Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles blu-ray anmeldelse

 
Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles blu-ray anmeldelse

Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles blu-ray anmeldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 27 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 1.78:1

Blu-ray udgivelsesdato: 29. august 2019
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Animationsfilm
Biograf premiere: Ikke vist i biografen

Instruktør: Jake Castorena
Manuskript: Marly Halpern-Graser
Producere: B.la. Ben Jones, Benjamin Melniker, Sam Register
Klip: Robert Ehrenreich, Kyle Stafford
Musik: Kevin Riepl
 
Skuespiller som ligger stemme til:
Troy Baker som Batman / Joker
Eric Bauza som Leonardo
Darren Criss som Raphael
Kyle Mooney som Michelangelo
Baron Vaughn som Donatello
 
Beskrivelse: 
Da en ny plage i Gotham City begynder at stjæle eksperimentel teknologi, gør Batman sig klar. Men et team af krigere er også på sagen: Teenage Mutant Ninja Turtles! Under Leonardos ledelse er disse brødre – den kloge Donatello, den frygtløse Raphael og den kvikke Michelangelo – mystiske kampsportudøvere, der kommer på kollisionskurs med Dark Knight.
 
Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles blu-ray anmeldelse
 
De såkaldte crossover historier er ekstremt populære i tegneserieuniverset, især med muligheden for alternative universer, er der uendelige muligheder for skæve fortællinger man måske ikke lige umiddelbart så komme. Batman er om nogen en af de superhelte hvor ideposen får frit udspil og det er lige fra samarbejdet med Scooby-Doo og Mysterie-Banden til hygge med Judge Dredd, HellBoy, Predator osv. Tilbage i sommeren 2016 kom der så en 6 episoders minitegneserie med Batman vs. Teenage Mutant Ninja Turtles. Den blev et stort hit og er nu udkommet som en animationsfilm. Vi har taget et nærmere kig på Blu-ray udgivelsen for at se hvad der sker når Batman og skildpadderne støder sammen.

Historien er ikke så meget anderledes end så mange andre animerede Batmanfilm; en skurk planlægger noget stort i Gotham og på sædvanlig vis har Batman så til opgave at afværge selvsamme. Denne gang få Batman så bare, udover sine sædvanlige hjælpere, hjælp fra de fire muterede kloakskildpadder. Hvis det skal blive lidt mere detaljeret så er Batgirl vidne til et indbrud på en forskningsfacilitet, begået af den såkaldte Foot Clan, der afværges af fire mystiske grønne krigere. Det viser sig selvfølgelig at være de førnævnte skildpadder som er ankommet til Gotham. De sporer Shredder, der på det seneste har stjålet eksperimentelle enheder fra hele Gotham. Hans næste mål vil sandsynligvis være Wayne Enterprises - og kombineret med Batgirls vidnesbyrd går der ikke længe før Batman bliver inddraget og må tage stilling til om de fire skildpadder er gode eller onde. Vi ved jo alle de er gode, så sammen tager de kampen op mod Shredder og den egentlige fjende bag det hele.

Det der virkelig spiller for Batman vs. Teenage Mutant Ninja Turtles er humoren, der primært kommer fra de fire skildpadder, som har det med at kommenterer på hvad de synes er virkelig mærkelige ting i Gotham. Disse kommentarer er ramt spot on og i det hele taget er der en masse selvironi i denne animationsfilm, hvilket gør den til et hærligt afbræk i række af Batman animationsfilm. Udover de tidligere nævnte karakterer møder vi et hav af de mest kendte Gotham skurke og i det hele taget er der nok skurke for vor helte at bekæmpe.

Batman vs. Teenage Mutant Ninja Turtles overraskede mig som det nok fremgår særdeles positivt og der er noget at komme efter for hardcore Batman fans, men også folk der bare vil nyde en god animationsfilm.
 
Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 1.78:1 1080p/ MPEG-4 MVC transfer, som er fornuftigt behandlet på denne blu-ray udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme som man forventer det med denne slags udgivelser. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde og i det hele taget spiller de mørke farver en utrolig stor rolle i denne film, da mange af scenerne foregår om aftenen. Det hele bliver leveret i den sædvanlige DC Films stil så hvis man har set de andre udgivelser fra dem kan man forvente mere af det samme.
 
Batman vs. Teenage Mutant Ninja Turtles kommer med et udmærket DTS-HD Master 5.1 lydspor. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de action fyldte scener. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik, også uden den ene går ud over den anden. Ligesom med billedsiden er dette som det plejer at være fra DCs side.
 
 
 
Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 


Anmeldelse skrevet september 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser