In The Line of Fire UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
In The Line of Fire UHD 4K blu-ray anmeldelse

In The Line of Fire UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
In The Line of Fire UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 9 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Aspect Ration: 4K2.40:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 28. juni 2021
Distributør: SF Studios / Sony
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray 

Genre: Thriller
Biograf premiere: 3. september 1993
 
Instruktør: Wolfgang Petersen
Manuskript: Jeff Maguire
Producere: bl.a. Wolfgang Petersen, David Valdes, Gail Katz
Fotograf: John Bailey
Klip: Anne V. Coates
Musik: Ennio Morricone
 
Skuespiller:
Clint Eastwood som agent Frank Horrigan
John Malkovich som Mitch Leary
Rene Russo som Lilly Raines
Gary Cole som Bill Watts
Fred Thompson som Harry Sargent
 
Beskrivelse: 
Secret service agent Frank skulle beskytte Kennedy den dag, han blev skudt. Det gik ikke så godt. 30 år senere er endnu en præsidentmorder på banen. For morskabens skyld fortæller han Frank om sine planer, og den aldrende agent bestemmer sig for ikke at svigte endnu en præsident, når det gælder. At han møder lækre Lilly undervejs er bare en ekstra bonus.
 
In The Line of Fire UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
In the Line of the Fire eller Lige på kornet som den bliver kaldt på dansk er fra 1993 og jeg er så gammel at jeg så den da den fik biograf premiere herhjemme, hvor den blev slugt med stor fornøjelse. Filmen er instrueret af Wolfgang Petersen (blandt andet kendt for Das Boot, Den uendelige historie og Outbreak) og har Clint Eastwood og John Malkovich i hovedrollerne. Filmens manuskript er udarbejdet af Jeff Maguire hvis helt store hit inden denne film, må være fodboldkrigshittet Victory. Rollelisten omfatter også Rene Russo, Dylan McDermott, Gary Cole, John Mahoney og Fred Thompson. Petersen havde oprindelig tilbudt rollen, der tilfaldt Malkovich til Robert De Niro, som matte afslå, fordi optagelsestidspunktet ville komme i konflikt med indspilningen af A Bronx Tale. Lige på kornet var den sidste film, Eastwood spillede hovedrollen i, uden selv at have instrueret indtil 2012's Trouble with the Curve.

Clint Eastwood spiller Frank Harrigan er en barsk veteran i Secret Service. Hans fornemste job er at beskytte USA's præsident, og hans pligtopfyldelse har kostet ham både familie og venner. Han plages stadig af sit livs fiasko, da han skulle passe på John F. Kennedy den skæbnesvangre dag i Dallas. Nu 30 år efter vender fortiden tilbage med dødbringende kraft. Den nuværende præsident har modtaget en del dødstrusler, og staben i Det Hvide Hus har sat Frank på en rutineefterforskning.

Opgaven bliver pludselig alvorlig, da Frank opdager, at en psykopatisk snigmorder spillet af John Malkovich er ude efter præsidenten. Men ingen tror fuldt ud på Frank. Heller ikke da morderen begynder at ringe og fortælle om sine planer. Nu er det på tide at vise, at der stadig er krudt i den gamle agent. Det bliver et kapløb på liv og død, og den snu morder synes at sidde med alle trumferne.

Lige på kornet er en bestemt en karakterdrevet og tålmodig thriller der tager sig fornuftig tid til at fortælle sin historie, hvilket bestemt er positivt ment. Manuskriptet bugner af intelligente replikker og samspillet mellem de to ærkerivaler Clint Eastwood og John Malkovich sidder lige i skabet. Uanset om det er er længe siden man har set filmen elle det er første gang man skal stifte bekendtskab med film så får den mine varmeste anbefalinger.
 
In The Line of Fire UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.40:1 2160p/H.265 HEVC transfer, som er rigtig godt behandlet på denne UHD udgivelse. Med de to forrige film i mente The Sting og The Birds som jeg selvfølgelig godt ved er noget ældre, så er der gjort et godt stykke arbejde med restaureringen af In the Line of Fire. Der er nærmest gjort et FOR godt arbejde med dette transfer, forstået på denne måde at i enkelte scener, primært i slutningen af filmen, hvor man har sat skuespillere foran greenscreen og der er publikum i baggrunden, er det nu alt for tydeligt at det er greenscreen med indsatte skuespillere. Det er noget jeg ikke har lagt mærke til i samme grad med denne film før og det er selvfølgelig bare et stort cadeau til arbejdet med visuelle. Når det er sagt er alle farverne meget klare og tydelige hvor især den sorte også får lov til at have en god dybde og kraft i de mange aftenscener. Detaljegraden er også god og man får lov til at se alt lige fra pigmenterne i huden til skægstubbe, blod. HDR bidrager også til at denne udgivelse fremstår farvefyldt og assisterer rigtig godt til de mange imponerende scener og jeg synes bestemt at kunne ane flere detaljer i de mørke scener holdt op imod de tidligere blu-ray udgivelser. En visuel præstation man godt kan være bekendt på en udgivelse som denne.
 
 
Der er ikke den store tvivl om, at det er en thriller vi her har med at gøre. Det medfølgende Dolby Atmos lydspor er forholdsvis aggressivt og effektivt. Alle kanaler er med det samme i brug på denne udgivelse både for og bag. Subwooferen er også aktiv i de scener der kræver det og i det hele taget er kanalovergangene fornuftige. Der er selvfølgelig en vis mængde action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Talen kommer primært fra fronten og effekterne fra de øvrige kanaler hvor der på intet tidspunkt høres forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke. Ligesom med den visuelle stil, har lydsiden beholdt samme kvaliteter som forgængeren og det er derfor en rigtig effektiv lydside, som klart supplerer den visuelle stil fremragende og gør musikken som er leveret af selveste Ennio Morricone hæder.
 
 

Tak til SF Studios / Sony

Anmeldelse skrevet juni 2021

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser