Godzilla vs. Kong UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Godzilla vs. Kong UHD 4K blu-ray anmeldelse

Godzilla vs. Kong UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Godzilla vs. Kong UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 1 time og 53 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Dvensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K2.39:1
HDR: Dolby Vision, HDR10+

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 12. august 2021
Distributør: SF Studios / Warner
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Action, Eventyr
Biograf premiere: ikke vist i de danske biografer
 
Instruktør: Adam Wingard
Manuskript: Terry Rossio, Michael Dougherty, Zach Shields
Producere: bl.a. Jay Ashenfelter, Yoshimitsu Banno, Shauna Bryan
Fotograf: Ben Seresin
Klip: Josh Schaeffer
Musik: Junkie XL
 
Skuespiller:
Alexander Skarsgård som Nathan Lind
Millie Bobby Brown som Madison Russell
Rebecca Hall som Ilene Andrews
Brian Tyree Henry som Bernie Hayes
Shun Oguri som Ren Serizawa
Eiza González som Maia Simmons
 
Beskrivelse: 
I filmen Godzilla vs. Kong møder vi først den gigantiske gorilla Kong i hvad der synes at være en naturlig jungle. En lille døv pige kommunikerer trygt med den gigantiske abe med tegnsprog indtil Kong kaster et træ som et spyd mod himlen, hvor det laver et hul i den kunstige kuppel, der omslutter junglen. Vi ser nu at Kong reelt bliver holdt fanget på Skull Island, hvor han er under observation af forskeren Ilene. Efter flere års fred med titaneren Godzilla angriber Godzilla pludseligt menneskeheden igen og et forskerteam sætter sig for at ville eliminere truslen en gang for alle. Ilene kontaktes derfor af den tidligere Monarch videnskabsmand Nathan Lind, der er kommet frem til at titanerne som Godzilla og Kong, samt deres energikilde, kommer fra et hulrum i jordens indre og man vil via et specialbygget fly få adgang hertil fra sydpolen. Man skal dog bruge Kong til at tage holde Godzilla stangen, så Kong bedøves og transporteres mod sydpolen på et tankskib. Godzilla har dog lugtet lunten at hans ærkefjende er i farvandet og inden længe angriber han konvojen af tankskibe for at få fat i Kong. I giganternes kamp på åbent hav er det ikke sjovt at være et lille menneske.
 
Godzilla vs. Kong UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Godzilla vs. Kong er den 4. film i Legendary's MonsterVerse, hvor det fælles omdrejningspunkt er den skumle Monarch organisation, her med underdivisionen APEX, med deres skjulte dagsordener og som forener giganterne Godzilla og Kong i samme film. Filmen er et festfyrværkeri af specialeffekts og smadren af højhuse, tankskibe mv. når giganter udkæmper deres kampe. Den ene vilde kamp- og actionscene afløser den anden og de er alle fantastisk flotte og veludførte, mens hovedpersonerne Kong og Godzilla er så gennemført og fotorealistisk lavet, at man næsten tror de er virkelige. Når det kommer til de menneskelige karakterer, er det knap så fantastisk, for her er der en overvægt af stereotyper. De usandsynlige og forudsigelige handlingsforløb, der forløber omkring giganternes kampe, trækker også ned på helhedsindtrykket. Skuespilpræstationer er for størsteparten godkendte, men det føles som om at karakterskuespillere, som Alexander Skarsgård og Rebecca Hall spilder deres tid i et uinspireret og klichefyldt manuskript.
 
Godzilla vs. Kong UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Den bedste begrundelse for at anskaffe sig Godzilla vs. Kong på 4K UHD disk (og ikke forfalde til at se den på en streamingtjeneste) er helt sikkert billed- og lydsiden, for her er der virkeligt dømt demomateriale. Godzilla vs. Kong er en ægte 4K Digital Intermediate, dvs. filmen er redigeret i ægte 4K og vi bliver forkælet med både HDR10+ samt Dolby Vision. Den højere opløsning på UHD disken giver billedsiden en tårnhøj klarhed og detaljerigdom, som giver en utrolig dybde i billedet. Detaljerne i Kong’s pels og Godzillas øgleskind giver dem en stoflighed, som i kombination med deres flydende bevægelser gør dem meget naturtro, mens overflader i f.eks. junglen, højhusene i storbyen eller detaljer på ansigter eller f.eks. computerdisplays mv. fremstår knivskarpt. HDR10+ bidrager med at udvide farvespektret betydeligt, så det både føles mere nuanceret og naturligt i visse scener, mens lyseffekter fra Godzillas neonfarvede og Mechagodzillas røde ’dødstråle’ oplyser alt omkring sig i andre scener. Sortniveauet i de mørkere scener i er forbilledligt dybt og uden synlig komprimering. Sammenfattet er billedsiden af Godzilla vs. Kong er en førsteklasses udgivelse fra Warner og oplagt demomateriale for et seriøst 4K UHD set up.
 
 
Dolby Atmos soundtracket til denne UHD udgivelse af Godzilla vs. Kong formår virkeligt at udnytte formatet til fulde både i de vilde kampe mellem giganterne, i de heftige flyvesekvenser, men også i Kong’s kunstige jungle, hvor naturtro junglelyderne omringer seeren, så man næsten tror det er en demo for Dolby Atmos. Generelt fremstår Atmos lydsporet både detaljeret og dynamisk, med fuld gas på lydeffekterne, med masser af panoreringer i alle kanaler, inkl. Atmos højdekanalerne samt flittig og effektiv brug af subwooferen, hvor de dybe drøn fra kampene mellem giganterne nærmest får kaffekopperne til at klirre. Dialogen er velprioriteret og går klart i gennem, også i de hæsblæsende actionscener. Godzilla vs. Kong er således også på lydsiden, eller måske især på lydsiden, stærkt anbefalelsesværdigt demomateriale for en hjemmebiograf, der understøtter Dolby Atmos formatet.
 
• Audio Commentary - Instruktør Adam Wingard
• The God - featurettes
  - Godzilla Attacks (6:25)
  - The Phenomenon of Gojira, King of the Monsters (9:52)
• The King - featurettes
  - Kong Leaves Home (7:56)
  - Kong Discovers Hollow Earth (7:53)
  - Behold Kong's Temple (5:52)
• The Evolution of Kong, Eighth Wonder of the World (8:25) -
• The Rise of Mecha-Godzilla (7:06)
• The Battles - featurettes
  - Round One: Battle at Sea (5:06)
  - Round Two: One Will Fall (5:58)
  - Titan Tag Team: The God and the King (7:59)
 

Tak til SF Studios / Warner

Anmeldelse skrevet august 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser