Vilde Rolf smadrer internettet blu-ray anmeldelse

 
Vilde Rolf smadrer internettet blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Vilde Rolf smadrer internettet blu-ray anmeldelse

Zone A-B-C (Nordisk udgave) 
Spilletid: 1 timer & 52 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Dolby Digital 5,1 Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk, Engelsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 20. juni 2019
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = Blu-ray

Genre: Animation, Familie, Eventyr
Biografpremiere: 7. februar 2019

Instruktør: Phil Johnston, Rich Moore
Manuskript: Phil Johnston, Pamela Ribon
Producer: John Lasseter, Jennifer Lee, Chris Williams
Fotograf: Nathan Warner
Klip: Jeremy Milton, Fabienne Rawley
Musik: Henry Jackman
 
Skuespiller som ligger stemme til original udgaven:
John C. Reilly som Ralph
Sarah Silverman som Vanellope
Gal Gadot som Shank
Taraji P. Henson som Yesss
Jack McBrayer som Felix
 
Beskrivelse:
I dette nye eventyr fra Disney forlader Rolf og Vanilje deres arkade og begiver sig ud i den uudforskede, vidstrakte og spændende internetverden, som måske eller måske ikke overlever Rolfs ballade. Ballademageren Rolf og hans veninde Vanilje von Schlick, begge to fra videospilsverden, sætter alt på spil, når de begiver sig ud i ”world-wide-webben” for at lede efter reservedele til Vaniljes videospil, Sugar Rush. Det viser sig at være sværere, end de tror, og sammen skal de få hjælp af internettets indbyggere for at finde, det de leder efter.
 
Vilde Rolf smadrer internettet blu-ray anmeldelse
 
Tilbage i 2012 udkom ‘Vilde Rolf’ (Wreck-It Ralph), som blev en succes for Disney, men som viste sig at være en rigtig fornuftig film. Nutidens børn og unge er ikke vokset op med den klassiske arkadehal med spil som Pacman, Donkey Kong eller Street Fighter, men filmens morale om venskab, kammeratskab og troskab appellerer til store som små. Filmen har nu fået en fortsættelse som går under navnet Vilde Rolf smadrer internettet som foregår 5 år efter den første film og som titlen antyder drager de elskelige figurer denne gang ud på det verdensomspændende internet.

I Vilde Rolf smadrer internettet er tiden gået sin vante gang i arkadehallen hvor vi efterlod alle figurerne. Rolf er glad for sit liv, der byder på faste rutiner og hyggeligt samvær med hans gode ven Vanilje. Hun er til gengæld begyndt at kede sig en smule og leder efter spænding i hverdagen. Efter nogle udfordringer med en ny bane i sit spil, som Rolf måske har haft en finger med i, kommer Vanilje til at ødelægge spillekonsollen til sit spil i den fysiske verden. Menneskerne kan ikke længere spille hendes spil og da reservedelen er dyr for ejeren hr. Litwak, bliver spillet lukningstruet.

Reservedelen til konsollen kan kun findes på Internettet, nærmere bestemt eBay. Heldigvis er arkaden lige akkurat blevet tilkoblet Internettet og Vanilje og Rolf tager rejsen ud på det store og farlige Internet. Heldigvis har Disney taget den tilgang at der kan laves gas med lidt af hvert og vores hovedpersoner mødes selvfølgelig af spam der tilbyder f.eks. ‘labre husmødre tæt på dig’ og ‘syv barnestjerner, som du aldrig gætter, hvor er endt henne’. Det er rart at se at Disney ikke har valgt at censurer deres fortælling om hvad internettet er, tilbyder og kan friste med og man oplever flere gange at den sande kritik af nutidens forbrug af internettet få et par venlige vink med en vognstang.

Internettet har mange fristelser og Vanilje opdager sit sande kald som racerstjerne i et farligt online-bilspil, men Rolf bliver bekymret for at miste sin eneste ven. Hans forsøg på at få Vanilje tilbage udløser kaos på internettet.

Disney har heldigvis styr på sine franchises, og scenen hvor alle Disney-prinsesserne samlet i en og samme loge på Internettet er eminent. I den engelske version er alle oprindelige stemmeskuespillerinder samlet, så det er de såkaldte rigtige stemmer, der er med. Ja, helt tilbage til Snehvide og helt frem til Moana. Også Star Wars er med i form af en sekvens hvor Vanilje bliver truet af Askepot med en smadret glas-sko efter at være blevet jagtet af en gruppe Stormtroopers under et besøg hos OhMyDisney.com. Det er genialt og en fin udnyttelse af deres franchise.

Vilde Rolf 2 er ikke kun humor og rigelige mængder Disney-servicering af fans. Selve historien er forholdsvis simpel, men under overfladen gemmer der sig en kritisk og kreativ skildring af YouTube-kulturen og internet-mobning. Jeg var fint underholdt af filmens knap 2 timer der slet ikke virker for lange og som altid er der rigeligt at lægge mærke til for både børn og voksne. Husk dog at blive siddende til efter rulleteksterne, for der er en lille overraskelse.
 
 Vilde Rolf smadrer internettet blu-ray anmeldelse

Filmen bliver leveret i et 2.39:1 MPEG-4 AVC transfer, som er fremragende behandlet på denne blu-ray udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og overdimensioneret som man forventer det med tegne- og animationsfilm. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige, hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Detaljegraden er også utrolig god, hvor alene den store mængde af detaljer på de forskellige figurer ikke kan undgå at imponere. Man føler virkelig at der er blevet kælet for detaljerne, og filmens visuelle formåen er som man forventer og ligner det vi er blevet præsenteret for i den første film.

 
Vilde Rolf 2 kommer med både et engelsk Dolby Digital Plus 7.1 samt blandt andet et dansk Dolby Digital 5.1 lydspor. Jeg valgte at se filmen med både dansk og engelsk lydspor, hvor det engelske klart er at foretrække for voksne, selvom det danske lydspor absolut ikke er dårligt. Lige fra start er der på denne udgivelse gang i samtlige af de højttalere der skulle være sat til ens system og der er virkelig kælet for øregangene hvad angår effekter, musik og snak. Alle kanalerne bliver brugt, både for og bag og subwooferen får også lov til at fortælle at den lever. Det er i det hele taget en rigtig god lydside som er på denne udgivelse som supplerer den visuelle stil rigtig godt.
 

Anmeldelse skrevet Juli 2019.

Tak til The Walt Disney Company Nordic..

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser