Renfield blu ray anmeldelse

 
Renfield blu ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Renfield blu ray anmeldelse

Zone A-B-C =kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 34 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 28. juli 2023
Distributør: SF Studios / Universal
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Horror, komedie, fantasy
Biografpremiere: 27. april 2023

Instruktør: Chris McKay
Manuskript: Ryan Ridley, Robert Kirkman
Producer: David Alpert, Bryan Furst, Sean Furst
Fotograf: Mitchell Amundsen
Klip: Zene Baker, Ryan Folsey
Musik: Marco Beltrami
 
Skuespiller:
Nicholas Hoult som Renfield
Nicolas Cage som Dracula
Awkwafina som Rebecca
Ben Schwartz som Tedward Lobo
Shohreh Aghdashloo som Bellafrancesca Lobo
Brandon Scott Jones som Mark
Adrian Martinez som Chris
Camille Chen som Kate
Bess Rous som Caitlyn
Jenna Kanell som Carol
Danya LaBelle som Karla
Rhonda Johnson Dents som Sharon
 
Beskrivelse:
Renfield er den trofaste, men ekstremt dårligt behandlede tjener til den selvcentrerede og manipulerende grev Dracula. Efter århundreders tjeneste, især med at skaffe Dracula menneskelig føde, men også indimellem redde ham fra vampyrjægere, finder Renfield gennem en støttegruppe og mødet med en tapper kvindelig politibetjent, endelig en mulighed for at få et liv uden grev Draculas plagerier. Først må han dog finde ud af hvordan han kan slutte deres indbyrdes afhængighed og undgå at Dracula inden da dræber alle Renfield holder af.
 
Renfield blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra lu-ray 
 
Renfield er noget af det vildeste og skøreste jeg længe har set: Lidt ‘Deadpool’, lidt ‘Kick Ass’, Lidt ’Everything Everywhere All at Once’ blandet med Dracula, så har måske du en idé om hvad man går indtil. Instruktøren Chris McKay har tidligere stået bag ’Lego Batman’ filmen og noget af den kulsorte humor og iderigdom er heldigvis ført med til ’Renfield’. Der er ikke sparet på blod eller splatter effekterne og folk får f.eks. revet deres hoveder eller arme af, som andre bliver spiddet med, men det virker ikke så slemt som det lyder, når det kombineres med masser af grotesk humor. Kampscenerne er virtuost udført, indimellem i slowmotion, med elegante spark og lange flyveture i luften og special effekts sidder lige i skabet. Filmen er mere kulsort komedie end uhygge, men der er rigeligt med gang i den til at holde spændingsniveauet og få de 1½ time filmen varer til at flyve afsted.

Nicolas Cage er fabelagtig som Dracula, for i ’Renfield’ finder hans tendens til overspil endelig sin rette hylde. Komikeren Awkwafina er også perfekt castet som den lavstammede og hårdføre betjent Rebecca mens Nicholas Hoult gør det også godt i titelrollen som Renfield, selvom han overskygges lidt af de to andre personligheder. De øvrige roller er også fint besat med bl.a. Shohreh Aghdashloo og Ben Schwartz i spidsen for gangsterklanen Lobo.
 Renfield blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra blu-ray
 
Denne 1080p blu-ray udgivelse af Renfield skuffer heller ikke på billedsiden, som fremstår skarpt og med et højt detaljeringsniveau, især ved close ups af ansigter. Farveskalaen er livlig og bredspektret, måske til tider lidt til den overdrevne side, men overvejende rigtig flot. Scener der foregår indendørs f.eks. i Draculas krypt / p-kælder, udenfor om aftenen eller i støttegruppens møderum, er naturligvis lidt mørke, men der er altid tilstrækkelig med lys til at man kan se hvad der foregår. Samtidigt er der god dybde i billedet og sortniveauet er tilpas højt. Jeg fandt ikke kompressionsfejl nogen steder, så generelt en solid udgivelse på billedsiden.
 
Renfield er udstyret med et udmærket DTS-HDMA 7.1 soundtrack, der effektfuldt gør brug af samtlige højttalere i hjemmebio setuppet til at formidle de mange kampscener, flyvesekvenser, skudsalver mv. med stor effektivitet og retningsmæssig præcision, så man føler at man sidder midt i begivenhederne på skærmen. Soundtracket gengives ligeledes på bedste vis og er i høj grad med til at løfte den løsslupne stemning i filmens mange massakrer eller skuddueller. Dialogen fremstår i alle scener klart, tydeligt og centreret i lydbilledet.
 
Ingen ekstramateriale på denne udgave. Lidt kedelig tendens at der på de seneste nordiske udgivelser ikke er inkluderet noget ekstramateriale, trods det forefindes på f.eks. de amerikanske standardudgaver.
 
 
Anmeldelse skrevet september 2023

Tak til SF Studios / Universal

Tilbage til blu-ray anmeldelser