Thor Ragnarok blu-ray anmeldelse

 
Thor Ragnarok blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Thor Ragnarok blu-ray anmeldelse

Zone B (Nordisk udgave) 
Spilletid: 2 timer & 10 minutter 
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition

Blu-ray udgivelsesdato: 8. marts 2018
Distributør: Walt Disney studios home entertainment A/S.
Antal disk: 1 = blu-ray

Genre: Action, Eventyr
Biografpremiere: 26. oktober 2017

Instruktør: Taika Waititi
Manuskript: Eric Pearson, Craig Kyle og Christopher Yost
Producer: bl.a. Stan Lee, Victoria Alonso og Brian Chapek
Fotograf: Javier Aguirresarobe
Klip: Zene Baker og Joel Negron
Musik: Mark Mothersbaugh
 
Skuespiller:
Chris Hemsworth som Thor
Mark Ruffalo som Bruce Banner/Hulk
Cate Blanchett som Hela
Tom Hiddleston som Loki
Idris Elba som Heimdall
 
Beskrivelse:
I Marvels Thor: Ragnarok holdes Thor fanget uden sin magiske hammer i den anden ende af universet. Han er i kamp mod tiden for at nå tilbage til Asgård og stoppe Ragnarok– ødelæggelsen af hans verden og enden på hele Asgårds civilisation.
 
Thor Ragnarok blu-ray anmeldelse
 
Så er Thor Ragnarok ladet på butikshylderne og vi har naturligvis taget et nærmere kig på udgivelsen. Efter en underholdende første film var det så som så med underholdningsværdien af fortsættelsen som var en noget rodet affære. Begivenhederne i Thor Ragnarok er præget af begivenhederne hele superhelte holdet var igennem i Avengers: Age of Ultron, hvor Thor oplevede ragnaroks udbrud igennem en række syn påført af Scarlet Witch.

Thor er opsat på at stoppe ragnarok som han mener er forestående, men på en af hans ture tilbage til Asgård opdager han at der er noget ravruskende galt. Pludselig hylder alle Loke som den helt store helt og selveste Odin snakker udelukkende om ham i rosende vendinger og gør alt for at forsvarer hans ære. Thor lugter lunten og der går ikke mange sekunder før han afslører at Loke har udgivet sig for at være Odin og at den rigtige Odin er forsvundet. Thor har dog brug for at snakke med ham, så sammen med Loke drager de til Jorden hvor Odin sidst blev set. Efter en mindre samtale med Dr. Strange befinder de to guder sig i Norge hvor Odin holder til. Odin fortæller at hans tid er ved at være omme og kort efter dør han. Problemet er bare at Odins død betyder at Hela slipper løs fra underverdenen, Odins førstefødte mener at hun er den rette til at overtage magten i Asgård.

Der udbryder en kamp mellem de tre parter som fortsætter mens Thor og Loke er ved at blive teleporteret tilbage til Asgård. Både Loke og Thor bliver slået ud af kurs og Thor havner på en for ham, ukendt planet. Han bliver taget til fange og skal kæmpe mod planetens største gladiator. Hvis man har fulgt bare lidt med i markedsføringen af filmen er det ikke den store hemmelighed at det er Hulk som han skal kæmpe imod. Hvis man vil vide mere om hvordan og hvorfor Hulk er havnet der, kan jeg anbefale at man bruger halvanden time på animationsfilmen Planet Hulk. Det ender selvfølgelig med at Hulk og Thor slår pjalterne sammen og Thor beder Hulk om hjælp til at få Asgård tilbage.

Mere vil jeg ikke afsløre her, men blot sige at jeg var overordentlig godt underholdt i selskab med Thor Ragnarok. Ligesom med den første Thor satser de i denne tredje fortælling stort på humoren. Den mere dystre tilgang fra Thor The Dark World er droppet og det virker i det hele taget som om de med Thor Ragnarok har kigget meget på hvad der virkede for Guardians of the Galaxy. Det betyder også at Thor Ragnarok er blevet lidt en buddy comedy. På intet tidspunkt klarer en af hvor helte skærene alene, det er altid en makker løsning eller gruppeløsning og det virker rigtig godt. Når man tænker på at filmen handler om Thor fylder Hulk utrolig meget, endda mere end Tony Stark i den nye Spiderman, men det er en fin balance som også fungerer godt. Det ER en Thor film man sidder og ser, han gennemgår en personlig forandring igennem filmen og det er i sidste ende også ham der redder dagen
 
 Thor Ragnarok blu-ray anmeldelse

Filmen bliver leveret i 2.39:1 MPEG-4 AVC transfer med en fornem dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren og konsekvent. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud og dårlige barberinger. Panoramabilleder som pryder filmen får virkelig scenariet til at se indbydende ud. Kontrasten og skarphed er i top og i det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybde og i det hele taget spiller en stor rolle i filmen.
 
Filmen kommer med et lækkert DTS HD Master Audio 7.1 lydspor. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de eksplosive kampscener når filmens soldater folder sig ud. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som film som denne jo skal høres på, det hele virker yderst kontrolleret og tilpas. Og sidst men ikke mindst kan jeg ikke andet end lade være med at fremhæve Led Zeppelins Immigrant Song som bare passer skide godt til filmen, fremragende arbejde.
 

Anmeldelse skrevet marts 2018.

Tak til Walt Disney studios home entertainment A/S.

Tilbage til Disney oversigten eller blu-ray anmeldelser