Frost II blu-ray anmeldelse

 
Frost II blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

Frost II blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave) 
Spilletid: 1 time & 43 minutter 
Lyd: Dolby digital Plus 7.1 Engelsk, Dolby Digital 5.1: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 21. maj 2020
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Animation, Komedie, Musical
Biografpremiere: 25. december 2019

Instruktør: Chris Buck, Jennifer Lee
Manuskript: Jennifer Lee, Chris Buck
Producer: Peter Del Vecho, Nicole P. Hearon, Byron Howard
Klip: Jeff Draheim
Musik: Christophe Beck
 
Skuespiller som ligger stemmer til (danske stemmer):
Kristen Bell som Anna (Kristine Yde Eriksen)
Idina Menzel som Elsa (Maria Lucia Heiberg Rosenberg)
Josh Gad som Olaf (Martin Brygmann)
Jonathan Groff som Kristoff (Kenneth M. Christensen)
Sterling K. Brown som Mattias (Ken Vedsegaard)
Evan Rachel Wood som Iduna (Tina Dickow)
Alfred Molina som Agnarr (Henrik Prip)
Jason Ritter som Ryder (Anton Hjejle Øberg)
Rachel Matthews som Honeymaren (Camilla Lau)
Jeremy Sisto som King Runeard (Jens Zacho Böye)
 
Beskrivelse:
Fra Disney får vi her forsættelsen til den ekstremt populære Frost tegnefilm fra 2013, nemlig Frost II. Elsa hjemsøges af nogle sære drømme, der omhandler et stort krigsslag mellem Arendal og Tundrafolket i fortiden og en tilbagevendende sirenesang, som kalder på hende. Elsa fornemmer at der er brug for hendes magi og beslutter at rejse ud og opklare sagen. Hendes søster Anna vil dog ikke lade hende rejse afsted alene og sammen med snemanden Olaf, Kristoff og rensdyret Sven tager de alle afsted mod nord, hvor de i den fortryllede skov møder det nu isolerede Tundra folk, som er fanget i en mystisk tåge. De stifter desuden bekendtskab med de 4 elementer vand, ild, vind og jord, men et femte element mangler. Elsa der insisterer på at løse mysteriet og finde det femte element, får hægtet de andre af, da hun mener den videre færd vil blive for farlig for dem. Det varer dog ikke længe før Elsa alligevel får brug for Annas hjælp, så de sammen kan hjælpe Tundrafolket ud af den fortryllede skov og samtidigt eliminere en trussel mod hele Arendals fremtidige eksistens.
 
Frost II blu-ray anmeldelse
 
 
Trods den lange ventetid er det helt ikke lykkedes Disney at lave en fortsættelse, der kan hamle op med den første film. Plottet virker lidt fortænkt og ikke særligt spændende skruet sammen og ideen med at hovedpersonerne i tide og utide bryder ud i sang, er med til at filmoplevelsen bliver for usammenhængende og forhindrer at en reel spændingskurve bygges op, hvilket dog kan være en fordel for de mindste seere. De indbyggede sange er heller ikke højde med sangene fra den første Frost, og de bliver for størstepartens vedkommende lidt for 90’er grand prix-agtige. Det største trækplaster i Frost II er stadigvæk snemanden Olaf, som med hans godmodige og hyggelig væsen stjæler mange af de scener, hvor han fjoller rundt med hans løse lemmer. Men de få sjove scener med Olaf er dog ikke helt nok, når stemningen i resten af filmen ofte er lidt for uhyggelig og alvorlig. Men voksenanmelderen kan nok godt pakke sine gode argumenter sammen, for kernemålgruppen, børnene, elsker Frost II (og især scenerne med Olaf) og det er jo det der tæller i den sidste ende.
 
 Frost II blu-ray anmeldelse

Som de fleste andre moderne animationsfilm byder Disneys blu-ray udgivelse af Frost II på et fantastisk flot og farvestrålende billede, som fremstår med animationer i topklasse og samtidigt skarpt og detaljeret. De smukke farverige scenarier i den fortryllede skov iklædt efterårsfarver, er højdepunktet på billedsiden, men scenerne med de gigantiske stenkæmper og den magiske og smukke gennemsigtige vandhest også er virkeligt flot lavet. Sortniveauet er i top i de mørkere scener og uden synlige komprimeringsfejl, heller ikke i den tekniske svære tågescene.

 
Lydsiden af Frost II filmen leveres på engelsk med et Dolby digital Plus 7.1 lydspor og på dansk og de øvrige nordiske sprog (inkl. samisk!) i Dolby digital 5.1. Lydsiden er ganske imponerende med godt med buldren i det lavfrekvente område, når stenkæmperne bevæger sig rundt og kaster med klippeblokke og krystalklar lyd i den højere nede af spektret i f.eks. Elsas sange. Gode retningsbestemte panoreringer fordeler lyden ud i alle surroundhøjtalere f.eks. når ild-elementet, den lille salamander, bevæger sig rundt og sætter ild i landskabet eller i scenen med den store tornado, der fører alle vores helte med sig.

Musik, sange og dialog fremstår altid velprioriteret og tydelig positioneret midt i lydbilledet og de amerikanske skuespillere virker velvalgte til rollerne. Danske stemmer leveres af Kristine Yde Eriksen, Maria Lucia Heiberg Rosenberg, Martin Brygmann og Kenneth M. Christensen og de gør det også glimrende.
 
• Sing Along with the Movie
• Outtakes (1080p, 2:26)
• Did You Know??? (1080p, 4:27)
• The Spirits of Frozen 2 (1080p, 12:02)
• Scoring a Sequel (1080p, 3:49)
• Deleted Scenes (1080p, 17:58): Prologue, Secret Room, Elsa's Dream, Hard Nokk's, and A Place of Our Own..
• Deleted Songs (1080p)
• Gale Tests (1080p)
• "Into the Unknown" in 29 Languages (1080p, 3:07)
• Music Videos (1080p): "Into the Unknown" (Panic! At the Disco Version) (3:16), "Lost in the Woods" (Weezer Version) (3:06).
• Song Selection (1080p)
 

Anmeldelse skrevet juni 2020.

Tak til The Walt Disney Company Nordic..

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser