Pearl blu-ray anmedelse

 
Pearl blu-ray anmedelse
 
Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Pearl blu-ray anmedelse

Zone A-B-C = kodefri  (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 42 minutter
Lyd: DTS HD MA 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 9. juni 2023
Distributør: SF Studios / Universal
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Gyser
Biografpremiere: Ikke vist i de Danske biografer

Instruktør: Ti West
Manuskript: Ti West, Mia Goth
Producer: B.la.Ti West, Mia Goth, Sam Levinson
Fotograf: Eliot Rockett
Klip: Ti West
Musik: Tyler Bates, Tim Williams
 
Skuespiller:
Mia Goth som Pearl
David Corenswet som Projectionist
Tandi Wright som Ruth
Matthew Sunderland som Father
Emma Jenkins-Purro som Mitsy
Alistair Sewell som Howard
 
Beskrivelse:
I 1918 prøver en ung kvinde på vanviddets rand at opnå berømmelse i et desperat forsøg på at undslippe kedsommeligheden, afsondretheden og manglen på kærlighed på hendes forældres landbrug.
 
Pearl blu-ray anmedelse
 
Pearl er anden film i Ti Wests gysertrilogi med Mia Goth i hovedrollen. Efter at have set den første film, X i 2022, og med MaXXXine som den afsluttende film i 2024, havde jeg forventet mere spænding. Desværre er denne omgang mere fokuseret på stil end på at skræmme publikum.

Pearl (Mia Goth) er overbevist om, at hun allerede er en stjerne. Hun er ikke i tvivl om sin egen skæbne og drømmer om at opnå noget stort og vildt. Hvis du har set X (2022), vil du allerede kende Pearls skæbne, da Pearl fungerer som en prequel. Hvis du ikke har set X, vil jeg anbefale at se den først, da rækkefølgen er vigtig.

Handlingen foregår i 1918, hvor en ung kvinde (Mia Goth) kæmper med vanvid. Hendes kedsomhed er overvældende, og til trods for at være gift, er hun fanget på forældrenes gård og bliver behandlet som et barn. Hendes mands tjeneste i Europa under første verdenskrig nærmer sig sin afslutning.

Tandi Wright er enestående som Pearls mor og formår at levere en fantastisk præstation. Selvom Wright kommer fra New Zealand, er hendes tysk så overbevisende, at det er svært at tro, at det ikke er hendes modersmål. Nogle af filmens mest intense scener finder sted mellem mor (Tandi Wright) og datter (Mia Goth), hvilket afslører et stærkt og kompliceret forhold mellem dem.

Hvis man forventer den samme ikoniske hommage og vildskab som i X, vil man blive skuffet over Pearl. Denne film udspiller sig i 1918, modsat X’s 1979, hvilket afspejles i den ældre filmstil. Mens Pearl prioriterer stil over indhold, er der stadig nok af mord og grotesk uhygge af forskellige former til at tilfredsstille gyserfans. Det handler primært om at justere forventningerne i forhold til gysergenren, og Mia Goth er helt fantastisk som Pearl. Hendes skildring af vanvid er simpelthen fortryllende!

Ti West står både for manuskriptet og instruktionen af alle tre film i gysertrilogien. Mia Goth, der spiller Pearls rolle, er også medforfatter til Pearl. Interessant nok blev manuskriptet til Pearl skrevet før X blev optaget og blev samtidig godkendt til produktion. Hvis du nød Ti Wests film X (2022), kan det være værd at se Pearl. Den fungerer som en prequel til X og er den anden film i en planlagt trilogi, hvor Mia Goth spiller hovedrollen i alle tre film.
 Pearl blu-ray anmedelse

Pearl bliver leveret i et 2.39:1 1080p AVC/MPEG-4 transfer, med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud, skrammer, sår og masser af blod når folk myrdes på forskellig vis. Der er naturligvis de mere makabre scener, hvor man i close-up billeder får lov til at se alle de grufulde detaljer, hvor der ikke bliver lagt fingre imellem. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet hvor farvepaletten er holdt med en overdimensionering som man er forvent med horrorfilm og med en noget mørk farvepallet.
 
Filmen kommer med et rigtig godt DTS-HD Master Audio 5.1 lydspor. På denne udgivelse bliver der gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, også uden at det kommer til at fremstå ensformigt som det ellers tit kan i gyserfilm. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen brummer fra sit skjul. Der er selvsagt en del gyser elementer i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik. Især musikken som jeg tidligere har nævnt, er fantastisk at lytte til, det er helt et genkendeligt lydspor til de tidligere film og det er herligt. Det er en flot lydside som fint supplerer det pæne billede præcis som forventet.
 
 
 
Anmeldelse skrevet juli 2023

Tak til SF Studios / Universal

Tilbage til blu-ray anmeldelser