21 Bridges blu-ray anmeldelse

 
21 Bridges blu-ray anmeldelse

21 Bridges blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
21 Bridges blu-ray anmeldelse
 
Zone B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 39 minutter
Lyd: DTS-HD Master Audio 5.1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 11. maj 2020
Distributør: Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Action, krimi
Biograf premiere: 2. januar 2020

Instruktør: Brian Kirk
Manuskript: Adam Mervis, Matthew Michael Carnahan
Producere: bl.a. Joe Russo, Anthony Russo, Chadwick Boseman
Fotograf: Paul Cameron
Klip: Tim Murrell
Musik: Alex Belcher, Henry Jackman
 
Skuespillere:
Chadwick Boseman som Andre Davis
Sienna Miller som Frankie Burns
J.K. Simmons som Captain McKenna
Stephan James som Michael
Taylor Kitsch som Ray
 
Beskrivelse: 
Efter et vanvittigt shootout med adskillige dræbte NYPD-betjente er to narko-røvere og nu politimordere på flugt. Andre Davis (Chadwick Boseman) står i spidsen for det, der bliver politiets mest intense jagt på kriminelle i New Yorks nyere historie. Manhattan bliver for første gang nogensinde lukket 100% ned, så ingen kan komme væk fra øen via de 21 broer.
 
21 Bridges blu-ray anmeldelse
 
21 Bridges blev sat op til at være juleferien 2019’s helt store action Blockbuster. Med Chadwick Boseman (Black Panther) i hovedrollen godt flankeret af folk som J.K. Simmons, Sienna Miller og Taylor Kitsch skulle der i hvert fald ikke være noget i vejen med castet. Action er der også rigeligt af, så spørgsmålet er blot om filmens plot kan bære spilletiden på ca. 100 minutter.

Andre Davis gør hvad han mener at han sat i livet for at gøre, at være politibetjent. Han er gået i sin faders fodspor og han har ikke andet i livet end sit arbejde. Efter en tredobbelt vagt tager han hjem hvor han passer på sin senile mor, han får dog ikke lov til at holde fri længe, for med det samme går et kokain-røveri i den anden ende af byen fuldstændigt galt, og ender med 8 dræbte betjente. Davis bliver tilkaldt og sammen med makkeren fra narkopatruljen, Frankie Burns (Sienna Miller), skal han fange de to undslupne mordere hurtigst muligt.

Davis konkluderer hurtigt at det ikke var to amatører som begik dette kup og spørgsmålet er så nu hvordan i alverden fanger man to trænede kriminelle i den uoverskuelige betonjungle? Man får selvfølgelig borgmesteren til at lukke alle Manhattans 21 broer ned, så man hverken kan komme til eller fra byen der aldrig sover. Således er banen altså kridtet op til en hæsblæsende jagt. Alle politibetjente i New York er klar til at dræbe de to politimordere. Davis der ellers er kendt for at være typen, der skyder før han taler, mener ikke i denne sag at dette er tilfældet. I takt med at jagten på de to røvere indsnævres, kommer politiet tættere på dem. Men selvfølgelig finder vi, som publikum, langsomt *læs hurtigt* ud af, at alting ikke er så sort/hvidt, som det udgiver sig for.

21 Bridges er på papiret muligvis blot en krimi, som man har set hundrede gange før, med forbilleder, som gør det meget bedre. Desværre er plottet alt for gennemskueligt, vi er ganske få minutter inde i filmen før man begynder at lugte hvor det bærer henad. Herefter er vi konstant foran vores detektiv i opklaringsarbejdet. Den er underholdende i sin enkelthed, men den stikker en kæp i sit eget hjul ved at nære ambitioner om at være dyb, emotionel og kompliceret, hvilket den desværre sjældent lever op til.

Som thriller fejler den desværre af samme årsag, men fungerer fint som action. En lidt strammere historie, med flere overraskelser kunne nemt have hævet min karakter.
 
21 Bridges blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 MPEG-4 AVC transfer med en rigtig god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud, sår samt skrammer virker troværdige. Billedet er forholdsvist mørkt i store dele af filmen, men detaljerne kan stadig ses og det virker utrolig godt for filmen og bidrager til stemningen at der primært er blevet brugt mørke farver til at underbygge den dystre stemning. Når det er sagt er farverne holdt i den naturlige stil og er sjældent alt for fremhævede. Kameraet er også holdt i en rolig stil og man slipper i denne film for de meget populære rystende billeder og giver virkelig fine panoramaer fra New Yorks skyline.
 
21 Bridges kommer med et DTS-HD Master Audio 5.1 lydspor. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de action fyldte scener. Dialogen som er vigtig i en film som denne går rent igennem. De mange action sekvenser i filmen leveres med en utrolig fin mængde detaljer så det føles ægte, her kommer der gang i subwooferen. En rigtig flot lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op.
 
 
 
Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment


Anmeldelse skrevet juli 2020. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser