Jaws 2 UHD 4K blu ray anmeldelse

 
Jaws 2 UHD 4K blu ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
Jaws 2 UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 56 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 2.0
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 4K - 2.35:1
HDR: HDR10

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 3. juli 2023
Distributør: SF Studios / Universal
Antal disk:  2 = 1 x UHD 4K blu-ray + 1 x blu-ray

Genre: Gyser, thriller
Biograf premiere: 11. december 1978
 
Instruktør: Jeannot Szwarc
Manuskript: Carl Gottlieb, Howard Sackler
Producere: Joe Alves, David Brown, Richard D. Zanuck
Fotograf: Michael C. Butler
Klip: Neil Travis
Musik: John Williams
 
Skuespiller:
Roy Scheider som Brody
Lorraine Gary som Ellen Brody
Murray Hamilton som Mayor Vaughn
Joseph Mascolo som Peterson
Jeffrey Kramer som Hendricks
 
Beskrivelse: 
Den lille, amerikanske kystby Amity er langsomt ved at komme på fode igen efter kæmpehajens hærgen. Borgmesteren har netop budt et større byggefirma velkommen til området, da to dykkere forsvinder. Hændelsen bliver bortforklaret, men sherif Martin Brody, der nedkæmpede det første monster, ved bedre: Der er en ny giganthaj i farvandet. Alligevel vil ingen lytte til hans advarsler. Dumt.
 
Jaws 2 UHD 4K blu ray anmeldelse
 
Jaws 2 er en spændende og underholdende fortsættelse af den ikoniske klassiker Jaws fra 1975. Mens den ikke når samme højder som sin forgænger, har filmen stadig masser at byde på for fans af haj-angst og spænding på havet.

Historien finder sted nogle år efter begivenhederne i den første film i den fiktive by Amity Island. Chief Martin Brody, spillet af den charmerende Roy Scheider, er stadig den trofaste beskytter af øen og dens besøgende. Men han står nu overfor en ny trussel fra havet, da en ny, sulten haj begynder at terrorisere kysten. Mens Brody forsøger at overbevise byens ledelse om faren, tager filmen os med på en nervepirrende rejse gennem farvandet og giver os en forsmag på hajens gruopvækkende angreb.

En af de stærkeste punkter ved Jaws 2 er skuespillet. Roy Scheider leverer endnu engang en solid præstation som Brody, og hans kamp for at beskytte Amity Islands befolkning føles ægte og hjerteskærende. Hans karakterudvikling er en af de aspekter, der adskiller denne film fra en typisk hajgyser.

Selvom Jaws 2 byder på spændende og veludførte hajangreb, kan det ikke undgås, at filmen lider af sammenligningen med sin legendariske forgænger. Den originale Jaws satte standarden for hajfilm og suspense-genren som helhed. Den intense spænding og skræmmende musik fra John Williams i den første film er uovertrufne og giver den en uforglemmelig atmosfære. I sammenligning føles musikken i Jaws 2 mere ordinær og mangler den samme magi.

En anden udfordring ved Jaws 2 er, at den gentager mange af de samme elementer som den første film. Historien følger en lignende struktur med en by ledelse, der er uvillig til at anerkende truslen fra hajen, hvilket kan få filmen til at føles lidt for forudsigelig for dem, der allerede er bekendt med den første film.

Trods disse ulemper er Jaws 2 stadig en solid filmoplevelse. Den byder på spænding, skræmmende hajangreb og en sympatisk hovedperson i form af Chief Brody. Det er en værdig fortsættelse, der udvider på universet fra den første film og leverer de nødvendige doser af spænding og action.

I sidste ende er Jaws 2 en god film, men den vil altid blive overskygget af den uovertrufne original. Mens den ikke når samme højder som Jaws, er den stadig værd at se for fans af hajgysergenren og dem, der ønsker at se mere til Chief Brodys kamp mod de frygtindgydende havmonstre. Så tag med på en tur tilbage til Amity Island og oplev spændingen ved Jaws 2, men husk altid, at det originale mesterværk stadig står som en uovertruffen klassiker.
 
Jaws 2 UHD 4K blu ray anmeldelse
 
Jaws 2 bliver leveret i et 2.35:1 2160p/H.265 HEVC transfer, med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Efter sigende stammer dette transfer fra en ny remaster af de originale 35 mm kameranegativer, denne nye 4K master fremviser en visuel forbedring i både definition og klarhed. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud, skrammer og sår på både mennesker og hajen samt en masse detaljer når hajen går amok. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet hvor farvepaletten er holdt med en overdimensionering som man er forvent med horrorfilm. Dette er helt klart en forbedring i forhold til tidligere blu-ray udgivelser og det bedste Jaws 2 nogensinde har set ud.
 
Filmen kommer med et udmærket DTS-HD Master Audio 2.0 lydspor. På denne udgivelse bliver der, som lydsporet antyder, gjort brug af fronthøjtalerne. Det skulle efter sigene være det samme lydspor som vi fik på 2016 blu-ray udgivelsen. Der er selvsagt en del gyser elementer i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som gyserfilm jo skal høres på. Det er en udmærket lydside som fint supplerer det pæne billede præcis som forventet.
 
 

Tak til SF Studios / Universal

Anmeldelse skrevet september 2023

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser