Prey for the Devil blu-ray anmeldelse

 
Prey for the Devil blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Prey for the Devil blu-ray anmeldelse

Zone B
Spilletid: 1 time og 47 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 6. februar 2023
Distributør: SF Studios / Liongate
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Gyser
Biografpremiere: 17. november 2022

Instruktør: Daniel Stamm
Manuskript: Robert Zappia
Producer: B.la. David Brooks, Michael P. Flannigan, Brad Kessell
Fotograf: Denis Crossan
Klip: Tom Elkins
Musik: Nathan Barr
 
Medvirkende
Jacqueline Byers som Ann
Debora Zhecheva som Young Ann
Colin Salmon som Father Quinn
Christian Navarro som Father Dante
Ben Cross som Cardinal Matthews
 
Beskrivelse:
Gyseren Prey for the Devil handler om den 25-årige nonne, Søster Ann, som er overbevist om, at eksorcisme er hendes kald. Dæmonuddrivelse er dog kun forbeholdt præsterne, så hun må søge hjælp hos sin mentor, en professor, der tror på Søster Anns særlige egenskaber, og som skaffer hende ind til en træningssession. Men da Søster Ann møder en af stedets mest forstyrrede patienter, ender hun med at stå ansigt til ansigt med en dæmonisk kraft, som indtager skolen og har en mystisk forbindelse til Anns fortid.
 
Prey for the Devil blu-ray anmeldelse
 
Jeg havde ikke de store forventninger till denne film, slet ikke efter at have hørt at den blev sablet ned af anmelderne, men jo mere filmen skred frem des mere hyggede jeg mig med den. Prey for the Devil omfavner de sidste 50 års exorcisme gys, og spytter dem skamløst ud i en decideret absurd sammenhæng, det er ligetil og underholdende.

Vi følger nonnen Søster Ann (Jacqueline Byers) på et katolsk eksorcistakademi. Ann er på akademiet for at tage sig af dæmonbesatte patienter, men også for selv at gå i skole. Hendes talent for dæmonbekæmpelse skyldes at Ann, ifølge sin mor, er ”One of God’s chosen soldiers”. Ann er tydeligt og forståeligt meget præget af sin opvækst med sin mor. Grundet moderens, til tider, uhyggelige og sære opførsel, er Ann overbevist om, at hendes mor var besat af en dæmon.

Exorcismeakademiet er komplet med krucifiks bibel og vievand. Hvor en forelæsning i exorcisme afbrydes kort, når de unge præster skal have praktisk erfaring med en lille besat pige i en glascelle. Og den lille pige, ja, hun får selvfølgelig CGI-forvrænget kæmpemund, kravler som en edderkop på væggen og taler med en alt for dyb stemme. Imens holder både filmen og hovedrollen spillet af en veloplagt og afbleget Jaqueline Byers masken, og tager de gakkede løjer helt og holdent alvorligt. Selvfølgelig har hovedpersonen et personligt forhold til den besættende djævel.

Prey for the Devil ligner på mange måder en gyserfilm som de fleste andre, men der er en forfriskende ærlig tilgang til familierelateret sorg, som udfoldes i et velskrevet manuskript. Samtidig bliver man konstant holdt oppe på dupperne af de åbenlyse, men effektive jump-scares, der er taget direkte ud af gyserdrejebogen. Når filmen dykker ned i de mørke mysterier om eksorcismens interessante historie, får filmen virkelig dybde. Desværre er de visuelle effekter undervejs af en så amatøristisk karakter, at illusionen brister en smule. Selvfølgelig er det svært at skildre følelsen af at være besat og mærke djævlens tilstedeværelse uden at falde tilbage til udgaver, som er set før.

Giv nu lige Prey for the Devil en chance. Lyt ikke alt for meget til de afvisende anmeldelser, som instruktør Daniel Stamma exorcismegys allerede har efterladt i sit kølvand. Er Prey for the Devil den perfekte gyserfilm? Nej ikke engang tæt på, men den er altså ret underholdende og giver en herlig opsummering af diverse gyser-klicheer.
 Prey for the Devil blu-ray anmeldelse

Filmen bliver leveret i et 2.39:1 MPEG-4 AVC transfer med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud, forandrende skægvækst samt en masse detaljer i tøjet. Og så er der naturligvis de mere makabre scener, hvor man i close-up billeder får lov til at se alle de grufulde detaljer hvor der ikke bliver lagt fingre imellem. De visuelle effekter virker dog som nævnt en anelse skrabede så dem skal man ikke forvente for meget af. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet hvor farvepaletten er holdt med en overdimensionering som man er forvent med horrorfilm.
 
 I Skandinavien spises vi desværre af med et DTS-HD Master 5.1 lydspor, hvorimod man på den amerikanske udgave af filmen får Dolby Atmos. Jeg synes ærlig talt at det er en skidt tendens vi i Skandinavien må ”nøjes” med dårligere lyd eller billede som det f.eks. var tilfældet med den nyeste James Bond på 4K. Nå tilbage til Prey for the Devil, for når det er sagt så bliver der gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, også uden at det kommer til at fremstå ensformigt som det ellers tit kan i gyserfilm. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen brummer fra sit skjul. Der er selvsagt en del gyser elementer i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som gyserfilm jo skal høres på. Det er en udmærket lydside som fint supplerer det pæne billede præcis som forventet.
 
 
 
Anmeldelse skrevet marts 2023

Tak til SF Studios / Liongate

Tilbage til blu-ray anmeldelser