Shazam! Fury of the Gods UHD 4K blu ray anmeldelse

 
Shazam! Fury of the Gods UHD 4K blu ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
Shazam! Fury of the Gods UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 10 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
HDR: HDR10, Dolby Visio

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 15. juli 2023
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk:  2 = 1 x UHD 4K blu-ray + 1 x blu-ray

Genre: Action, superhelte, fantasy
Biograf premiere: 16. marts 2023
 
Instruktør: David F. Sandberg
Manuskript: Henry Gayden, Chris Morgan
Producere: Richard Brener, Walter Hamada, Geoff Johns
Fotograf: Gyula Padoser
Klip: Michel Aller
Musik: Christophe Beck
 
Skuespiller:
Zachary Levi som Shazam
Asher Angel som Billy Batson
Jack Dylan Grazer som Freddy Freeman
Rachel Zegler som Anthea
Adam Brody som Superhero Freddy
Ross Butler som Superhero Eugene
D.J. Cotrona som Superhero Pedro
Grace Caroline Currey som Mary Bromfield / Superhero Mary
Meagan Good som Superhero Darla
Lucy Liu som Kalypso
Djimon Hounsou som Wizard
Helen Mirren som Hespera
 
Beskrivelse: 
Shazam! Fury of the Gods fortsætter hvor den første Shazam! film slap: Billy Batson aka Shazam lever et forholdsvis normalt teenageliv i sin sammenbragte familie af adoptivbørn og forsøger samtidigt at koordinere superhelte indsatsen for sine Shazam brødre og søstre uden det helt store held. Deres ofte lettere mislykkede redningsaktioner giver dem et øgenavn i pressen, som Philadelphias fiaskoer. I kulissen lurer en ny fare da Zeus’s døtre Kalypso, Hespera og Anthea vil have den magt og de superkræfter tilbage, som de mener Shazam har stjålet fra dem. Deres tilgang til opgaven har desværre den sideeffekt at de slipper helvedes dæmoner (og en drage) løs i Philadelphias gader og Shazam og hans familie må udtænke en plan for hvordan de får nedkæmpet de ondskabsfulde søstre og får Philadelphia til at ligne sig selv igen.
 
Shazam! Fury of the Gods UHD 4K blu ray anmeldelse
 
Shazam! Fury of the Gods er fortsættelsen til DC Comics uventede superheltehit fra 2019: Shazam! og vi får her mere af samme skuffe, hvilket ikke nødvendigvis er skidt. Teenagefilm blandet med superheltefilm er ikke nogen dårlig cocktail, bare se på den første film og på Spiderman filmene, men her tager superhelte-delen lidt overhånd ligesom der mangler noget af den humor og overraskelsesmomenter, der gjorde den første Shazam så god. Vi er i de sidste 20 år eller mere blevet overlæsset med superheltefilm, så der skal mere end den ene uovervindelige figurs kamp mod den anden og spektakulære effekter til at imponere og her er humor (og gerne den sorte af slagsen) et must. Der er selvfølgelig sjove episoder når Shazams voksen krop taler og agerer, som en uerfaren teenager f.eks. på date med selveste Wonderwoman, men den eneste gang jeg grinede højt, var da Shazam fandt ud af at hans elektriske udladninger fungerede glimrende som defilibrator. Så mere sort humor tak, hvis en tredje Shazam film skulle blive realiseret, hvilket måske er knap så sandsynligt over på den skuffende modtagelse i biograferne af denne toer.

Rollelisten er besat med det glimrende hold af børne- og ungdomsskuespillere fra sidst med bl.a. Asher Angel som Billy Batson og Jack Dylan Grazer som Freddy Freeman. På voksensiden har vi en glimrende Zachary Levi som Shazam, mens Lucy Liu, Helen Mirren og Rachel Zegler gør det godt som gæsteskurke.
 
Shazam! Fury of the Gods UHD 4K blu ray anmeldelse
 
Hvis Shazam! Fury of the Gods skuffer en anelse handlingsmæssigt så brillierer filmen til gengæld på billedsiden, for set på UHD disk er filmen en stor fornøjelse for øjet, om end den er lidt til den mørke side med mange scener, der foregår indendørs i Shazam’ernes ’klublokale’ ’Rock of Eternity’ eller om natten. Den højere 2160p opløsning på UHD disken giver billedsiden af Shazam! Fury of the Gods et kraftigt løft i forhold til den medfølgende Blu-ray udgave, med en højere klarhed og detaljerigdom, som giver en flot dybde i billedet, mens Dolby Vision eller HDR10 bidrager med at udvide farvespektret betydeligt, så det både føles mere dynamisk og naturligt men også med fede effekter i nattemørket med de blå energilyn, som er Shazam og hans fjenders foretrukne våben. Detaljerne på ansigter, dragter, omgivelser mv. fremstår knivskarpt, mens sammensmeltningen af CGI og levende billeder er udført perfekt og dermed usynlig. Sortniveauet i de mørkere scener er forbilledligt dybt og uden synlige komprimeringsfejl.
 
Igen på lydsiden får man virkelig fuld valuta for alle pengene ved at købe Shazam! Fury of the Gods på UHD disk i forhold til blot at streame filmen. Det forrygende Dolby Atmos soundtrack på både UHD-disk og den medfølgende Blu-ay udgivelse af Shazam! Fury of the Gods fremstår både detaljeret og dynamisk, med fuld gas på lydeffekterne, med masser af panoreringer i alle kanaler inklusive Atmos kanalerne, samt god brug af subwooferen ved de mange kamp- og actionscener. Atmos effekterne bidrager til at placere os i centrum for de forrygende actionscener, heriblandt flyvescenerne med genoplivede drage eller redningsaktionen på broen der er ved at kollapse. Dialogen er velprioriteret og går klart i gennem, endda i de intense actionscener, så alt i et lydspor i absolut topklasse.
 
4K disc
•Audio Commentary.

Blu-ray disc
• Audio Commentary
• Shazam! Let's Make a Sequel (24:29)
• The Rock of Eternity: Decked Out (5:42)
• The Zac Effect (4:20)
• Sisterhood of Villains (7:54)
• Shazam! Scene Deconstruction (10:06)
• Mythology of Shazam! Fury of the Gods (4:59)
• Shazamily Reunion (5:01)
• Deleted Scenes (31:06)
 

Tak til SF Studios / Warner

Anmeldelse skrevet august 2023

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser