Baby driver blu-ray anmeldelse

 
baby driver blu-ray anmeldelse
 
Baby driver blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Jan Vilhelmsen

baby driver blu-ray anmeldelse
 
Zone: A-B-C = kodefri (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 time og 53 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5.1 
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.39:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 14. december 2017
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Action, komedie
Biograf premiere: 29. juni 2017
 
Instruktør: Edgar Wright
Manuskript: Edgar Wright
Producere: Tim Bevan, James Biddle, Liza Chasin
Fotograf: Bill Pope
Klip: Jonathan Amos, Paul Machliss
Musik: Steven Price

Skuespiller:
Ansel Elgort som Baby
Jon Bernthal som Griff
Jon Hamm som Buddy
Eiza González som Darling
Lily James som Debora
Kevin Spacey som Doc
Jamie Foxx som Bats

Beskrivelse: 
Baby (Ansel Elgort ) arbejder for gangsteren Doc (Kevin Spacey), som bruger ham som flugt chauffør, når hans hold af bankrøvere skal væk fra gerningsstedet i en fart. Alt imens Baby ræser elegant gennem gaderne i Atlanta med politiet i hælene lytter han til musikken på sin iPod uden at lade sig forstyrre det mindste af hvad der sker omkring ham. Gennem kuppene arbejder Baby sin gæld til Doc af og da det er sket og han samtidigt møder sin drømmepige Debora (Lily James), er han klar til at rykke vestover og forlade det voldelige kriminelle miljø, men Doc har dog ikke til sinde at give slip på hans lykkefugl af en chauffør så let.
 
baby driver blu-ray anmeldelse
 
Baby Driver er en pokkers cool film med en cool ung hovedperson, et cool soundtrack samt imponerende og gennemførte biljagter og actionscener. Den første time af Baby Driver er meget medrivende og selvom filmen undervejs taber en anelse i intensitet er resten af filmen stadig på et langt højere niveau end andre biljagt baserede film som f.eks. Fast & Furious. Historien tilføres også nogle ekstra lag i form af Babys fortid, hvor vi langsomt hører om forældrenes død og hvordan hans kærlighed for musikken opstod. Karaktererne i Baby Driver er generelt rigtigt godt castede: Hovedpersonen Baby portrætteres herligt underspillet og troværdigt af Angel Elgort, kendt fra Divergent serien, mens Jon Hamm, Jon Bernthal og Jamie Foxx har glimrende skurkeroller. Eneste irritationsmoment er Kevin Spacey, hvis karakter er for endimensional og ligner lidt for meget en kedelig bogholder til at skulle være overskurk.
 
baby driver blu-ray anmeldelse
 
Baby Driver indeholder overordnet set detaljerede og farvemættede billeder, der dog i visse scener taber lidt nuance eller dybde i denne 1080P blu-ray udgave. Det er dog ikke noget der rykker på helhedsudtrykket af en flot og charmerende film, der stilistisk set rammer plet. Som nævnt imponerer biljagterne, som er noget af det bedste set i lang tid, men også en scene hvor Baby henter kaffe på en cafe filmet i et one-take bør fremhæves.
 
Baby Driver kommer med et effektivt 5.1 DTS-HD MA lydspor, som er yderst medrivende og præcist i filmens mange actionscener og musikken, som er en vigtig del af filmen, får lov til at pumpe løs ud af alle højttalere. Det er et opfindsomt og funky soundtrack, der består af kendte og mindre klassikere fra musikhistorien, men nøje udvalgt så de passer perfekt ind i filmen. Der er gode retningspanoreringer i samtlige surroundkanaler, når biljagterne går løs, mens der gives fuld gas på subwooferen i den dramatiske afsluttende actionscene eller i skudduellerne undervejs. Dialogen fremstår klart alle steder perfekt integreret, højtopløst og centreret i lydbilledet.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet januar 2018.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser