Enter the dragon UHD 4K blu ray anmeldelse

 
Enter the dragon UHD 4K blu ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
Enter the dragon UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 43 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
HDR: HDR10

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 14. august 2023
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk:  1 = 1 x UHD 4K blu-ray

Genre: Action, Krimi, Kampsport
Biograf premiere: 23. november 1973
 
Instruktør: Robert Clouse
Manuskript: Michael Allin
Producere: bl.a. Raymond Chow, Paul M. Heller
Fotograf: Gil Hubbs
Klip: Kurt Hirschler, George Watters
Musik: Lalo Schifrin
 
Skuespiller:
Bruce Lee som Lee
John Saxon som Roper
Jim Kelly som Williams
Ahna Capri som Tania
Kien Shih som Han (as Shih Kien)
Robert Wall som Oharra (as Bob Wall)
 
Beskrivelse: 
Bruce Lee` sidste film fra 1973 har fået en kærlig behandling - og den bør alle filmfans have i samlingen.
 
Enter the dragon UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD eller blu-ray 

Lee bliver rekrutteret af en hemmelig efterretnings organisation til at infiltrere en ø, der ejes af den kriminelle kung-fu mester Han, som kun offentligt optræder til den kampsports turnering, han arrangerer hvert tredje år. Han lærte sine kampsportsfærdigheder på det samme kloster som Lee, der også er blevet inviteret til turneringen og er blevet hyret til at optrævle Han`s narko forretning. Da Lee opdager, at det var hans mænd, der var ansvarlige for hans søsters død, bliver det snarere til et hævntogt. Andre deltagere i turneringen inkluderer amerikanerne Roper og Williams, der tidligere har været i hæren sammen. De indser alle snart, at Han bruger turneringen til at rekruttere nye medarbejdere - og dem, der nægter, bliver dræbt.

Ja, plottet vinder ingen priser, men “Enter the dragon” er stadig en ikonisk film, der fuldt fortjent har fået en plads i 100 års fejringen af Warner Brothers på UHD disk.

Filmen var Bruce Lee`s sidste, da han døde på tragisk vis af en fejlbehandling lige inden filmen skulle have premiere. Filmen er blevet om-klippet i flere omgange, og på denne UHD Bluray får vi både biograf-versionen og den version Bruce Lee ønskede, der indeholder væsentlig mere "kung-fu spirituelt” gods. Han er i sit livs form i filmen, der for alle, der elsker film og aldrig har set Bruce Lee, vil kunne opdage hans store aftryk i kampsportsfilm fra “Kung Fu panda” over “Kill Bill” til “The Matrix”
 
Enter the dragon UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD eller blu-ray  
 
Har man tidligere set “Enter the dragon” på VHS eller DVD, er denne restaurerede udgave af 35mm filmen virkelig en upgrade. Der er tale om en helt ny transfer og renovering af begge versioner. Der er selvfølgelig “halvfjerdser looket” med en smule saturering, men generelt står filmen rigtig flot, grænsende til det pinagtige gode, når nogle af filmens special og make-up effekter afsløres. Det er en fantastisk “sidste salut” Bruce Lee`s version af filmen her har modtaget på vej til sit sidste hvilested i enhver seriøs film samling.
 
Lydmixer har fået en tilsvarende restaurering og et Dolby Atmos mix.Her får vi i lighed med andre gode restaureringer betydelig bedre sonisk kvalitet, med et flot åbent lydende lydmix, tilmed med enkelte diskrete atmosffekter og lidt subwoofer action.Det eneste der “faldt i ørerne”, var en noget u-konsistent dialog enkelte steder i filmen, men overall super flot arbejde, der virkelig løfter filmen uden at den falder udenfor.
 
Vi får en intro til special edition-versionen af Bruce Lees enke, Linda Lee, samt et kommentar spor. Udgivelsen indeholder blot UHD disken.
 
Set/hørt på:
Billede: LG CX Serie OLED 77”
Lyd: M&K S300 serie 7.2.2 system, Lyngdorf MP60 processor, NAD M27 & Lyngdorf SDA-2400 forstærkere.
Afspiller: Oppo UHD 205 Bluray afspiller, lydspor: DOLBY ATMOS
 

Tak til SF Studios / Warner

Anmeldelse skrevet oktober 2023

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser