Transformers: Rise of the Beasts UHD 4K blu ray anmeldelse

 
Transformers: Rise of the Beasts UHD 4K blu ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
Transformers: Rise of the Beasts UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 7 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
HDR: HDR10, Dolby Vision

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 9. oktober 2023
Distributør: SF Studios / Paramount
Antal disk:  2 = 1 x UHD 4K blu-ray + 1 x blu-ray

Genre: Action, eventyr
Biograf premiere: 8. juni 2023
 
Instruktør: Steven Caple Jr.
Manuskript: Joby Harold, Darnell Metayer
Producere: Valerii An, Michael Bay, Bruno Canale
Fotograf: Enrique Chediak
Klip: William Goldenberg, Joel Negron
Musik: Jongnic Bontemps
 
Skuespiller:
Anthony Ramos som Noah Diaz
Dominique Fishback som Elena Wallace
Dean Scott Vazquez som Kris Diaz
Tobe Nwigwe som Reek
Peter Cullen som Optimus Prime (stemme)
Ron Perlman som Optimus Primal (stemme)
Peter Dinklage som Scourge (stemme)
Michelle Yeoh som Airazor (stemme)
Pete Davidson som Mirage (stemme)
 
Beskrivelse: 
Transformers: Rise of the Beasts begynder på en fremmed planet, hvor der er et opgør i gang mellem på den ene side den stærke Unicron og hans Terrorcons og på den anden side planetens beboere kaldet Maximals, en slags pansrede robotdyr. Det lykkes nogle Maximals at flygte fra planeten med en Transwarp nøgle, der ellers ville have givet Unicron adgang til at rejse til andre planeter, som han kunne tømme fra energiressourcer, men i stedet bliver han fanget på Maximals planet. Historien springer derefter frem i tiden til 1994, hvor vi møder Noah, en tidligere soldat, der kæmper for at få et job, så han kan hjælpe hans lillebror Kris økonomisk, så han kan få en livsvigtig behandling. Vi møder også Elena, der arbejder som underbetalt forskerassistent på et museum. I desperation får Noahs ven Reek lokket ham til at stjæle en Porsche, som i virkeligheden viser sig at være Autobotten Mirage. Samtidigt undersøger Elena et arkæologisk fund, som viser sig at indeholde Transwarp nøglen og da den aktiveres, sender den et signal til både vore Autobots venner og til Unicrons Terrorcons, der begge leder efter nøglen. Mirage drøner afsted med Noah og de mødes med de andre Autobots og tager derefter hen for at få fat i Transwarp nøglen før Terrorcons gør det. Det kommer snart til et af mange eksplosive opgør mellem de forskellige grupper af de store transformers.
 
Transformers: Rise of the Beasts UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD eller blu-ray 

Transformers: Rise of the Beasts er den 7. spillefilm om transformers, når Bumblebee fra 2018 tælles med, og efter de mildt sagt elendige film nr. 4 og 5, så synes jeg faktisk vi denne gang har nået et absolut seværdigt niveau. Filmens første halvdel hvor de menneskelige personers historie folder sig ud, klichefyldt eller ej, og deres første møde med Autobots fungerer ganske glimrende. Filmen er som altid et festfyrværkeri af specialeffekts og smadren af bygninger, veje, biler mv. når de store autobots og terrorcons udkæmper deres kampe. Den ene vilde kamp- og actionscene afløser den anden og de er alle fantastisk flotte og veludførte og de særlige transformerlyde og scenerne, hvor de transformerer sig, er så fedt lavet og ren gensynsglæde for dem der elskede den første film fra 2007. I filmens anden halvdel går der måske lidt for meget maskinsmadder i den, men effekterne er fortsat så godt lavet at det til dels kan tilgives.

Skuespilpræstationer er for størsteparten godkendte, og jeg synes de to hovedrolleindehavere, udover maskinerne, Anthony Ramos, som Noah Diaz og Dominique Fishback, som Elena, spiller ganske overbevisende selv om de er forholdsvis uprøvede kræfter. Stemmerne til Autobots bliver til gengæld leveret af kendte skuespillere som Peter Cullen, Ron Perlman , Peter Dinklage, Michelle Yeoh og Pete Davidson, men da de er forvrængede i deres robotform gør det ikke den store forskel for mig hvem der leverer stemmen; De virker lige mekaniske og overhøjtidelige alle sammen.
 
Transformers: Rise of the Beasts UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD eller blu-ray  
 
Den bedste begrundelse for at anskaffe sig Transformers: Rise of the Beasts på 4K UHD disk (og ikke forfalde til at se den på en streamingtjeneste) er helt sikkert billed- og lydsiden, for her er der virkeligt dømt demomateriale. Billedsiden af Transformers: Rise of the Beasts forkæler os med både HDR10 samt Dolby Vision.Den højere opløsning på UHD disken giver billedsiden en tårnhøj klarhed og detaljerigdom, som giver en utrolig dybde i billedet. De komplekse detaljer i transformernes og Maximals ’kroppe’ giver dem en troværdighed, som i kombination med deres flydende bevægelser gør dem meget naturtro, mens overflader i f.eks. i storbyens slumkvarterer eller ansigtsdetaljer mv. fremstår knivskarpt. HDR10 bidrager med at udvide farvespektret betydeligt, så det både føles mere nuanceret og naturligt, mens sortniveauet i de mørkere scener i er forbilledligt dybt og uden synlig komprimering. Sammenfattet er billedsiden af Transformers: Rise of the Beasts er en førsteklasses udgivelse fra Paramount og oplagt demomateriale for et seriøst 4K UHD set up.
 
Dolby Atmos soundtracket til denne UHD udgivelse af Transformers: Rise of the Beasts formår virkeligt at udnytte formatet til fulde både i de vilde kampe mellem giganterne, i de heftige biljagter i New Yorks gader og i Perus bjerge og ikke mindst de særlige lækre transformer-lyde, som nærmest er blevet en signatur for filmserien. Generelt fremstår Atmos lydsporet både detaljeret og dynamisk, med fuld gas på lydeffekterne, med masser af panoreringer i alle kanaler inkl. Atmos højdekanalerne, samt flittig og effektiv brug af subwooferen. Dialogen er velprioriteret og går klart i gennem, også i de hæsblæsende actionscener, mens musikken, som primært er herlig hiphop fra 90’erne også prioriteres flot i lydbilledet. Transformers: Rise of the Beasts er således også på lydsiden stærkt anbefalelsesværdigt demomateriale for en hjemmebiograf, der understøtter Dolby Atmos formatet.
 
Denne udgivelse indeholder ingen Blu-ray disc. Til gengæld er masser af ekstramateriale inkluderet på UHD discen:
 
• Human Affairs (1080p, 7:32)
• Life in the 90s (1080p, 6:14)
• Heroes (1080p, 10:12)
• Villains (1080p, 8:36)
• The Chase (1080p, 5:35)
• the Battle of Ellis Island (1080p, 7:07)
• Into the Jungle (1080p, 10:20)
• The Switchback Attack (1080p, 7:11)
• The Final Conflict (1080p, 10:46)
• Deleted and Extended Scenes (1080p, 13:45 total runtime)
 

Tak til SF Studios / Paramount

Anmeldelse skrevet oktober 2023

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser