The Forever Purge UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
The Forever Purge UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
The Forever Purge UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 43 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K1.85:1
 
UHD Blu-ray udgivelsesdato: 15. november 2021
Distributør: SF Studios / Universal
Antal disk: 2 = UHD 4K blu-ray + Blu-ray 

Genre: Gyser, Action
Biograf premiere: Ikke vist i de Danske biografer
 
Instruktør: Everardo Gout
Manuskript: James DeMonaco
Producere: bl.a. Jason Blum, Michael Bay, Brad Fuller
Fotograf: Luis David Sansans
Klip: Tim Alverson, Todd E. Miller, Vincent Tabaillon
Musik: The Newton Brothers
 
Skuespiller:
Ana de la Reguera som Adela
Tenoch Huerta som Juan
Josh Lucas som Dylan Tucker
Leven Rambin som Harper Tucker
Cassidy Freeman som Cassidy Tucker
 
Beskrivelse: 
Udrensningen når kogepunktet, da volden bliver til voldsudgydelser uden ende, og et latinamerikansk par flygter sydpå til Mexico, mens de får hjælp af en hvid kvægfarmerfamilie. The Forever Purge bliver umiddelbart franchisens sidste film (5) som også nåede af afføde en tv-serie på 2 sæsoner.
 
The Forever Purge UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Den første The Purge var oprindeligt en forholdsvis original film med tankegangen: Hvad nu hvis, for en nat om året, al kriminalitet var lovlig? Dette koncept som har affødt fem film i alt, er dog gået langt væk fra den originale tanke og er nu en blanding af horror, action og politik alt sammen i et stort mix. The Forever Purge er den femte og umiddelbart sidste film i franchisen af The Purge film. Filmen instrueres af Everardo Gout og er skrevet af filmseriens skaber James DeMonaco, som har været forfatter på alle de foregående film, og ligeledes instruerede de tre første.

The Forever Purge fortsætter efter begivenhederne i The Purge 3: Election Year og handler om Adela (Ana de la Reguera) og Juan (Tenoch Huerta), der finder ro på en texansk ranch efter at have flygtet fra et narkotikakartel i Mexico. Tingene går dog galt, da en gruppe udefra beslutter sig for at fortsætte med at “purge” efter det tilladte tidsrum, hvor folk kan bryde enhver lov. Vi befinder os nu i året 2048 og den årlige udrensning er kørt helt af sporet, og i stedet for en enkelt dag, har volden ingen ende og begrænsninger. USA er blevet det vilde vesten. Som titlen antyder skal udrensningen vare for evigt.

Personligt har jeg fulgt denne serie er film med stor interesse, da jeg synes tanken er både interessant, men også frygtelig grusom. Filmene har dog svinget gevaldigt i kvalitet og det er bestemt på tide at afslutte franchisen, men er noget nogensinde helt dødt i Hollywood? Min favorit film i serien er dog stadig The Purge: Anarchy da jeg synes den hævngerrige betjent spillet af Frank Grillo (nærmest en Punisher karakter) er ekstremt fængslende.

Hvis man har set alle tidligere film i franchisen og kan lide serien, skal man selvfølgelig ikke snyde sig for denne sidste film. Den er som sådan ikke gennemsyret dårlig den bidrager bare ikke med noget nyt og man kan godt mærke det er blevet lidt af et samlebåndsprodukt.
 
The Forever Purge UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
The Forever Purge bliver leveret i et 1.85:1 2160p/H.265 HEVC transfer, med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud, skrammer, sår og masser af blod når folk myrdes på forskellig vis. Der naturligvis de mere makabre scener, hvor man i close-up billeder får lov til at se alle de grufulde detaljer, hvor der ikke bliver lagt fingre imellem. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet hvor farvepaletten er holdt med en overdimensionering som man er forvent med horrorfilm og med en noget mørk farvepallet. UHD udgivelsen står markant skarpere end blu-ray udgivelsen og HDR bidrager til en rigtig god mængde detaljer især i de mere mørke scener.
 
Filmen kommer med et rigtig godt Dolby Atmos. På denne udgivelse bliver der gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, også uden at det kommer til at fremstå ensformigt som det ellers tit kan i gyserfilm. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen brummer fra sit skjul. Der er selvsagt en del gyser elementer i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som gyserfilm jo skal høres på. Det er en flot lydside som fint supplerer det pæne billede præcis som forventet.
 

Tak til SF Studios / Universal

Anmeldelse skrevet november 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser