Scream VI dvd anmeldelse

 
Scream VI dvd anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Scream VI dvd anmeldelse

Zone B
Spilletid: 1 time & 57 minutter 
Lyd: Dolby digital 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 19. juni 2023
Distributør: SF Studios / Paramount
Antal disk: 1 = dvd

Genre: Gyser
Biografpremiere:30. marts 2023

Instruktør: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Manuskript: James Vanderbilt, Guy Busick
Producer: bl.a. Kevin Williamson, Courteney Cox, Gary Barber
Fotograf: Brett Jutkiewicz
Klip: Jay Prychidny
Musik: Sven Faulconer, Brian Tyler
 
Skuespiller:
Courteney Cox som Gale Weathers
Melissa Barrera som Sam Carpenter
Jenna Ortega som Tara Carpenter
Jasmin Savoy Brown som Mindy Meeks-Martin
Mason Gooding som Chad Meeks-Martin
Skeet Ulrich som Billy Loomis
 
Beskrivelse:
Filmens handling udspiller sig som noget nyt i New York og ikke i byen Woodsboro, mens morderen Ghostface naturligvis er tilbage i den blodige fortælling. Scream 6 er den sjette film i gyserfranchisen, der blev startet i 1996 med Scream med Wes Craven som instruktør. Med Scream 5 overtog duoen Tyler Gillett og Matt Bettinelli-Olpin instruktørposten, og de vil også stå bag kameraet på Scream 6.
 
Scream VI dvd anmeldelse
 
Horror-genren har en velkendt historie med at forlade sine blodige rødder og udforske nye territorier. Ghostface fra Scream-franchisen har endnu ikke erobret det ydre rum, men ligesom Jason Voorhees har denne berygtede morder forsøgt at udvide sin skrækkelige dominans til The Big Apple: New York City. I den sjette film i serien bevæger handlingen sig fra det idylliske Woodsboro til storbyens hektiske kulisse, men ellers forbliver essensen uforandret. Filmen følger næsten slavisk den velkendte opskrift, men krydrer alligevel historien med overraskelser, der løfter det ellers forudsigelige materiale til et niveau, der både tilfredsstiller og udfordrer forventningerne hos publikum.

Efter de seneste Ghostface mord efterlader de fire overlevende Woodsboro og tager hul på et nyt kapitel. Scream VI's plot kombinerer nytænkning med velkendte elementer og karakterer fra tidligere film. Desværre lykkes filmen ikke helt med at integrere de gamle og nye elementer sømløst, hvilket efterlader en fornemmelse af, at de ikke helt passer sammen. Selvom filmen bevarer essensen af franchisen, inklusive de berømte telefonopkald, filmstuderende, karaktertroper og den ikoniske scene, hvor en karakter afslører de uskrevne regler for at overleve en horrorfilm, så lider den af en vis forudsigelighed og manglende nytænkning. På trods af de indbyggede forsøg på at overraske publikum forbliver filmen i et velkendt spor, der desværre ikke lever op til originalens magi og kun efterlader et skuffende kopivar.

I Scream VI vender en række velkendte ansigter tilbage, herunder Melissa Barrera som Sam Carpenter, Jasmin Savoy Brown som Mindy Meeks-Martin, Mason Gooding som Chad Meeks-Martin, Jenna Ortega som Tara Carpenter, Hayden Panettiere som Kirby Reed og Courteney Cox som Gale Weathers. De slutter sig til en talentfuld rollebesætning, der også inkluderer Jack Champion, Henry Czerny, Liana Liberato, Dermot Mulroney, Devyn Nekoda, Tony Revolori, Josh Segarra og Samara Weaving.

Filmen lider også af øjeblikke med logikforladt dumhed. En tidlig scene viser en Ghostface-morder i en New York-gade, der tilsyneladende undgår overvågningskameraer ved at afsløre sig og forlade åstedet tilsyneladende ubemærket i en verden, hvor kameraer er allestedsnærværende. Denne ulogiske tilgang kan have fungeret i 1990'erne, men i 2023 virker det simpelthen utroværdigt. Trods disse mangler er filmen dog i stand til at trække på Wes Cravens originale vision og levere en underholdende oplevelse, hvis man er villig til at se ud over dens fejl. Skuespillerne leverer solide præstationer, og tempoet holder til trods for de velkendte elementer. Selvom Scream VI ikke helt når op til originalens standarder, leverer den stadig en tilfredsstillende genreoplevelse, der vil glæde fans af serien.
 

Anmeldelse skrevet september 2023

Tak til SF Studios / Paramount

Tilbage til dvd anmeldelser