• Designing Spiders and Spots (HD, 13 minutes)
• Raising a Hero (HD, 9 minutes)
• Scratches, Score and the Music of the Multiverse (HD, 5 minutes)
• Across the Comics-Verse (HD, 8 minutes)
• Escape From Spider-Society (HD, 8 minutes)
• Miguel Calling (HD, 6 minutes)
• Lyric Videos (HD, 5 minutes)
• Sony Previews (HD)
 

Tak til SF Studios / Sony Pictures

Anmeldelse skrevet november 2023

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser