Reminiscence UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Reminiscence UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Morten Stjernholm
Reminiscence UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 56 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K - 2.39:1
 
UHD Blu-ray udgivelsesdato: 13. december 2021
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 2 = UHD 4K blu-ray + Blu-ray 

Genre: SCI-FI. mystik, romantik
Biograf premiere: 2. september 2021
 
Instruktør: Lisa Joy
Manuskript: Lisa Joy
Producere: B.la. Michael De Luca, Sam Gilberg, Elishia Holmes
Fotograf: Paul Cameron
Klip: Mark Yoshikawa
Musik: Ramin Djawadi
 
Skuespiller:
Hugh Jackman som Nick Bannister
Rebecca Ferguson som Mae
Thandiwe Newton som Emily 'Watts' Sanders
Cliff Curtis som Cyrus Boothe
Marina de Tavira som Tamara Sylvan
Daniel Wu som Saint Joe
Mojean Aria som Sebastian Sylvan
 
Beskrivelse: 
Lisa Joy får her en forrygende instruktør debut, i en rimelig original historie fra egen hånd.
 
Reminiscence UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Fantastisk setting i et fremtidigt oversvømmet Miami, der giver både en snert af SCI-FI og et slag for klimaet, check!

..Fedt krimiplot med mange “twist and turns” , check!

…Romantisk drivkraft, check!

….Action, check

Dramatisk stor kampscene, check!

SCI-FI teknologi spænding, check!

Solid casting af kendte skuespillere, check!

Ambitiøs instruktør, check!

På papiret, burde “Reminiscence” der er både skrevet og instrueret af film instruktør debutanten Lisa Joy (producer og forfatter på flere tv serier som f.eks “Westworld”) være et box office hit, men den formår aldrig helt at tage seeren til nye højder. De første 15 minutter sidder man med følelsen af, at der faktisk ikke er en reel grund til at handlingen er sat i en oversvømmet fremtid, og at det nærmest er for at kamuflere et håbløst plot med effektfuldt pynt.

imidlertid vokser filmen mens plottet bliver tykkere og tykkere.

Hugh Jackman spiller Nick Bannister, en privatdetektiv i sindet, der navigerer i folks minder i en fremtid hvor efterforskning eksempelvis foregår på den måde. Han har primært private klienter, der genbesøger gamle minder fra en bedre tid på en måde der føles helt virkelig for dem. Hans liv ændres af den nye klient Mae (Rebecca Fergusson) som han bliver forelsket i. En simpel sag bliver en besættelse, efter at hun pludseligt forsvinder, og han kæmper for at lære sandheden om hende, hvorved der langsomt afdækkes et stort komplot igennem Nicks frivillige efterforskning der drives af håbet om, at hun ikke er den hun lader til at være, men stadig er den kvinde han forelskede sig i.

Det er dog som om at alle tandhjulene ikke griber rigtigt ind i hinanden i denne film, og jeg er ikke sikker på, at en slow-burn klassiker-status venter i fremtiden, men i en tid, hvor forsvindende få film overhovedet prøver at stræbe efter det, må man bifalde forsøget, - og så i første, temmeligt ambitiøse hug. En potentiel super instruktør er født, og det er vel egentlig en fin grund til at indlemme hendes første spillefilm i samlingen.
 
Reminiscence UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Fotograferingen er super flot og eksperimenterende, kameraet er næsten altid i bevægelse, og filmen er flot lyssat. 4K UHD disken gør flot brug af HDR, der virkelig løfter de dunkle scener. Ingen kompressions artefakter at spore. Det eneste jeg bemærker er det der virker som tilsætning af “film grain”. Jeg synes ikke det klæder filmens ellers overbevisende look. Opløsning og detaljer er helt i top, men ikke igennem hele filmen, hvor de scener der er tunge special effect mæssigt godt kan virke en smule flade i forhold til de bedste. Tydeligt en 4K master der må ligge til grund.
 
På Dolby Atmos lydsporet får vi et lydmix der gør pænt brug af atmos kanalerne, men desværre har dette lidt kedelige “soundbar-syndrom” med temmelig begrænset dynamik og (for) kraftigt komprimeret dialog der tager biograf stemningen ned nogle hakker. Det er ærgerligt, da der jo er masser af lydspor på en Bluray, og man derfor sagtens kunne have haft et mix med mere saft, følelse og drama. Der er intet der stikker af eller ud.
 
Den medfølgende bluray indeholder en rigtig fin dokumentar og interviews om tilblivelsen af filmen. Meget seværdigt top materiale, der dykker godt ned i Lisa Joys film instruktør debut og giver ekstra værdi til denne disk, der i øvrigt blev leveret i en steelbook. Der er også en fed musikvideo at finde.
 

Tak til SF Studios / Warner

Anmeldelse skrevet december 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser