Infinity Pool blu ray anmeldelse

 
Infinity Pool blu ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Infinity Pool blu ray anmeldelse

Zone A-B-C =kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 57 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.78:1

Blu-ray udgivelsesdato: 7. august 2023
Distributør: SF Studios / Universal
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Gys, Horror
Biografpremiere: Ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Brandon Cronenberg
Manuskript: Brandon Cronenberg
Producer: Michael Bloom, Ryan Bobkin, Andrew Cividino
Fotograf: Karim Hussain
Klip: James Vandewater
Musik: Tim Hecker
 
Skuespiller:
Cleopatra Coleman som Em Foster
Alexander Skarsgård som James Foster
Jalil Lespert som Alban Bauer
Mia Goth som Gabi Bauer
Thomas Kretschmann som Thresh
Amanda Brugel som Jennifer
 
Beskrivelse:
I horror-gyseren Infinity Pool er det stenrige ægtepar Em og James Foster på ferie på et all -inklusive resort i det fiktive land La Tolqua. Det kedelige driverliv afbrydes af mødet med et andet par, Gabi og Alban, der først inviterer dem på en drink og senere på en udflugt udenfor resortets området trods det er strengt forbudt pga. landets love. De er godt fordrukne da de skal hjem, men James tilbyder alligevel at køre bilen og under et øjebliks uopmærksomhed påkører James en lokal mand, der krydser vejen. Gabi og Alban forklarer om landets strenge love, der kræver et øje for et øje, dvs. dødsstraf, hvis man har slået et andet menneske ihjel, uagtsomt eller ej og de vælger derfor at flygte fra gerningsstedet. Næste morgen bliver Foster parret vækket af politiet og taget med på stationen, hvor sagens alvor ridses op, at James står til dødsstraf. Der er dog en udvej: James kan lade sig lyn klone og så vil klonen blive slået ihjel i stedet, men Foster parret er til gengæld tvunget til at overvære henrettelsen. Da de efter henrettelsen rystede kommer hjem på hotellet, vil Em gerne rejse hjem hurtigst muligt, men da James ikke kan finde sit pas, er de tvunget til at blive i La Tolqua og her får deres nye bekendte dem snart med på nye og farlige ’missioner’, der overskrider alle de grænser James måtte have tilbage.
 
Infinity Pool blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra blu-ray 
 
Infinity Pool er grænseoverskridende og provokerende horrorfilm instrueret af sønnen til horrormesteren David Cronenberg, Brandon Cronenberg. Slægtskabet er tydeligt, for der er ikke sparet på eksplicitte scener med masser af blod, vold og hedoniske sexorgier, så det er absolut ikke en film for sarte sjæle. Trods lokaliseret i et fiktivt land og den usandsynlige præmis om lyn-kloning indeholder Infinity Pool et klart budskab om de velbjærgedes rige turisters utilbørlige opførsel på ferie i et tredjeverdensland, hvor de køber sig fra straf og i øvrigt gebærder sig, som det passer dem uden nogen form for moralske skrupler. Den fortæller også hvordan James langsomt går i moralsk fordærv og mister al selvkontrol, da han både fristes af den sexede Gabi, men også tvinges ind i dette dekadente og lovløse fællesskab mellem de andre rige turister på stedet.

Infinity Pool er ikke nogen behagelig film at se med de eksplicitte voldsscener og måske trækkes den også lidt for langt, hvor 1½ time måske havde været mere passede end de knap to timer filmen varer, men de mareridtsagtige scener bliver hos en længe efter rulleteksterne har rullet ned over skærmen, så hvis man er til syret og eksperimenterende horror kan filmen godt anbefales.

Hovedrollen som James spilles troværdigt af Alexander Skarsgård og Mia Goth er uimodståelig som den sexede og lumske fristerske Gabi, mens de øvrige medvirkende også spiller ganske overbevisende.
 Infinity Pool blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra blu-ray
 
Billedsiden på denne Blu-ray udgave af Infinity Pool i fuldskærms formatet 1.78:1 fremstår med et højt detaljeringsniveau især i close ups af ansigtsdetaljer og andre teksturer. Farverne er naturlige, men dog lidt til den afdæmpede side, hvilket måske er meget godt i de mange meget blodige scener. Sortniveauet i de mørkere scener fungerer upåklageligt og jeg fandt ingen synlige komprimeringsfejl, så generelt en flot udgivelse.
 
Infinity Pool kommer med et effektivt DTS-HD MA 5.1 soundtrack, der gør brug af samtlige højttalere til at formidle uhyggen bl.a. gennem atmosfære skabende baggrundslyde. Soundtracket er også medvirkende til at gøre filmen mere uhyggelig, så husk at skrue godt på for anlægget for at få det fulde udbytte. Filmens få aktionsscener er udført med stor effektivitet og retningsmæssig præcision, mens dialogen, som er det bærende element i alle scener, fremstår klart, tydeligt og centreret i lydbilledet.
 
Ingen ekstramateriale på denne udgivelse
 
 
Anmeldelse skrevet oktober 2023

Tak til SF Studios / Universal

Tilbage til blu-ray anmeldelser