Mortal Kombat (2021) UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Mortal Kombat (2021) UHD 4K blu-ray anmeldelse

Mortal Kombat (2021) UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Mortal Kombat (2021) UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 50 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Dvensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K2.39:1
HDR: HDR10

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 27. august 2021
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Action
Biograf premiere: ikke vist i de danske biografer
 
Instruktør: Simon McQuoid
Manuskript: Greg Russo, Dave Callaham
Producere: bl.a. James Wan, Todd Garner, Simon McQuoid
Fotograf: Germain McMicking
Klip: Scott Gray, Dan Lebental
Musik: Benjamin Wallfisch
 
Skuespiller:
Lewis Tan som Cole Young
Hiroyuki Sanada som Scorpion
Joe Taslim som Sub-Zero
Chin Han som Shang Tsung
Josh Lawson som Kano
 
Beskrivelse: 
MA-fighteren, Cole Young, som tjener penge på at få bank, komplet uvidende om hans rødder og hvorfor Kejseren af The Outworld har sendt sin bedste kriger, Sub-Zero, efter ham. Da faren går op for ham, frygter Cole for sin families sikkerhed, og han sætter derfor jagten ind efter Sonya Blade, efter et tip fra specialsoldaten Jax, der har det samme mystiske dragemærke, som Cole er født med.
 
Mortal Kombat (2021) UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
I starten af 90'erne var kampspil til diverse konsoller i højeste kurs, Street Fighter, Tekken og Mortal Kombat er alle siden blevet filmatiseret. Den første Mortal Kombat film så dagens lys tilbage i 1995. På trods af diverse mangler og svagheder blev filmen blandt fans relativ godt modtaget og filmen fik da også et par fortsættelser. Der er nu gået 25 år og en ny inkarnation er klar til at gøre den legendariske spilfranchise ære. Filmen skulle være udkommet i biograferne, men som led i Warner Bros’ beslutning om at sende alle 2021-film direkte på streaming, blev filmen rykket til en streaming i april og vi får nu fysisk udgivelser ca. 4 måneder efter.

Historien i filmen, såvel som i spilserien, er at jordens bedste kæmpere skal kæmpe i en altafgørende turnering om jordens overlevelse. Vore kæmpere skal kæmpe mod modstandere fra andre riger (realms) og det er reelt historien. I denne nye filmatisering når vi dog aldrig til selve turneringen da vor modstander snyder og sender deres kæmpere efter vores, før vi overhoveder er klar til kamp, i håb om en hurtig overtagelse af Jorden. Ret hurtigt får vi får vi dog stablet en vis form for modstand på benene og et endeligt opgør skal selvfølgelig stå, hvor Scorpion og Sub Zero er de to ærkefjender det hele står og falder på.

Det er ikke noget nyt at historien i kampsportsfilm er en tynd kop te, men det betyder ikke at filmene er kedelige. Hvis vi tager den legendariske Bloodsport som eksempel, er her en film der fanger med sprudlende kampsportsopvisning samt kæmpere der er så forskellige, at man nyder dem hver især. Dette formår Mortal Kombat desværre ikke. Historien er stort set ikke eksisterende og de forskellige karakterer vi skal holde med, er så ligegyldige at man nærmest er ligeglad med om de dør eller overlever.

Filmen vil indeholde ikoniske Mortal Kombat-karakterer som Lui Kang, Scorpion, Shang Tsun, Sub Zero, Sonya Blade, Kano, Jax, Raiden, Nitara og Mileena. Det samme kan sigtes om originalen fra 1995 hvor fokus ligeledes var på kampene og kæmperne og ikke historien. Når man sammenligner de to film, slår de nye effekter og kampsekvenser klart den gamle, men på skuespillerfronten er originalen milevidt foran og det er nok et af de afgørende punkter hvorfor den nye forbliver så uinteressant. Selvfølgelig har 2021 udgaven også skuespillere der kan noget i f.eks. Hiroyuki Sanada som spiller (Scorpion) hans skuespiller evner bliver desværre bare slet ikke brugt og jeg må ærligt indrømme at jeg sidder og savner Christopher Lambert som Lord Raiden og Cary-Hiroyuki Tagawa som Shang Tsung fra de gamle film.

Denne nye filmatisering instrueres af Simon McQuoid, som ikke har den store erfaring i Hollywood, men til gengæld har gjort sig som reklameinstruktør for Netflix, PlayStation og Call of Duty-serien. Bag filmatiseringen står bl.a. James Wan som producer, en af hovedarkitekterne bag gyserfranchises som Saw, Insidious og The Conjuring samt instruktør på storfilm som Fast & Furious 7 og Aquaman. Dette kan tydeligt ses på den visuelle stil og de mange actionsekvenser hvor man bestemt kan se tendenser fra ovenstående film, men historiedelen af Mortal Kombat er som tidligere nævnt desværre lige så tynd som adskillige af James Wans tidligere film.

Jeg ved godt jeg har brokket mig meget over den manglede historie og skuespillet, men når det er sagt, er og bliver Mortal Kombat en film der skal sælge voldelig kampsport og her leverer den varen. Der er ikke langt fingre imellem og det er virkelig flot og detaljeret lavet. Filmen krydres også af en vis mængde humor leveret af kæmperen Kano (Josh Lawson) som jeg faktisk synes virkede når det er kædet sammen med den groteske vold.
 
Mortal Kombat (2021) UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Mortal Kombat bliver leveret i et 2.39:1 2160p/H.265 HEVC transfer, som er fint behandlet på denne UHD udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farveskemaet er konstant en anelse mørkt, men dog stadig dejlig varme og rigernes mange forskelligheder og væsener står godt på skærmen. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor også den nævnte sorte får lov til at have en god dybde. Detaljegraden er god, hvor ar, sår og andre makaberheder tydeligt kan ses og action sekvenserne bliver levet med masse af visuel pondus. Det helt klart at HDR på denne farvefyldte udgivelse bidrager rigtig godt til de mange imponerende scener. Problemet med denne udgivelse er dog blot at filmen er optaget i 2K så det er en opskaleret version vi får og det gør derfor ikke 4K udgivelsen visuelt meget bedre blu-ray versionen.
 
 
Filmen kommer med et lækkert Dolby Atmos. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system. Der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt, både for og bag, og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de mange actionfyldte scener. Der er jævnligt action i filmen, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik, også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke, som denne film jo skal høres på. Det hele virker yderst kontrolleret og tilpas.
 
 

Tak til SF Studios / Warner

Anmeldelse skrevet august 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser