Freaky blu-ray anmeldelse

 
Freaky blu-ray anmeldelse
 
Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Freaky blu-ray anmeldelse

Zone B
Spilletid: 1 time & 42 minutter 
Lyd: DTS HD Mater Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 19. april 2021
Distributør: SF Studios / Universal 
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Gyser, Komedie
Biografpremiere: 12. november 2020

Instruktør: Christopher Landon
Manuskript: Michael Kennedy, Christopher Landon
Producer: bl.a. Couper Samuelson, Jeanette Volturno, Jason Blum
Fotograf: Laurie Rose
Klip: Ben Baudhuin
Musik: Bear McCreary
 
Skuespiller:
Vince Vaughn som The Butcher
Kathryn Newton som Millie
Celeste O'Connor som Nyla Chones
Misha Osherovich som Josh Detmer
Alan Ruck som Mr. Bernardi
 
Beskrivelse:
En brutal seriemorder er på spil i byen. Flere teenagere bliver således fundet myrdet, hvorfor skrækken naturligvis breder sig på skolen. Morderen vælger da også snart at slå til her, da Millie en aften er helt alene. Morderen jagter således den 17-årige pige med en okkult kniv i hånden, der på mystisk vis gør, at han og Millie bytter kroppe. Pludselig vågner hun altså op i morderens store krop og er nu jaget vildt af politiet.
 
Freaky blu-ray anmeldelse
 
 
Freaky kommer i kølvandet på de to forholdsvis succesfulde Happy Death Day film som jeg egentlig er ret begejstret for. Man skal ikke langt ind Freaky, før det føles som om man sidder og ser en af disse og det er der en god grund til for instruktøren Christopher Landon har været med til at skabe Happy Death Day. Det er her første problem for filmen opstår. Udover at plottet og hele tilgangen til genren virker alt for velkendt og derudover prøver filmen at være langt mere underholdende end reelt skræmmende. Dette kan muligvis tilskrives Landons medforfatter Michael Kennedy som tidligere har arbejdet med Family Guy og American Dad!.

Blissfield Bødlen har siden 1977, hærget det lille samfund i bedste blodige Jason stil, og han har store planer om at dukke op omkring datoen fredag den 13. Hovedpersonen Millie er den typiske nørdede pige på Blissfield High School: hun går i det forkerte tøj, drømmer om den forkerte fyr og specielt hendes slemme sløjdlærer er efter hende. Men hun har heldigvis sine gode venner, den afroamerikanske Nyla og den homoseksuelle Josh, der forgæves prøver at muntre hende op. Så de stereotypiske fremstillinger er klart kridtet op.

Torsdag den 12, vil skæbnen at Millie bytter krop, gennem en magisk kniv, med den forfærdelige Blissfield Bøddel og begge har nu 24 timer til at løse forbandelsen. Det er da en sjov idé, at en ung teenager bytter krop med seriemorderen, men på ingen måder en original ide. Efter mødet med morderen vågner den introverte teenagepige Millie op på en gusten madras i bødlens skumle skjulested, omgivet af tilsømmede mannequindukker. Bødlen derimod vågner op på Millies teen værelse ved duften af friskstegt bacon. Nu må Millie undgå politiet, overbevise sine venner om tingenes tilstand og få vendt byttet, mens bødlen fortsætter massakren.

Der er som tidligere nævnt tale om en hygge-slasher, hvor man kan være sikker på, at det nærmest kun er røvhuller, der maltrakteres på blodig vis. Frygten for vores heltes ve og vel indfinder sig aldrig og i stedet venter man på, hvordan bødlen i Millies krop likviderer hendes mobbere og chikanører i en pervers form for retfærdig hævn. Man har i hvert fald sjældent ondt af de ofre, der tager motorsave til ansigtet.

De to hovedroller spilles på skift Vince Vaugh og Kathryn Newton, der begge gør et hæderligt stykke arbejde, omend Vince Vaughn klart er filmens højdepunkt. Han er jo et ordentligt brød, der ofte eksisterer på et spektrum mellem truende og hvermandscharmerende. Her fordrer hans intimiderende fysik spil som en monstrøs massemorder. Samtidig får han også mulighed for at bruge de komiske muskler, når han skal gengive teenagepigemimikken efter kropsbyttet.

Over for ham står Kathryn Newton som den introvert teenagepige, der kæmper med sorgen over farens død, morens tiltagende alkoholmisbrug, bøvede fodboldspillere og hvad teenagere nu ellers går og tumler med. Ligesom Vaughn er hun opgaven værdig og formår at spille skiftene.
 
 Freaky blu-ray anmeldelse

Filmen bliver leveret i et 2.39:1 MPEG-4 AVC transfer med en god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud, forandrende skægvækst samt en masse detaljer i tøjet. Og så er der naturligvis de mere makabre scener, hvor man i close-up billeder får lov til at se alle de grufulde detaljer hvor der ikke bliver lagt fingre imellem. I det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet hvor farvepaletten er holdt med en overdimensionering som man er forvent med horrorfilm.
 
 
Filmen kommer med et DTS-HD Master 5.1 lydspor. På denne udgivelse bliver der gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, også uden at det kommer til at fremstå ensformigt som det ellers tit kan i gyserfilm. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen brummer fra sit skjul. Der er selvsagt en del gyser elementer i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som gyserfilm jo skal høres på. Det er en udmærket lydside som fint supplerer det pæne billede præcis som forventet.
 
 

Anmeldelse skrevet maj 2021.

Tak til SF Studios / Universal

Tilbage til blu-ray anmeldelser