Those Who Wish Me Dead blu-ray anmeldelse

 
Those Who Wish Me Dead blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Those Who Wish Me Dead blu-ray anmeldelse

Zone B
Spilletid: 1 time & 40 minutter 
Lyd: DTS HD Mater Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 20. september 2021
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Action
Biografpremiere: 17. juni 2021

Instruktør: Taylor Sheridan
Manuskript: Michael Koryta, Charles Leavitt, Taylor Sheridan
Producer: Garrett Basch, Daria Cercek, Jason Cloth
Fotograf: Ben Richardson
Klip: Chad Galster
Musik: Brian Tyler
 
Skuespiller:
Angelina Jolie som as Hannah
Nicholas Hoult som Patrick
Finn Little som Connor
Jon Bernthal som Ethan
Aidan Gillen som Jack
Jake Weber som Owen
Medina Senghore som Allison
Tyler Perry som Arthur
 
Beskrivelse:
I Those Who Wish Me Dead møder vi Hannah, som arbejder som faldskærmsbrandmand (ja de findes åbenbart!) i Montanas skove. Hannah er tynget af skyld over en fejlvurdering af vindretningen under en skovbrand, som førte til at tre drenge omkom i flammerne. Hun er selvdestruktiv og tager unødvendige chancer, så hendes overordnede sender hende ud til en øde beliggende udsigtspost i skoven for at tænke over tingene. Parallelt med denne historie følger vi et par lejemordere, der sletter sporene efter økonomisk kriminalitet ved først at sprænge den ene efterforsker inkl. hus og familie i luften. Den anden efterforsker når at se nyheden om attentatet i tv og indser, at han må tage flugten sammen med sin søn Connor, hvis han ikke skal lide samme skæbne. På vej i skjul ved sin svoger i Montanas skove, dræbes faderen af lejemorderne, mens sønnen tager flugten i vildmarken. Under denne flugt møder Connor Hannah, som nu forsøger at beskytte ham fra de to mordere og en påsat skovbrand, der truer med at fortære dem alle.
 
Those Who Wish Me Dead blu-ray anmeldelse
 
 
Those Who Wish Me Dead er instrueret af Taylor Sheridan, som tidligere har skrevet manuskript til bl.a. Sicario 1 og 2, Wind River samt er skaber af den meget populære Paramount+-serie Yellowstone. Hvor især Wind River og Sicario 1+2 virker skarpe og realistiske, så er Those Who Wish Me Dead ren og skær underholdning og klicheerne står nærmest i kø. Skurkene er iskolde og megaonde og en gravid i 6. måned kæmper næsten ligeværdigt med lejemorderne, hvorefter hun tager flugten til hest! Det virker også som om Those Who Wish Me Dead vil fortælle for meget i forhold til hvad der kan nås på de 100 minutters spilletid. Blandt andet hører vi ikke baggrunden for hvorfor Connors far skal slås ihjel og af hvem, mens Hannahs traume med nogle børn hun ikke kunne redde i en brand fortælles om og om igen uden det udvikler hendes karakter.

Alligevel synes jeg at instruktøren Taylor Sheridan har formået at skabe en medrivende og spændende actionfilm fyldt med på vilde stunts og flotte filmeffekter fra blandt andet skovbrandene, og hvor man til tider sidder på kanten af sofaen i spænding og andre gange ryster på hovedet over hvor overgearet og langt ude det hele er. Som gedigen popcorns underholdning, er Those Who Wish Me Dead dog helt klart anbefalelsesværdig. Hovedrollen i Those Who Wish Me Dead varetages af Angelina Jolie, som nok er en anelse for smuk til at det er troværdigt i forhold til rollen, men ellers gør det udmærket. Nicholas Hoult og Aidan Gillen udfylder glimrende skurkerollerne, mens de øvrige skuespillere også spiller overbevisende.
 
 Those Who Wish Me Dead blu-ray anmeldelse

Billedsiden på denne Blu-ray udgave af Those Who Wish Me Dead lader ikke meget tilbage at ønske. Billederne er ultraskarpe og detaljerede, hvilket især fremgår i udendørsscenerne filmet i fuldt sollys, både i Floridas byer samt i Montanas smukke natur. De fleste af de imponerende scener med skovbrande er lavet som kontrollerede afbrændinger fremfor CGI og det resulterer i flotte og naturlige billeder med god farveopløsning og dybde i billedet. Indendørsscenerne med begrænset lys klarer sig knap så godt og er uden meget dybde, men billedet er dog stadigt acceptabelt. Generelt observerede jeg ingen komprimeringsfejl, så helt klart en godkendt udgivelse fra Warner.
 
 
Those Who Wish Me Dead's DTS-HD MA 5.1 soundtrack er muligvis bluray udgavens største trækplaster, for her giver der fuld gas på alle tangenter. Det sparsomme antal kanaler (som i øvrigt skulle være det oprindelige lydmix) udnyttes til fulde med masser af medrivende lavfrekvente lyde, til at give filmen dens intense atmosfære både i form af buldrende torden og lynnedslag, brølende skovbrande samt det stemningsskabende soundtrack. Der er gode og præcise retningspanoreringer i samtlige surroundhøjtalere under skudvekslinger og biljagter, mens der samtidigt gives fuld gas på subwooferen. Dialogen fremstår alle steder perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet.
 
•Making Those Who Wish Me Dead (14:30)
 

Anmeldelse skrevet september 2021.

Tak til SF Studios / Warner

Tilbage til blu-ray anmeldelser