Westworld sæson 2 blu-ray anmeldelse

 
Westworld sæson 2 blu-ray anmeldelse

Westworld sæson 2 blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen
 
Westworld sæson 2 blu-ray anmeldelse
 
Region B
Spilletid: 10 timer og 31 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Finsk, Norsk, Svensk
Aspect Ration: 1.78:1

Blu-ray udgivelsesdato: 12. december 2018
Distributør: FOX Paramount Warner Home Entertainment
Antal disk: 3 x Blu-ray.

Genre: Drama, Sci-fi, western
 
Skuespiller:
Jeffrey Wright som Bernard Lowe
Ed Harris som Man in Black
Evan Rachel Wood som Dolores Abernathy
Thandie Newton som Maeve
James Marsden som Teddy Flood
Anthony Hopkins som Dr. Robert Ford
Gustaf Skarsgård som Karl Strand
 
Beskrivelse: 
HBO serien Westworld sæson 2 foregår ligesom den første sæson i en forlystelsespark for voksne, hvor man uden konsekvenser kan fornøje sig med at skyde, slås, dyrke sex med eller på anden vis interagere med de kunstigt fremstillede robotværter i et westernmiljø. Den anden sæson af fortsætter umiddelbart, hvor sæson 1 sluttede, efter den store massakre af de festklædte menneskelige gæster, der var samlet til parkens skaber Dr. Robert Fords afsløring af hans nyeste plot tvist indenfor Westworld eventyr; at sætte robotternes vilje fri fra de forprogrammerede historieforløb. Alt er nu kaos og robotterne har taget styringen og dræber alle mennesker der krydser deres vej, mens Delos, selskabet der ejer parken, har sendt svært bevæbnede indsatsstyrker ind i forlystelsesparken for at forsøge at rydde op ved at dræbe alle tilbageværende robotter. Indsatsstyrken ledes af Karl Strand, og det står snart klart at han har en anden dagsordens end at redde gæsterne. Robotoprøret ledes af hhv. Dolores hhv. Maeve, som nu har genvundet deres fulde hukommelse og både søger hævn for de mange års misbrug, men samtidigt forsøger Dolores at finde sin far, mens Maeve forsøger at finde en datter hun har haft i en tidligere historie. Kort sagt er der i denne sæson lagt op til det store opgør mellem robotter og mennesker, samt masser af plot tvists, hvor mange karakterer viser helt nye sider af dem selv.
 
Westworld sæson 2 blu-ray anmeldelse
 
Westworld sæson 2 er en mørk, dyster og ultravoldelig fortælling, hvor der i hvert afsnit dræbes så mange mennesker og robotter at man nærmest bliver immun til sidst. Samtidigt er det svært at finde nogen at holde med, for selvom robotternes hævn måske i sidste ende er rimelig nok efter de mange års misbrug, så virker Dolores og Maeves personlige motiver lidt langt ude, mens repræsentanterne for Delos’s motiver mest må betegnes som grådighed. Sæsonens mest interessante delhistorie er optrævlingen af the Man in Blacks historie, som bidrager til det gennemgående tema om bristede forventninger og tiltagende vanvid.

Bernard Lowe, som er parkens chefprogrammør (men som også er en robot) forsøger at udrede hvad der er foregået umiddelbart efter massakren, da hans hukommelse er blevet rodet godt og grundigt sammen uden nogen form kronologi. Da en stor del af historien i denne sæson opleves gennem Bernard’s briller kan ind imellem være svært at hitte rede i om det er fortid eller nutid, men dette fortællergreb er til gengæld med til at give historien en del uventede drejninger.

Til tider kan det føle som om at denne sæson af Westworld er strukket en anelse for langt og der er et par afsnit, som godt kunne have været udeladt, da de ikke har den store betydning for hovedhistorien: Besøget i Shogun World, er fantastisk flot udført, men som Westworlds plotforfatter Lee Sizemore, som er en del af Maeves gruppe, indrømmer, så er historieforløbet i denne verden kopieret fra begivenhederne i Western byen Sweetwater og altså noget vi har set før i sæson 1. Et andet afsnit er mere eller mindre dedikeret til fortællingen om en af Ghost Nation indianernes historie, hvilken kan være nok så interessant, men også mindre vigtig for hovedhistorien.

På trods af disse ’skønhedsfejl’ er den anden sæson af Westworld stadigvæk en vanvittig flot serie der er fyldt med storslået action, drama, mystik og blændende billeder fra start til slut, der visuelt kan måle sig med eksempelvis Game of Thrones. Historien overrasker med mystiske flashbacks og eksistentielle spørgsmål der lurer under overfladen af action og sci-fi, mens seriens stjernebesatte cast gør det godt med overbevisende skuespil i alle roller.
 
Westworld sæson 2 blu-ray anmeldelse
 
Som altid med udgivelser fra HBO er billedsiden i Westworld sæson 2 helt i top, med et meget højt detaljeniveau og dybe sortniveauer i alle scener. Scenografien er imponerende med alt fra de futuristiske faciliteter, hvorfra Westworld styres og vedligeholdes, til de historisk korrekt udførte bymiljøer fra det vilde Vesten, Mexico, Indien og Shogun tidens Japan. Alt, inklusive kostumer, er gengivet perfekt ned til mindste detalje..

Lydsporet til Westworld sæson 2 giver også fuld valuta for pengene, for her er der rigeligt med actionsekvenser med skudsalver, eksplosioner og biljagter at tage af. Samtlige surroundkanalerne bliver flittigt brugt og subwooferen får også virkelig lov til at arbejde igennem. Dialogen formår alligevel i alle scener at fremstå velprioriteret og centralt placeret i lydbilledet. Ramin Djawadi's fængende soundtrack, som er det gennemgående tema i serien, suppleres kreativt af kendte melodier spillet på western klaver eller i andre alternative udgaver, hvilket virker som et godt tænkt element i denne falske udgave af den virkelige verden.
 
 
 
• The Truth Behind Delos (1080p; 1.78:1; 12:40)
• These Violent Delights Have Violent Ends (1080p; 1.78:1; 11:11Bring Yourself Back Online (1080p; 1.78:1)
• Reflections on Season 2 (14:51)
• Of Love and Shogun (15:19)
• Journeys and Technology (15:19)
• Creating Westworld's Reality (1080p; 1.78:1)
 

Tak til FOX Paramount Warner Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet januar 2019. 

Tilbage til Blu-ray serie anmeldelser