Guardians of the Galaxy Vol. 3 UHD 4K blu ray anmeldelse

 
Guardians of the Galaxy Vol. 3 UHD 4K blu ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
Guardians of the Galaxy Vol. 3 UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 30 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
HDR: HDR10

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 14. august 2023
Distributør: SF Studios / Marvel
Antal disk:  2 = 1 x UHD 4K blu-ray + 1 x blu-ray

Genre: Sci-fi, Action, komedie
Biograf premiere: 3. maj 2023
 
Instruktør: James Gunn
Manuskript: James Gunn, Jim Starlin
Producere: Victoria Alonso, Louis D'Esposito, Kevin Feige
Fotograf: Henry Braham
Klip: Fred Raskin, Greg D’Auria
Musik: John Murphy
 
Skuespiller:
Chris Pratt som Peter Quill / Star-Lord
Zoe Saldana som Gamora
Dave Bautista som Drax
Vin Diesel som Groot (stemme)
Bradley Cooper som Rocket (stemme)
Pom Klementieff som Mantis
Karen Gillan som Nebula
Will Poulter som Adam Warlock
Chukwudi Iwuji som The High Evolutionary
 
Beskrivelse: 
I Guardians of the Galaxy vol. 3 skal vi endnu engang på rumeventyr med Peter Quill, Drax, Mantis, Rocket og de andre skæve typer man kender fra de forrige to film og fra Marvel universet i øvrigt. Alt ånder fred og idyl i Guardians hovedkvarter Knowhere, hvor vores Guardians venner nu bor, indtil en forgyldt mand (Warlock) som en ildkugle flyver ind gennem Knowheres ydre skjold og rumstationens vægge med direkte kurs mod Rocket. Hans angreb afværges til dels af de øvrige Guardians, dog med alvorlige knubs til alle. Da Warlock endelig bliver nedkæmpet, er Rocket alvorligt såret og ligger i koma. De øvrige Guardians drager nu på mission i håb om at finde data fra Rockets fortid, der kan være med til at redde hans liv, men samtidigt går det op dem at Warlock er udsendt af den vanvittige ’The High Evolutionary’ der vil have fat i Rocket for en hver pris og det gør ikke missionen mindre farlig.
 
Guardians of the Galaxy Vol. 3 UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD eller blu-ray 

Guardians of the Galaxy Vol. 3 afslutter Guardians of the Galaxy trilogien på bedste vis og er mere i samme stil som de 2 første film med rumeventyr og kampscener i psykedeliske miljøer til tonerne af mix-tapes af rock og pophits fra perioden 1974-2018. Efter den skuffende Vol. 2 er denne ombæring meget bedre: Den bærende handling om Rockets fortid, som vi oplever gennem Rockets flashbacks, er meget rørende og derudover er fuld knald på actionscenerne og masser af god og skør humor hele vejen igennem. MEN med en spillelængde på 2 1/2 time gik jeg lidt sukkerkold halvvejs: Det er simpelthen for meget af det gode at indtage på én gang, så med den fleksibilitet man har i en hjemmebio, vil jeg anbefale at se filmen over et par aftener, så man bedre kan nyde de små detaljer. Det er stadig det samme gode hold af skuespillere, der ligger stemme eller krop til hovedrollerne og de øvrige bifigurer, men filmen byder også på adskillige cameos fra f.eks. Pete Davidson, Sylvester Stallone og Howard the Duck, hvis der er nogen der husker sidstnævnte.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 har udover de spektakulære billed- og lydeffekter fortsat masser af charme, god humor og sjove replikker, samt musik som lyder fantastisk når det blæser ud i samtlige surround kanaler. Guardians of the Galaxy Vol. 3 er således et must see for især Marvel fans, men det er den i øvrigt også for alle fans af actionfilm.
 
Guardians of the Galaxy Vol. 3 UHD 4K blu ray anmeldelse
Billedet er ikke et screen shot fra UHD eller blu-ray  
 
Guardians of the Galaxy Vol. 3 er på denne 2160p UHD udgave udstyret med HDR10, hvilket er medvirkende til at give os en utrolig flot udgivelse med ekstremt skarpe, detaljerede og farvemættede billeder i høj opløsning, der ikke levner noget at ønske i forhold til teksturer i for eksempel Drax’s hud eller Rockets pels eller blot små detaljer i baggrunden. 4K udgaven er til tider rimelig mørk, men her hjælper HDR til at give os de lyskilder, der lyser scenen tilstrækkeligt op og sammensmeltningen af levende billeder og CGI er fuldstændig usynlig. Sortniveauet er ligeledes imponerende og giver dybde i både indendørs scener og når universet uendelighed skal understreges. De forrygende scener hvor det hele sprænger i luften er også fantastisk flot udførte, men samtidigt formår man at holde fokus, så det er klart hvad der foregår. Alt på denne udgivelse fra Disney / Marvel sidder således lige i skabet og får hver eneste scene til at virke troværdig og levende, så kort sagt er billedsiden af Guardians of the Galaxy Vol. 3 er en førsteklasses UHD udgivelse og oplagt demomateriale for din skærm eller projektor.
 
Guardians of the Galaxy Vol. 3 kommer med et fremragende Dolby Atmos 7.1.4 Dolby Atmos lydspor, som er yderst effektfuldt og præcist i filmens mange actionscener og der er hele tiden gode retningspanoreringer i samtlige surround- og atmoshøjtalere, der er med til at placere os i centrum for de intense kampe mellem Guardians og deres fjender i alle afskygninger og samtidigt er der godt gang i subwooferen, når der er ting der eksploderer, og det er der ofte. Musikken lyder som nævnt lækkert i surround, mens dialogen i alle scener fremstår perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet. Igen et soundtrack der oplagt demomateriale for en seriøs hjemmebiograf.
 
Det begrænsede ekstramateriale forefindes kun på den medfølgende blu-ray disk:

• The Imperfect Perfect Family (HD; 11:08)
• Creating Rocket Raccoon (HD; 9:25)
• Gag Reel (HD; 5:59)
• Deleted Scenes (HD; 8:27)
• Audio Commentary by director James Gunn
 

Tak til SF Studios / Marvel

Anmeldelse skrevet september 2023

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser