The Bank Heist blu-ray anmeldelse

 
The Bank Heist blu-ray anmeldelse
 
The Bank Heist blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

The Bank Heist blu-ray anmeldelse
 
Zone: Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 27 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.85:1 

Blu-ray udgivelsesdato: 13. december 2018
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Action
Biograf premiere: er ikke vist i de Danske biografer
 
Instruktør: York Alec Shackleton
Manuskript: York Alec Shackleton, John Rebus
Producere: bl.a. John Thompson, Scott Karp, Boaz Davidsont
Fotograf: Alexander Krumov
Klip: Ivan Todorov Ivanov
Musik: Frederik Wiedmann

Skuespiller:
Nicolas Cage som Mike Chandler
Sophie Skelton som Lisa MacAvoy
Michael Rainey Jr. som Kenny
Dwayne Cameron som Steve MacAvoy
Weston Cage Coppola som Lukeg
 
Beskrivelse: 
Politibetjenten, Mike Chandler, og en ung civil passager, befinder sig pludselig uforvarende midt i et dristigt bankkup, bestående af et hold frygtløse, højtuddannede og stærkt væbnede mænd.
 
The Bank Heist blu-ray anmeldelse
 
Manden som folk enten elsker at hade eller bare elsker er tilbage med en ny film. Nicolas Cage har efterhånden fået kultstatus på både godt og ondt, meget kan man sige om Cage, men at være doven er så absolut ikke en mærkat man kan give ham. Han spytter film ud i en lind strøm og den seneste som er udgivet på diverse medier og streaming tjenester er The Bank Heist, som vi skal til at kigge nærmere på. Der er tale om en film som har sprunget biografen over, hvilket oftest sker for hans nyere film og det er tydeligt at der er tale om en såkaldt b-film.

En flok lejesoldater bliver snydt af deres arbejdsgiver for deres lovede betaling, hvilket de selvfølgelig ikke bliver super begejstret for. Arbejdsgiveren bliver myrdet, men ikke før de hårdkogte dræbere finder ud af at deres penge er gemt væk i en amerikansk bank i en ligegyldig by. Deres mål bliver derfor nu at bryde ind i banken og ”hæve” deres penge og gøre hvad de har lyst til efterfølgende.

Nævnte ligegyldige by har en forholdsvis stor politistation med SWAT styrke og det hele. Mike Chandler (Nicolas Cage) er politibetjent og er så heldig at have sin svigersøn som makker. De køre dagligt rundt i deres patruljevogn og tager sig af hverdagens små problemer, alt det ændrer sig dog da de foran den lokale bank ser en bil der holder ulovligt parkeret. Det er selvfølgelig lejesoldaternes bil hvori en af dem sidder og holder vagt, mens de andre er ved at røve banken.

Herfra eskaleres tempoet i filmen, det kommer selvfølgelig til skyderi mellem politiet og lejesoldaterne og SWAT styrken bliver selvfølgelig også tilkaldt og nu tager filmen en nærmest komisk drejning. Filmen prøver nemlig at tegne et billede af at lejesoldaterne er erfarne herrer der har være ude for lidt af hvert og kan det hele og at byens SWAT team også er en flok kompetente mennesker. Det er derfor morsomt at opleve at absolut ingen kan ramme noget som helst om det er så er med maskingeværer, finskytteriffeler eller pistoler og er underordnet samt hvilken afstand det er fra. Folk kan stå lige overfor hinanden stadig uden at ramme.

CGI effekterne er heller ikke noget der er værd at snakke om og det hele underbygger den b-films oplevelse man sidder tilbage med selv om jeg ikke tror det helt er meningen fra filmskabernes side. Nicolas Cage bidrager heller ikke til det helt store og det virker i det hele taget som om han bare skulle have en pose penge for denne film og så videre til den næste. Jeg vil personligt mene at Cage fans sagtens kan springe denne film over uden at have snydt sig selv for noget. The Bank Heist er en ligegyldig film som hurtigt ryger i glemmekassen. Grunden til at filmen ikke kun får en halv eller hel stjerne er at jeg har set film der er noget værre bare lige så det er afklaret.
 
The Bank Heist blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 1.85:1 MPEG-4 AVC transfer, som er fint behandlet på denne blu-ray udgivelse. Farverne er naturlige og måske en anelse forstærket i nogle scener, men ikke for markante som man til tider kan opleve i nogle film. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige, hvor den sorte også får lov til at have en god dybde i de mere mørkere scener. Detaljegraden er også utrolig god og der kan ses skægstubbe, rynker, ar og selvfølgelig skudhuller i folk. Et fint stykke arbejde udført med det visuelle udtryk på denne film.
 
The Bank Heist kommer med et DTS-HD Master 5.1 lydspor. Skuddene er en anelse overdrevet lydmæssigt, men det gør ikke så meget for det er man jo vant til fra stort set alle film hvor der bliver affyret skud. Lige fra start er der på denne udgivelse gang i samtlige af de højttalere der skulle være sat til ens system, der er fuld knald på alt lige fra effekter og musik til bandeord. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får også lov til at sparke fra sig når det er relevant. Udgivelsen formår at gøre plads til både tale, skud og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Det er en effektiv lydside som fint supplerer den visuelle stil.
 
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet januar 2019.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser