Terminator Dark Fate UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Terminator Dark Fate UHD 4K blu-ray anmeldelse

Terminator Dark Fate UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Terminator Dark Fate UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 8 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.39:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 16. marts 2020
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: Action, Sci-fi
Biograf premiere: 31. oktober 2019

Instruktør: Tim Miller
Manuskript: bl.a. James Cameron, Josh Friedman, David S. Goyer
Producere:bl.a. James Cameron, Dana Goldberg, Edward Cheng
Fotograf: Ken Seng
Klip: Julian Clarke
Musik: Junkie XL
 
Skuespiller:
Linda Hamilton som Sarah Connor
Arnold Schwarzenegger som T-800 / Carl
Mackenzie Davis som Grace
Natalia Reyes som Dani Ramos
Gabriel Luna som REV-9 / Gabriel
 
Beskrivelse: 
Da fremtidens kunstige intelligens sender en stærk ny Terminator for at dræbe Dani Ramos, en cyborg og hendes venner, slår Sarah Connor sig sammen med den originale T-800 Terminator for at bekæmpe den nye trussel og redde fremtiden en gang for alle.
 
Terminator Dark Fate UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Ovenpå hele #metoo affæren har Hollywood visse steder ændret sin tilgang til filmproduktionen og flere film er blevet direkte feministiske, dette mener jeg ikke som noget negativt, men bare en konstatering. Pludselig skulle mange hovedroller besættes af kvinder uanset hvad og mange film hvor man var i gang med et remake blev mere kvinde fokuseret. Oveni det blev kvinder tilmed sure når filmene efterfølgende blev rakket ned, den nye Charlies Angels er et godt eksempel på dette, men det er jo i bund og grund bare fordi filmene er dårlige. Terminator: Dark Fate bygger videre på denne heltefeministiske tilgang hvor alle mændene gode som onde i sidste ende må dø og hvor den onde terminator selvfølgelig har taget skikkelse som en mand.

Med Terminator: Dark Fate har man valgt at bygge videre på historien i Terminator 2: Judgment Day, hvilket nok skyldes James Camerons medvirken i manuskriptet og dermed se bort fra fortsættelserne. Det lykkedes altså Sarah Connor og hendes søn John at destruere det ondsindede Skynet, de har med andre ord forhindret en katastrofe i fremtiden. Dark Fate foregår 24 år fremme i tiden, den mexicanske kvinde Dani arbejder sammen med sin bror på en fabrik, hvor broderen netop er blevet udskiftet med en maskine.

Dani bliver angrebet af en ny og særligt avanceret terminator, men bliver reddet af en genetisk modificerede kvinde Grace. Snart slutter den aldrende, men slagkraftige Sarah Connor sig til holdet og handlingen fortsætter af et velkendt spor. Dani er den nye John og det er Sarah og Graces opgave at beskytte hende. Det er dog ikke lige sådan at få has på den avanceret terminator, så de har brug for lidt hjælp og hvem er bedre til det end en anden terminator.

I forlængelse af filmens mere politiske fokus er Arnold Schwarzenegger blevet reduceret til en hjælpefigur. Den gamle terminator har slået sig ned i en hytte i Texas med en kvinde og hendes søn. Dræbermaskinen har udviklet en samvittighed, værdsættelse af menneskeliv, udsøgt humor og en stor entusiasme for gardiner.

Hovedproblemet for Terminator: Dark Fate er ikke at det ikke er en god actionfilm for det er det faktisk, det er derimod ikke en særlig god terminator film. Filmen mangler den gru, det mørke og gyset som kendetegnede og gjorde de første film i franchisen de mest elskede film. Dark Fate er derimod en meget haltende historie med alt for meget CGI kaos, hvor man mere eller mindre har kopieret Terminator 2 og prøvet at gøre den tidssvarende. Det er dog en rigtig god actionfilm, der hvad genren angår, levere varen. Linda Hamilton er for mig så absolut filmens højdepunkt og hun spiller bare forsat rollen som, nu bare en ældre Sarah Connor pissegodt. Arnold Schwarzenegger gør hvad han nu engang gør og de to spiller forsat godt sammen, men hans karakter historie giver så absolut ingen mening og den kan de ikke har brugt mange minutter på at skrive.
 
Terminator Dark Fate UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.39:1 4K transfer, som er fremragende behandlet på denne udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og forstærket i de fleste scener for virkelig at fremhæve alt hvad robotterne har at tilbyde. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Detajlegraden er også god hvor der tydelig ses både skægstubbe og ar, og selvfølgelig en masse herlige detaljer når maskinerne slås som al sammen fremstår klart og tydeligt. I det hele taget en rigtig flot billedside hvor selvfølgelig især UHD formatets HDR bidrager til førnævnte detalje så man virkelig føler man får valuta for pengene i filmens mange actionssekvenser.
 
Terminator: Dark Fate kommer med et lækkert Dolby Atmos lydspor der sætter pris på samtlige højtalere du skulle have sat til dit system. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig. Det er klart en af de bedre lydsider jeg har hørt på en 4K udgivelse, man føler sig som en del af omgivelserne. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusikken som leveres af den populære Junkie XL. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden udover den tiltænkte selv ved en høj lydstyrke som jeg bestemt vil anbefale til denne film.
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet marts 2020. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser