Encanto blu-ray anmeldelse

 
Encanto blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Encanto blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave) 
Spilletid: 1 time & 42 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7.1: Engelsk
Dolby digital 5.1: Dansk, norsk, finsk, svensk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 1.85:1

Blu-ray udgivelsesdato: 7. jfebruar 2022
Distributør: The Walt Disney Company Nordic.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Animation, Komedie, eventyr
Biografpremiere: 25. november 2021

Instruktør: Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith
Manuskript: Charise Castro Smith, Jared Bush
Producer: Jared Bush, Nathan Curtis, Peter Del Vecho
Klip: Jeremy Milton
Musik: Germaine Franco
 
Stemmer (danske i parentes):
Stephanie Beatriz som Mirabel (Mira Andrea Balloli)
María Cecilia Botero som Abuela Alma (Pauline Rehné)
John Leguizamo som Bruno (Nicolaj Kopernikus)
Mauro Castillo som Félix (Erann DD)
Jessica Darrow som Luisa (Lea Thiim Harder)
Angie Cepeda som Julieta (Trine Pallesen)
Carolina Gaitan som Pepa (Jasmin Gabay)
Diane Guerrero som Isabela (Andrea Lykke Oehlenschlæger)
Wilmer Valderrama som Agustín (Benjamin Kitter)
 
Beskrivelse:
Encanto fortæller historien om den magiske familie Madrigal, der bor i et magisk hus i de Colombianske bjerge. De bruger deres magi til at forskønne og forbedre deres eget liv, men også til at hjælpe beboerne i den nærliggende landsby. Alle familiemedlemmer har magiske evner, som de modtager når de når en vis alder, undtagen Mirabel, som til hele familiens store fortrydelse ikke har modtaget hendes. Hun får til gengæld gennem nogle syner på fornemmelsen, at husets magi er i fare og da der ikke er nogen der tror på hende, er hun muligvis familiens Madrigals sidste håb.
 
Encanto blu-ray anmeldelse
 
Fortællingen om Encanto kan sammenlignes med en sydamerikansk Askepot, hvor en pige ikke har de samme muligheder som hendes familie og må gå grueligt meget igennem, herunder en skrap bedstemor, for at finde lykken. Men Encanto er selvfølgelig helt sin egen; Her er ingen prinser eller fortryllede græskar og den Colombianske charme og smukke natur får rig lejlighed for skinne igennem. Encanto har også nogle gode pointer om at det inden i personen er vigtigere end magiske evner og at sammenhold i familien er vigtigere end alt andet.

Man må tage hatten af for at Disney denne gang forsøger sig med en ny fortælling og ikke bare laver en live-version af de gamle tegnefilm. Der er masser af originale sange i Encanto skrevet af den talentfulde Lin-Manuel Miranda, hvor den charmerende ’Vi taler ikke om Bruno’ er klart den største ørehænger. Måske er der faktisk lidt for mange sange, for det bliver lidt for musical-agtigt når der hele tiden brydes ud i sang. Trods et kæmpe arsenal af søde og sjove bifigurer i Encanto bliver det sjældent rigtigt sjovt og på samme vis bliver det heller ikke særligt spændende, og dermed ender Encanto som en lidt blød mellemvare, der efter min mening ikke vil opnå klassiker status som Frost eller Vaiana, for blot at nævne et par af de nyere Disney animationsfilm. Men hvis man tørster efter animationsfilm og samtidigt en som de mindste i familien kan være med til at se, er Encanto helt sikkert en visning værd
 Encanto blu-ray anmeldelse

Med fare for at gentage mig selv så er Encanto på Blu-ray er en utrolig smuk animationsfilm. Man tror næsten ikke animationsfilm kan blive flottere og så kommer Encanto: Animationerne er selvfølgelig helt i top og en fortryllende og sprudlende farveskala med bidrag fra blomster, kjoler og dyr samt det colombianske landskab sætter virkeligt din tv-skærm på overarbejde. Billedsiden leveres med en fremragende skarphed og detaljerigdom, som yderst livagtigt gengiver skygger, vandoverflader og andre teksturer, som træ, tøj og de sydamerikanske landsbybygninger. Sortniveauet er dejligt dybt, og der var ingen synlige komprimeringsfejl på denne førsteklasses udgivelse fra Disney.
 
 
Encanto udkommer på Blu-ray med et engelsk lossless DTS HD-MA 7.1 lydspor og Dolby digitalt 5.1 soundtrack på hhv. dansk, norsk, finsk og svensk, som generelt er gennemført udført med en flot dynamik i actionsekvenserne. Dog savnes noget naturlig bund i lyden i forbindelse med de scener, hvor huset slår revner eller når det tordner. Til gengæld er der masser af gang i lydtapetet, hvor effekterne effektivt panoreres rundt i samtlige surroundhøjttalerne. Dialogen på det engelske soundtrack fremstår i hele filmen tydeligt og velprioriteret, mens jeg må tilstå at jeg var tæt at slå undertekster til på den danske udgave, for her bliver det mere mudret, især da de ellers glimrende danske stemmer forsøger at tale med spansk accent.
 
• Sing Along with the Movie (1080p, 1:42:07)
• Far from the Tree Theatrical Short Film (1080p, 7:21)
• Familia Lo Es Todo (1080p, 23:53)
• Discover Colombia (1080p, 17:27)
• A Journey Through Music (1080p, 24:1)
• Let's Talk About Bruno (1080p, 8:18)
• Our Casita (1080p, 10:37)
• Outtakes (1080p, 2:59)
• Journey to Colombia (1080i, 2:24)
• Deleted Scenes (1080p, 20:34)
• Song Selection (1080p, 30:21)
 

Anmeldelse skrevet februar 2022

Tak til The Walt Disney Company Nordic.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser