Ant-Man and the Wasp Quantumania UHD 4K blu ray anmeldelse

 
Ant-Man and the Wasp Quantumania UHD 4K blu ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
Ant-Man and the Wasp Quantumania UHD 4K blu ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 5 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk 
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
HDR: HDR10

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 5. juni 2023
Distributør: SF Studios / Disney
Antal disk:  2 = 1 x UHD 4K blu-ray + 1 x blu-ray

Genre: Action, Sci-Fi, action, komedie
Biograf premiere: 13. februar 2023
 
Instruktør: Peyton Reed
Manuskript: Jeff Loveness, Stan Lee, Larry Lieber
Producere: Victoria Alonso, Mitchell Bell, Stephen Broussard
Fotograf: Bill Pope
Klip: Adam Gerstel, Laura Jennings
Musik: Christophe Beck
 
Skuespiller:
Paul Rudd som Scott Lang / Ant-Man
Evangeline Lilly som Hope Van Dyne / The Wasp
Michael Douglas som Dr. Hank Pym
Michelle Pfeiffer som Janet Van Dyne
Jonathan Majors som Kang erobreren
Kathryn Newton som Cassie Lang
Corey Stoll som M.O.D.O.K.
Bill Murray som Lord Krylar
Katy M. O'Brian som Jentorra
William Jackson Harper som Quaz
 
Beskrivelse: 
Ant-Man and the Wasp: Quantumania fortsætter Marvel universet med udgangspunkt i Paul Rudds elskelige Scott Lang / Ant-Man figur. Scotts datter Cassie er blevet teenager og får rodet sig ud lidt af hvert, da hun f.eks. skrumper en politibil under en demonstration og bliver smidt i fængsel. Hun er dog også opfinder og hun får bygget en maskine der kan vise et 3D kort over Quantum Realm, den mikroverden hvori Hopes mor Janet Van Dyne var fanget i 30 år, indtil hun blev hentet hjem i den sidste Ant-Man film. Da Cassie får startet maskinen op løber den selvfølgelig løbsk og får suget Scott, Hope, Janet, Hank og Cassie ind i Quantum Realm og nu bliver det en kamp for at finde en vej tilbage og overleve i den mystiske verden, ikke mindst fordi den magtfulde fjende Kang erobreren vil have hævn over Janet, samt hendes hjælp til at undslippe Quantum Realm.
 
Ant-Man and the Wasp Quantumania UHD 4K blu ray anmeldelse
 
Ant-Man and the Wasp: Quantumania er som de foregående Ant-Man film et visuelt festfyrværkeri af en actionfilm, med en humoristisk tone. Især filmens første time ligner noget der kunne være med i en nyere StarWars film (Minus de flyvende amøber!), bare endnu flottere, og handlingsmæssigt hænger filmen også fint sammen. Herefter bliver det lidt mere langhåret i kampen mod den uovervindelige Kang, der bl.a. involverer multiverset og mange hundrede udgaver af Scott og spændingskurven taber lidt fart inden den igen stiger hen mod den hæsblæsende afslutning.

Som altid i Marvel filmene er rollebesætningen generelt imponerende med Paul Rudd i hovedrollen og Evangeline Lilly, Michelle Pfeiffer, Jonathan Majors og Michael Douglas i nogle af birollerne, samt en herlig gæsteoptræden fra Bill Murray, og de spiller alle overbevisende.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania er måske ikke helt så sjov som de foregående to Ant-Man film, men på actionsiden holder den hele vejen i de ca. 2 timers spilletid Marvel heldigvis har begrænset sig til denne gang. Selvom man er ved at have nået et mæthedspunkt når det kommer til Marvel film, pga. de hyppige udgivelser skåret over mere eller mindre samme læst, så overrasker Ant-Man and the Wasp: Quantumania positiv som et absolut seværdigt kapitel i sagaen.
 
Ant-Man and the Wasp Quantumania UHD 4K blu ray anmeldelse
 
Ant-Man and the Wasp: Quantumania er i denne 2160p UHD udgave er udstyret med HDR10, hvilket er medvirkende til at give os en utrolig flot udgivelse med ekstremt skarpe, detaljerede og farvemættede billeder fra den fantasifulde Quantum Realm verden. Filmen er til tider rimelig mørk, men her hjælper HDR til at give os de lyskilder, der lyser scenen tilstrækkeligt op. Sammensmeltningen af levende billeder og CGI er fuldstændig usynlig og Ant-Man og Wasps ændringer i størrelse foregår glidende eller så hurtigt at øjet ikke kan opfatte det. Sortniveauet er ligeledes imponerende og giver en god dybde i billedet. Alt på denne udgivelse fra Disney / Marvel sidder således lige i skabet og får hver eneste scene til at virke troværdig og levende, så kort sagt er billedsiden af Ant-Man and the Wasp: Quantumania er en førsteklasses UHD udgivelse og oplagt demomateriale.
 
Ant-Man and the Wasp: Quantumania kommer i 4K UHD udgaven med et fremragende Dolby Atmos lydspor, som faktisk imponerer i forhold til det, der blevet en lidt skuffende Disney standard. Soundtracket er yderst effektfuldt i filmens mange action- og kampscener, og der er hele tiden gode retningspanoreringer i samtlige surroundhøjtalere, der er med til at placere os i centrum for de intense kampe mellem Ant-Man og co. mod Kang og hans soldater og samtidigt er der godt gang i subwooferen. De ekstra atmoskanaler, som man måtte have tilsluttet, kommer til gengæld ikke så meget til anvendelse. Dialogen fremstår i alle scener perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet.
 
Det begrænsede ekstramateriale findes kun på den medfølgende blu-ray disc:
 
• All in the Family (1080p, 7:28)
• Formidable Foes (1080p, 11:36)
• Gag Reel (1080p, 1:52)
• Deleted Scenes (1080p)
• Audio Commentary: Instruktør Peyton Reed og manuskriptforfatter Jeff Loveness diskuterer filmen
 

Tak til SF Studios / Disney

Anmeldelse skrevet juli 2023

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser