Licorice Pizza blu-ray anmeldelse

 
Licorice Pizza blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Licorice Pizza blu-ray anmeldelse

Zone B
Spilletid: 2 timer og 13 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 20. juni 2022
Distributør: SF Studios / MGM
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Komedie, drama
Biografpremiere: 17. marts 2022

Instruktør: Paul Thomas Anderson
Manuskript: Paul Thomas Anderson
Producer: Paul Thomas Anderson, Jason Cloth, Aaron L. Gilbert
Fotograf: Paul Thomas Anderson, Michael Bauman
Klip: Andy Jurgensen
Musik: Jonny Greenwood
 
Skuespiller:
Cooper Hoffman som Gary Valentine
Alana Haim som Alana Kane
Sean Penn som Jack Holden
Bradley Cooper som Jon Peters
Tom Waits som Rex Blau
Will Angarola som Kirk
Griff Giacchino som Mark
James Kelley som Tim
 
Beskrivelse:
Licorice Pizza er en fantastisk coming-of-age historie om den charmerende Gary Valentine og den ti år ældre men coole Alana, der efter et tilfældigt møde, straks finder sammen i et ganske særligt venskab i starten af 70’erne i Californiens San Fernando Valley.
 
Licorice Pizza blu-ray anmeldelse
 
Første gang Gary Valentine ser Alana Kane indser han med det samme, at han har fundet pigen han vil giftes med. Problemet er bare at han kun er 15 år og hun 25 og en kærlighedsaffære er både ulovlig og pinlig for Alana. Med charme og listige tricks får Gary alligevel gjort Alana interesseret og de starter i stedet et venskab, hvor der hele tiden er en gnist af tiltrækning imellem dem, men ikke mere. Den opfindsomme Gary får dem herefter gang på gang involveret i en masse tvivlsomme forretningseventyr i 70’ernes Californien.

San Fernando Valleys beliggenhed tæt på Hollywood betyder at den tiltrækkende filmindustri drager vores hovedpersoner på godt og ondt, hvilket skaber mange skøre og sjove episoder. Her får vi blandt andet nogle scener med pragtfulde præstationer fra blandt andre Sean Penn, Bradley Cooper og bluessangeren Tom Waits. Der er dog ingen tvivl om at det er Cooper Hoffman i rollen som Gary og Alana Haim som Alana, der bærer filmen 100%, for udfylder de skønne hovedroller med enorm charme og intelligens. Cooper er i øvrigt søn af den afdøde Philip Seymour Hoffman og der er heldigvis en del talent der er gået i arv. De øvrige roller er besat med mindre kendte skuespillere, som dog alle spiller ganske overbevisende.

Licorice Pizza var i 2022 nomineret til 3 Oscars, herunder for bedste film og bedste instruktør, en ære som instruktøren Paul Thomas Anderson har haft hele 6 gange, dog uden at vinde. Licorice Pizza er nok en af hans lettest tilgængelige film, men det betyder på ingen måde at den er dårlig. Tværtimod er det en let, men samtidig intelligent kærlighedsfilm, som man bliver i godt humør af at se og som formår at holde interessen fanget i de mere end 2 timer filmen varer, for man er jo blandt andet nødt til at se om hovedpersonerne finder sammen til sidst.
 Licorice Pizza blu-ray anmeldelse

Billedsiden på denne 1080p blu-ray udgave af Licorice Pizza står overordnet set skarpt og detaljeret, hvor ansigtsdetaljer og teksturer tydeligt fremstår. Detaljer på tøj, frisurer og omgivelser er tilpasset perioden og gengivet perfekt. Dog er filmens farvetone lidt som var det et polaroidfoto fra netop 70’erne, og det kan man synes er charmerende eller ej, men det trækker lidt ned hos undertegnede. Sortniveauet er generelt dybt og jeg konstaterede ingen synlige kompressionsfejl.
 
Licorice Pizza kommer med et dynamisk DTS-HD Master Audio 5.1 soundtrack, som trods det begrænsede antal kanaler er en stor fornøjelse at lytte til. Der er sporadiske retningspanoreringer og lydeffekter, men ellers udnyttes surroundsformatet mest til atmosfæreskabende baggrundsstøj. Hvad der er hæver niveauet er til gengæld musiksiden: Det er Jonny Greenwood fra Radiohead der står bag soundtracket, som han ofte gør i det i Paul Thomas Andersons film, og det sammen med et behageligt udvalg af hits fra perioden gør det fremragende at lytte til. Dialogen fremstår i alle scener tydeligt og velplaceret i lydbilledet.
 
• Camera Tests (4:14)
• The Handman Scene (2:19)
• Fat Bernie's Commercial (00:58)
• Behind the Scenes (10:37)
 
 
Anmeldelse skrevet juni 2022.

Tak til SF Studios / MGM

Tilbage til blu-ray anmeldelser