Boss baby family business UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Boss baby family business UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
Boss baby family business UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 47 minutter
Lyd: Dolby TrueHD ATMOS + Dolby Digital Plus 7.1 (ikke ATMOS, Dansk tale)
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
 
UHD Blu-ray udgivelsesdato: 7. marts 2022
Distributør: SF Studios / Univesal
Antal disk: 2 = UHD 4K blu-ray + Blu-ray 

Genre: SCI-FI. Amimation, komedie
Biograf premiere: 14. oktober 2021
 
Instruktør: Tom McGrath
Manuskript: Tom McGrath, Michael McCullers
Producere: Jeff Hermann, Tom McGrath, Jon Eric Schmidt, John Swanson
Klip: Mary Blee, Mark A. Hester, Steve Vallino
Musik: Steve Mazzaro,Hans Zimmer
 
Skuespiller som ligger stemmer til originaludgaven:
Alec Baldwin som Boss Baby (Ted)
James Marsden som Tim
Amy Sedaris som Tina
Ariana Greenblatt som Tabitha
Jeff Goldblum som Dr. Armstrong
Eva Longoria som Carol
James McGratn som Wizzie
 
Beskrivelse: 
I efterfølgeren til boss baby fra 2017 er Templeton-brødrene - Tim og hans lille Boss Baby-bror Ted blevet voksne og vokset fra hinanden . Tim er nu en gift hjemmegående far. Ted er administrerende direktør for en hedgefond. Men en ny boss baby lærer dem hvad det vil sige at være familie..
 
Boss baby family business UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Jæs, jæs… det lyder super forudsigeligt, og Dreamworks gør hermed min teori om at animationsfilm altid har mere gennemarbejdede / udviklede manuskripter til skamme.

“Boss baby - family business” udkommer helt uforståeligt prioriteret på UHD disk. Det er en noget rodet eventyr-action historie, uden særlig meget originalitet.

Bevares, der er en del sjove scener og gags hist og her. Historiens grundpræmis er bare åndssvag og usammenhængende, der gør at filmen næsten er ved at implodere om sig selv de første 50 minutter. Det starter ellers godt med at Tim (James Marsden) er nu en voksen hjemmegående far og har døtrene Tabitha (Ariana Greenblatt) og lille Tina (Amy Sedaris), hvor han opdager at årene bare er forsvundet, mens hans børn bliver mere og mere selvstændige og stræbsomme. De vil hellere bruge tid på at studere end at lege, gider ikke putte, høre historier o.s.v. Han er en far, der er begyndt at føle sig ubrugelig. Hans bror, Ted (Alec Baldwin), er nu succesrig og super rig. Da Tina bliver bliver afsløret som Baby Corp og opfordrer hun sin far og onkel Ted til at genforenes til en særlig mission, der kræver, at de gør det, de er bedst til (eller rettere, er herredårlige til… men det kræver at de drikker en særlig eleksir, der gør dem til babyer igen i 48 timer, for at kunne infiltrere og stoppe den onde Dr. Erwin (suverænt leveret af Jeff Goldblum), der driver et verdensomspændende skole imperium for de stræbsomme, men i virkeligheden er en forklædt baby med onde planer….. Forvirret? Så bare vent til ninja babyerne kommer :-)

For de, er formår at fastholde opmærksomheden på skærmen, vil der i mellem plot hullerne være en varm historie om at blive ældre, om familiesammenhold, livs prioritering og tilgivelse. Boss Baby - Family Business kan ses af hele familien, og har sine øjeblikke hvis man er vågen.
 
Boss baby family business UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Animation, UHD og HDR… Det er svært at få det til at få galt. Vi får ikke detaljer på niveau med de bedste i denne dreamworks produktion, men det er ikke på grund af billedet at du vil føle dig uengageret. Det er i top! UHD diskens løft er i HDR paletten, da filmens detaljegrad ikke rigtig får noget ud af den højere opløsning.
 
Denne film lyder ala mixet på “The Croods A new age” med et mix der lider under “soundbar-syndromet”, med en løftet centerkanal og ret undertrykt musik, der aldrig rigtig kommer til sin ret. Jeg dæmpede center kanalen 2.5-3db på denne disk, for at få lidt mere liv. Jeg bemærkede flere gange ret u-konsistent niveau i dialogen, så meget at det næsten lød som en fejl. Selve dialog optagelserne er i flere tilfælde ekstremt “tætte” til et punkt hvor det kan lyde temmelig unaturligt. Filmen har flere sange, hvor det også er meget udtalt. Det er altså ikke en fri, luftig og naturligt lydende dialog som man kender det fra disneys bedste og bærer præg af at dialog optagelserne nok er lavet mange forskellige steder. Dialog panoreringer er heller ikke konsistente igennem filmen. (lyt til en disney film som f.eks “find nemo” for hvordan det kan gøres utroligt godt og levende). Der er heller ikke meget spark i subwooferen i det lidt forsigtige soundbar mix. Den danske lydside er i 7.1 format og har desværre ingen atmos elementer. Bluray disken har samme lydspor som UHD disken.
 
Begge diske har samme fine ekstra materialer, med en sjov lille kortfilm, bagom filmen, interviews, interaktive aktiviteter m.m.
 
Set/hørt på:
Billede: LG OLED CX serie 77”
Lyd: M&K S-300 (LCR) S-300T (LS/RS) MP300 (SBL/SBR), IW150T (4xHEIGHT). 2x X12 subwoofere (LFE) Lyngdorf SDA-2400, NAD M27, , Lyngdorf MP60 surround processor.
Afspiller: Oppo UHD 205, lydspor: Dolby TrueHD ATMOS
 

Tak til SF Studios / Universal

Anmeldelse skrevet marts 2022

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser