The Gentlemen blu-ray anmeldelse

 
The Gentlemen blu-ray anmeldelse

The Gentlemen blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
The Gentlemen blu-ray anmeldelse
 
Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 53 minutter
Lyd: DTS HS Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 13. juli 2020
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: action, komedie
Biograf premiere: 27. februar 2020

Instruktør: Guy Ritchie
Manuskript: Guy Ritchie, Ivan Atkinson, Marn Davies
Producere: Matthew Anderson, Ivan Atkinson, Bill Block
Fotograf: James Herbert, Paul Machliss
Klip: Pete Beaudreau
Musik: Christopher Benstead
 
Skuespillere:
Matthew McConaughey som Michael Pearson
Hugh Grant som Fletcher
Colin Farrell som Coach
Charlie Hunnam som Ray
Michelle Dockery som Rosalind Pearson
Jeremy Strong som Matthew
Lyne Renée som Jackie
Henry Golding som Dry Eye
Tom Wu som Lord George
Chidi Ajufo som Bunny
 
Beskrivelse: 
I centrum for filmen The Gentlemen står den selvgjorte hashkonge Michael Pearson, spillet af Matthew McConaughey. Michael ønsker sig at trække sig tilbage og nyde livet sammen med sin kone Jackie og har derfor sat hans Londonbaserede hashimperium til salg, hvis den rette køber med en stor pose penge findes. Filmen indledes dog med at Michael tilsyneladende skydes ned på en cafe og omdrejningspunktet for fortællingen skifter derefter til Michaels højre hånd, Ray, som en sen aften opsøges at den opblæste og påtrængende snushane, Fletcher. Fletcher kommer under påskud af at ville sælge et filmmanuskript, men vil nok nærmere vil have en sum penge for at holde mund med de utroligt mange informationer han ligger inde med om Michaels forretning og om hvad der er foregået inden attentatet på Michael. Gennem Fletchers til tider lidt for kreative, men meget detaljerede, fortælling får vi nu lov til at gennemleve hvad der virkeligt er gået for sig i den spegede affære.
 
The Gentlemen blu-ray anmeldelse
 
The Gentlemen er elegant forbryderkomedie instrueret af mesteren af den moderne engelske forbryderkomedie, Guy Ritchie. Dialogen er hurtig, fræk og stilfuld og det samme er tøj, biler og det engelske overklassemiljø, som filmens handling overvejende befinder sig i. The Gentlemen er fyldt til randen med et stjernespækket cast, hvor blandt andet Hugh Grant leverer en mesterlig og næsten uigenkendelig præstation som Fletcher og det samme kan siges om Colin Farrell i rollen som Coach. Der er gode og humoristiske detaljer, som luksusbilværkstedet kun med elegant klædte kvindelige mekanikere, engelske godser udstyret med hashfabrikker for at have råd til vedligeholdelsen, det selvbestaltede tæskehold i luksus jumpsuits osv. Genfortællingsstilen, hvor vi oplever historien gennem Fletcher, tager noget tempo ud af handlingen, men da jeg husker andre af Guy Ritchies tidlige film som alt for hæsblæsende, er måske en meget god løsning. Trods den elegante humor vil jeg ikke sige at man skraldgriner over the Gentlemen, men man er virkeligt godt underholdt i de knap 2 timer filmen varer, og det vil nok også være på sin plads at se filmen flere gange for at få alle detaljer med.
 
The Gentlemen blu-ray anmeldelse
 
The Gentlemen er en fornøjelse at se på i denne 1080p Blu-ray udgave med skarpe, detaljerede og farvemættede billeder. Teksturer i tøj og hudens porer og rynker samt interessante karakteristika fra de forskellige locations, gengives ned til mindste detalje og giver liv til billedet og fortællingen. En stor del af filmen foregår indendørs eller under nattehimlen og her excelleres med et højt sortniveau, der giver god dybde i billedet. Ingen komprimeringsfejl blev spottet, så alt en absolut godkendt udgivelse fra Universal
 
Af ukendte årsager leveres The Gentlemen i denne nordiske Blu-ray udgave ’kun’ med et 5.1 DTS-HD MA-lydspor og ikke med Dolby Atmos, som andre udgaver på både Blu-ray og 4K disc leveres med. Når det er sagt så gør dette lydspor det absolut glimrende i en film, som er overvejende dialogbaseret. Dialogen fremstår alle steder perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet. I actionscenerne, som blandt andet omfatter en del kampscener, skudvekslinger, samt en voldsom bilulykke, gives der fuld skrald på både subwoofer og retningspanoreringer rundt i samtlige surroundkanaler. Musik og lydeffekter fra omgivelserne anvendes også yderst effektivt til at sætte atmosfæren i filmen.
 
• Best Gentlemanly Quips (1080p, 3:09)
• Glossary of Cannabis (1080p, 0:46)
• Behind the Scenes of The Gentlemen (1080p, 1:37)
• Photo Gallery (1080p)
 
 
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment


Anmeldelse skrevet august 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser