Shazam! UHD 4K blu-ray anmeldelse

 
Shazam! UHD 4K blu-ray anmeldelse

Aquaman UHD 4K blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen
 
Shazam! UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
(DK udgave)
Spilletid: 2 timer og 11 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 4K  - 2.40:1

UHD Blu-ray udgivelsesdato: 15. august 2019
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 2  = UHD 4K blu-ray +  Blu-ray

Genre: Action, Eventyr
Biograf premiere: 4. april 2019

Instruktør: David F. Sandberg
Manuskript: Henry Gayden
Producere: bl.a. Dwayne Johnson, Richard Brener, Dany Garcia
Fotograf: Maxime Alexandre
Klip: Michel Aller
Musik: Benjamin Wallfisch
 
Skuespiller:
Zachary Levi som Shazam
Mark Strong som Dr. Sivana
Asher Angel som Billy Batson
Jack Dylan Grazer som Freddy Freeman
Djimon Hounsou som Wizard
 
Beskrivelse: 
Alle har en superhelt indeni – nogle gange kræves der bare lidt magi for at lokke den frem. Ved at sige ”Shazam” forvandles den 14-årige dreng Billy Batson til den voksne og muskuløse superhelt Shazam. Med sine nye kræfter gør Billy præcis det hver teenager ville gøre – har det sjovt med dem! Kan han flyve? Har han røntgensyn? Kan han skyde lyn med hænderne? Kan han slippe for at tage eksamener? Med et barns frygtløshed begiver Shazam sig ud for at teste sine kræfter, men må hurtigt lære at håndtere dem for at stoppe den ondskabsfulde Dr. Thaddeus Sivana.
 
Shazam! UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Det vi har set fra DC de seneste år, har været af meget svingende kvalitet for at sige det mildt og anmeldelserne ligeså. Hvor det rent ud sagt har sejlet for DC når det kommer til historiefortællingen i deres Justice League film, har de haft større succes med deres origin historier, hvor der nu bliver tilføjet endnu en sådan i form af Shazam. Hvor helte fra Justice League er kendt vidt og bredt, kan man ikke sige det samme om Shazam som har levet lidt i skyggerne af førnævnte samt selvfølgelig heltene fra Marvel. Det håber DC dog at kunne lave om på med Shazam! som vi har taget et nærmere kig på i form af denne UHD udgivelse.

I Shazam introduceres vi for den 14-årige Billy Batson (Asher Angel), en forældreløs dreng, der bruger mere tid på at lede efter den mor, som efterlod ham, end på at forsøge at falde til hos nogle af de plejefamilier, som han anbringes hos. Billy bor sammen med Rosa og Victor, der allerede har fem plejebørn, der bor under deres tag, inklusive superhelt-fan Freddy Freeman. Alt ændrer sig dog da Billy pludselig bliver tilkaldt af den gamle troldmand Shazam, der søger en person med et rent hjerte til at tage sin plads.

Den samme mulighed er blevet givet til snesevis af andre børn i de sidste par årtier, men ingen har været værdige, inklusive Dr. Thaddeus Sivana, som nu dedikerer sit voksne liv til at stjæle troldmandens magi. På trods af sin noget brogede baggrund bliver Billy dog valgt og som den fuldvoksne Shazam har han næsten ubegrænsede kræfter og er yderst ivrig for at prøve sine nye kræfter af.

Mens humoren sidder lige i skabet, kniber det lidt mere i de dramatiske scener. Det gælder ikke mindst i opbygningen af Billys og Dr. Sivanas baggrundshistorier, som føles mere konstrueret til lejligheden end som noget, der virkelig skaber følelserne hos os publikummer. I enhver henseende virker filmen langt mere ligetil og klart udtænkt end de overbelæssede kæmpeeffektfilm, som forlaget DC ellers har bragt til biograflærrederne, såsom Batman v Superman og Justice League. Shazam! er virkelig sjov og beviser yderligere, at i kølevandet på succeserne 'Wonder Woman' og 'Aquaman', ser DC's films fremtid i den grad noget lysere ud end den har gjort tidligere.

Set i forhold til Avengers som filmen konkurrerede mod i biograferne, er ”Shazam” blot en morsom letvægter, men samtidig er det også netop letheden og det uhøjtidelige, som man til tider savner hos Marvel. Meget ros skal også tilfalde hovedrolle Zachary Levi, der er som født til at spille titelrollen i DC sjoveste film til dato.
 
Shazam! UHD 4K blu-ray anmeldelse
 
Ligesom med sine DC-forgængere bliver Shazam! leveret i et 2.40:1 4K transfer med en fornem dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren og konsekvent. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og selv om der selvfølgelig bliver brugt CGI i filmen er det i en noget mindre grad end i f.eks. Aquaman hvor det total tog overhånd. CGI effekterne ser generelt gode ud hvor den eneste hage kan være de 7 dødssynder der enkelte gange virker lidt for kunstige. Farvepaletten er heller ikke så opskruet som vi er valgt til fra DC, de er lidt mere dæmpede end man er vant til fra deres side, selv om der selvfølgelig er knald på Shazams kostume. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den meget brugte sorte også får lov til at have en god dybde især pga. HDR. Det er så flot som det kan blive.
 
Filmen kommer med et Dolby Atmos. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i filmens action sekvenser. Som filmen skrider frem kommer der mere og mere action, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik, også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som film som denne jo skal høres på, det hele virker yderst kontrolleret og tilpas.
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic 

Anmeldelse skrevet august 2019. 

Tilbage til UHD Blu-ray anmeldelser