A Star Is Born blu-ray anmleldelse

 
A Star Is Born blu-ray anmleldelse

A Star Is Born blu-ray anmleldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
A Star Is Born blu-ray anmleldelse
 
Zone A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 2 timer og 16 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: 2.39:1

Blu-ray udgivelsesdato: 7. april 2019
Distributør: Warner
Antal disk: 1 x blu-ray

Genre: Drama, musik
Biograf premiere: 6. december 2018.

Instruktør: Bradley Cooper
Manuskript: Eric Roth, Bradley Cooper, Will Fetters
Producere: Bradley Cooper, Robert J. Dohrmann, Bill Gerber
Fotograf: Matthew Libatique
Klip: Jay Cassidy
 
Skuespiller:
Lady Gaga som Ally
Bradley Cooper som Jackson ‘Jack’ Maine
Sam Elliott som Bobby
Andrew Dice Clay som Lorenzo
Rafi Gavron som Rez Gavron
Anthony Ramos som Ramon
Dave Chappelle som George 'Noodles' Stone
 
Beskrivelse: 
A Star Is Born fortæller historien om den fordrukne, men stadig succesfulde countryrock sanger Jackson Maine, som efter hans egen stadionkoncert møder Ally, en ung talentfuld sangerinde og sangskriver som ikke er slået igennem endnu, eller rettere har hun ikke haft modet til at forsøge. Hun arbejder som tjener og udlever sin sangerindedrømme ved at synge på en drag bar. Jack falder pladask for Ally og kan med det samme se hendes store talent og presser på for at de skal mødes igen. Missionen lykkes og da hun inviteres til at overvære en af hans stadionkoncerter fra scenekanten, får han hende lokket ud i rampelyset til en duet af hendes egen sang til publikums store jubel. Herfra tager Allys karriere for alvor fart mens Jack, trods hans nyfundne kærlighed, kæmper med ikke at falde ned i et mørkt hul skabt af årtiers alkoholmisbrug, tinnitus samt indre dæmoner fra fortiden, men nu også fremprovokeret af jalousi over Allys opadgående succes.
 
A Star Is Born blu-ray anmleldelse
 
Jeg havde store forventninger til A Star Is Born og filmen indfrier stort set dem alle. Inden man ser A Star Is Born synes jeg dog man skal være bevidst om at A Star Is Born ikke kun er romantisk glansbilledefortælling om en upcoming stjerne, men lige så meget en fortælling om en anden stjernes totale deroute. Filmens force er helt sikkert at den ikke lægger fingrende imellem, når den viser Jacks nedtur fra succesfuld rockstjerne til, at han skæv af alkohol og stoffer, pisser i bukserne på scenen til Grammyshowet, hvor Ally skal modtage en pris. At overvære filmens 2 timer og 16 minutter er derfor en følelsesmæssig rutchebanetur med tårnhøje højdepunkter, men ligeså pinagtige lavpunkter når Jack gang på gang rammer bunden. Bradley Cooper leverer Jacks karakterer med stor troværdighed og det samme gør Lady Gaga som Ally, og de flotte musiknumre, heriblandt Oscarvinderen og hittet Shallow, fremfører de begge til UG. Også i birollerne får vi fantastiske skuespillerpræstationer, hvor bl.a. Sam Elliot ses som Jacks hårdtprøvede bror Bobby og Andrew Dice Clay udfylder rollen som Allys fantastisk charmerende far.

Jeg havde det personligt lidt svært med at countryrockmusikken, som Jack spiller, og den meget poppede stil som Ally ender op med at fremføre, ligger så langt fra hinanden. Det havde måske givet Soundtracket en bedre sammenhæng, hvis Ally var endt med en mere singer/songwriter-agtig stil, som matchede hendes udgangspunkt bedre. Men forskellen i musikgenre er selvfølgelig med til at illustrere den kløft der vokser mellem de to elskende.

A Star Is Born er en opdatering af den klassiske film af samme navn fra 1937, eller den mest kendte udgave fra 1957 med Judy Garland og James Mason i hovedrollerne, og det er i den grad lykkedes for Bradley Cooper, som både varetager den ene hovedrolle samt rollen som instruktør, at bringe historien frem til nutiden og gøre den vedkommende og relevant.

Udover den rørende og tragiske kærlighedshistorie mellem Ally og Jack kan man glædes over det fantastiske Dolby Atmos lydspor, hvor man næsten føler man kommer med på scenen, og den tilsvarende flotte billedside. En klart anbefalelsesværdig udgivelse fra Warner.
 
A Star Is Born blu-ray anmleldelse
 
Billedsiden i A Star Is Born er generelt utroligt flot med klare farver og et højt detaljeringsniveau, hvilket især ses i close-ups af ansigter og tekstiler. I nogle af de mørkere scener kan der til tider observeres lidt billedstøj, men overordnet set er billederne behageligt kontrastfulde med dybe sortniveauer. Fotograferingen, som er udført af Matthew Libatique, er smuk og nærgående i de scener, hvor kameraet med stor intimitet indfanger Ally og Jack, samtidig med at man i andre scener får fornemmelse af stor skala når vi er med Jack og Ally på scenen til en stadionkoncert.
 
Hvor denne udgivelse virkeligt brillerer er på lydsiden, for A Star Is Born udkommer på blu-ray med et fantastisk medrivende Dolby Atmos soundtrack, som formår at formidle den storladne koncertfornemmelse set fra scenen med et detaljeret lydbillede, hvor alle instrumenter såvel som jubelråb fra publikum fremstår med stor klarhed og volumen. Som tidligere nævnt fremfører Lady Gaga hendes sange sublimt med et enormt vokalregister, men overraskende nok viser Bradley Cooper sig også at være en habil sanger indenfor den countryrock genre hans hovedrolle bevæger sig indenfor, og når de optræder sammen, opstår de magiske øjeblikke, som er hele filmen værd. Også de mere afdæmpede scener fungerer upåklageligt på lydsiden og dialogen fremstår i alle scener naturlig, højtopløst og velplaceret i lydbilledet.
 
 
• The Road to Stardom: Making A Star Is Born (1080p, 30:02)
• Jam Sessions and Rarities (1080p)
• Music Videos (1080p)
• Musical Moments (1080p): The film's music scenes all in one place.

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet april 2019. 

Tilbage til Blu-ray anmeldelser