The Bad Guys blu-ray anmeldelse

 
The Bad Guys blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm

The Bad Guys blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 40 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 26. september 2022
Distributør: SF Studios / Universal
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Animation, Action, Komedie
Biografpremiere: 12. maj 2022

Instruktør: Pierre Perifel
Manuskript: Etan Cohen
Producer: B.la. Aaron Blabey, Etan Cohen, Patrick Hughes
Klip: John Venzon
Musik: Daniel Pemberton
 
Medvirkende
Sam Rockwell som Wolf
Marc Maro som Snake
Awkwafina som Tarantula
Craig Robinson som Shark
Anthony Ramos som Piranha
Richard Ayoade som Professor Marmalade
 
Beskrivelse:
For at undgå fængsel lader en bande af berygtede kriminelle som om at de ønsker at blive rehabiliteret, kun for at deres leder i al hemmelighed finder ud af, at han virkelig ønsker at blive god i stedet for at forblive BAD.
 
The Bad Guys blu-ray anmeldelse
 
“The Bad Guys” er en Dreamworks perle af en animationsfilm, baseret på børnebogs forfatteren Aaron Blabeys “The Bad Guys” bøger. Filmen er en “heist movie” , der byder på sin helt egen underholdende visuelle stil og en forandringshistorie der aldrig bliver gammel, der handler om de personer mennesker nogen gange bliver for at beskytte os selv, selv om vi virkeligheden rummer og vil så meget mere.

Stemningen leder tankerne hen på film som Pulp Fiction, Charlies Angles, Olsen Banden, Mission Impossible, - og person universet indeholder alskens herlige arketyper. Tilsæt et par gode doser grov humor og et underliggende følelsesmæssigt solidt tema, og resultatet er en opskrift på en animationsfilm der holder fordi den har noget på hjerte.

Der er gak, gøgl, et forrygende tempo, rappe replikker og musik der sammen bliver til en yderst underholdende cocktail, tilsat rigeligt med grin for børn i alle aldre.

Filmen er også dubbet på Dansk, gjort ganske overbevisende med solide skuespiller præstationer.
 The Bad Guys blu-ray anmeldelse

Filmen har en forrygende visuel stil med en let støvet farvepalette. Der gøres meget brug af fokus effekter. Filmen præsenteres i scope format, der bidrager yderligere til den filmiske fornemmelse. Der er absolut ingen tegn på kompressions artefakter.
 
 Dreamworks leverer på denne bluray et Dolby Atmos lydmix. Desværre er det mastered alt for meget mod afspilning på en lille soundbar, og vi får derfor et meget komprimeret mix, som jeg faktisk ikke kunne holde ud at høre på mit hjemmebiografsystem. Dialogen drukner enkelte steder i den komprimerede larm og resultatet er et ret fladt lydende, “pølse larmende” lydspor med enkelte oplivende momenter. Ærgerligt, for der er faktisk tale om et utroligt rigt lyddesign med masser af sjove effekter, action og musik til den store guldmedalje. Hvis bare vi kunne få en version af lydsporet der var mere cinematisk på disse udgivelser. Hvorfor ikke? Der er jo netop plads til mange lydspor på en bluray disk, Dreamworks! Jeg endte med at se filmen på en soundbar. Sørgeligt, men sandt.
 
Dette er en hel bar Nordisk udgivelse, hvor intet ekstramateriale er blevet medleveret. Til Gengæld er der et Dolby Atmos mix, og tak for det.
 
Set/hørt på:
Billede: LG 65” CX OLED TV
Lyd: Sennheiser AMBEO soundbar

Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: Dolby Atmos
 
 
Anmeldelse skrevet november 2022.

Tak til SF Studios / Universal

Tilbage til blu-ray anmeldelser