I still know what you did last summer UHD 4K blu ray anmeldelse

 
I still know what you did last summer UHD 4K blu ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
I still know what you did last summer UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 40 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
HDR: HDR10, Dolby Vision

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 2. oktober 2023
Distributør: SF Studios
Antal disk:  1 = 1 x UHD 4K blu-ray

Genre: Gyser
Biograf premiere: 15. januar 1999
 
Instruktør: Danny Cannon
Manuskript: Trey Callaway
Producere: Bl.a. William S. Beasley, Stokely Chaffin, Erik Feig
Fotograf: Vernon Layton
Klip: Peck Prior
Musik: John Frizzell
 
Skuespiller:
Jennifer Love Hewitt som Julie James
Freddie Prinze Jr. som Ray Bronson
Brandy Norwood som Karla Wilson
Mekhi Phifer som Tyrell
Matthew Settle som Will Benson
Muse Watson som Fisherman
Bill Cobbs som Estes
 
Beskrivelse: 
Julie forsøger at leve en normal tilværelse, men hendes fortid er ved at indhente hende. Hun ser gang på gang fiskeren Ray Willis for sig, den mand, som hun og hendes venner kørte ned en mørk aften og som senere vendte tilbage for at myrde dem en efter en. Da Julie får muligheden for at slippe væk fra det hele sammen med sin værelseskammerat Karla og to fyre, griber hun den. Men den idylliske ferie, de havde regnet med, kommer ikke til at holde stik, for Ben Willis har også lagt ferieplaner.
 
I still know what you did last summer UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD blu-ray 

I Still Know What You Did Last Summer er en udmærket efterfølger til den ikoniske originalfilm, der dog ikke helt formår at matche sin forgængers intensitet og suspense. Mens den første film fra 1997, I Know What You Did Last Summer, formåede at skabe en atmosfære af frygt og uhygge, tager efterfølgeren en anden retning ved at fokusere mere på blodige drab og skræmmende øjeblikke.

Historien følger Julie James (Jennifer Love Hewitt), der stadig lider af traumerne fra den forfærdelige begivenhed året før. Julie og hendes venner tager på en ferie til en eksotisk ø for at komme væk fra fortiden, men deres tilflugt bliver hurtigt til et mareridt, da de indser, at nogen stadig ved, hvad de gjorde sidste sommer. Denne gang er drabsmanden endnu mere beslutsom og brutal, hvilket skaber en atmosfære af konstant frygt og spænding.

En af de styrker ved filmen er dens intense og blodige scener. Hvis du er fan af slasher-genren og elsker grafisk vold, vil du sandsynligvis finde disse øjeblikke tilfredsstillende. Mordene er udført med præcision og kreativitet, og de skaber en følelse af uro og ubehag hos seeren. Den visuelle præsentation og special effects er veludførte og bidrager til filmens skræmmende atmosfære.

Skuespillet er solidt, især fra Jennifer Love Hewitt, der fortsætter med at levere en overbevisende præstation som den traumatiserede Julie. Hun formår at udtrykke både sårbarhed og beslutsomhed, hvilket gør det nemt for seeren at føle med hende og heppe på hende, mens hun kæmper for sit liv. Resten af rollebesætningen gør også et godt stykke arbejde, selvom karakterudviklingen ikke er så dybdegående som i den første film.

En af filmens svagheder er dens forudsigelighed. Plot-twists og overraskende drejninger er få og langt imellem, hvilket gør det let for erfarne gyserfans at forudsige, hvad der vil ske næste gang. Manglen på overraskelser kan tage noget af spændingen ud af oplevelsen og gøre filmen mindre engagerende for nogle seere.

Alt i alt er I Still Know What You Did Last Summer en tilfredsstillende gyserfilm, der leverer de nødvendige chok og skræk. Mens den ikke når højderne af sin forgænger, formår den stadig at underholde med sin blodige action og intense scener. Hvis du er fan af slasher-film og kan lide en god dosis gore, er denne film bestemt værd at se. Men hvis du leder efter en dybere og mere kompleks historie, vil du blive skuffet.
 
I still know what you did last summer UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD blu-ray
 
I Still Know What You Did Last Summer bliver ligesom sin forgænger leveret i et 2.39:1 2160p/H.265 HEVC transfer, med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud, skrammer, sår og indvolde når The Fisherman går i gang. I det hele taget har denne UHD udgave fået et gevaldigt visuelt løft i forhold til tidligere blu-ray udgivelser, som stort set alle var fuldstændig rædselsfulde, da den var ekstremt præget af digitale ”forbedringer”. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet hvor farvepaletten er holdt med en overdimensionering som man er forvent med horrorfilm når det kommer til de blodige sekvenser, men er forholdsvis neutral i resten af filmen. Opsummeret en rigtig fornem visuel fremstilling som bestemt er tiltrængt blu-ray makværket.
 
Filmen kommer med et nyt Dolby Atmos lydspor som igen får tidligere blu-ray udgivelses til at blegne. Der bestemt ikke nogen fingre at sætte på filmens lydspor som gør brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, også uden at det kommer til at fremstå ensformigt som det ellers tit kan i gyserfilm. Der er selvsagt en del gyser elementer i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som gyserfilm jo skal høres på. En lydside der matcher den visuelle oplevelse perfekt.
 
 

Tak til SF Studios

Anmeldelse skrevet November 2023

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser