The mummy blu-ray anmeldelse

 
The mummy blu-ray anmeldelse
 
The mummy blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

The mummy blu-ray anmeldelse
 
Zone: B
Spilletid: 1 time og 50 minutter
Lyd: Dolby Atmos
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 26. oktober 2017
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Action, eventyr
Biograf premiere: 8. juni 2017
 
Instruktør: Alex Kurtzman
Manuskript: David Koepp, Christopher McQuarrie, Dylan Kussman
Producere: bl.a. Jeb Brody, Roberto Orci, Sarah Bradshaw
Fotograf: Ben Seresin
Klip: Gina Hirsch, Paul Hirsch, Andrew Mondshein
Musik: Brian Tyler

Skuespiller:
Tom Cruise som Nick Morton
Sofia Boutella som Ahmanet
Annabelle Wallis som Jenny Halsey
Russell Crowe som Henry Jekyll
Jake Johnson som Chris Vail

Beskrivelse: 
Tom Cruise medvirker i denne eventyrlige version af den legendariske figur, der har fascineret kulturer verden over siden civilisationens begyndelse: Mumien. Prinsessen Ahmanet (Sofia Boutella) fra oldtiden, som fik frarøvet sin skæbne og har ligget begravet dybt nede i ørkenens sand, vågner op i vores tid. Gennem årtusinder er hendes ondskab vokset, og det betyder rædsel, der overgår den menneskelige fatteevne. Hele vejen fra Mellemøstens ørken til det moderne liv i London veksler The Mummy mellem mirakler, spænding og fantasi.
 
The mummy blu-ray anmeldelse
 
Med den nyeste fortolkning af myten om mumien, prøver Universal at få gang i deres Dark Universe koncept igen. The Dark Universe er Universals monsters univers som dækker Mumien, Dracula, Frankensteins monster og mange flere. Universal ønsker at genoplive disse monster historier til stor glæde for alverdens fans, men med den store modstand den nyeste mumie film har modtaget, i hvert fald af biograf anmelderne, er spørgsmålet om Universal ønsker at fortsætte med at investerer økonomisk i dette univers. The Mummy, med selveste Tom Cruise i hovedrollen, er nemlig blevet sablet ned af anmelderne da den fik præmiere, men er dog blevet modtaget noget mere positiv af biograf gængerne. Så om The Dark Universe får lov at fortsætte kommer nok meget an på, hvor meget filmen når at indtjene når den bliver udgivet på diverse medier og streaming services.

Lad det være sagt med det samme, den nyeste fortolkning af mumien har intet med den vi tidligere har set med Brendan Fraser at gøre, som faktisk var et udmærket action eventyr der foregik i de eventyrlystne 1920’erne. I den ny The Mummy befinder vi os i nutiden hvor soldaterne Nick (Tom Cruise) og Chris (Jake Johnson) er ude på en rekognoscerings mission, lidt længere væk fra amerikanske tropper end de egentlig burde være. Nick og Chris er nemlig også antikvitets beskyttere og omtaler ikke sig selv som tyve, men befriere af antikviteter som ellers ville være blevet ødelagt af oprørene. Det er i hvert fald sådan de retfærdiggøre at ”redde” antikviteter og sælge dem til højestbydende. Nick er kommet på sporet af noget stort hvilket betyder at han har bragt sig selv og Nick i fedtefadet og før de to får set sig om at de under kraftig beskydning af de oprørske tropper. De får dog reddet sig ud af situationen ved at bede om hjælp fra deres soldaterkammerater hvilket bevirker at de selvfølgelig bliver afsløret i hvad de laver.

Efter nedkæmpning af oprørene bliver den gamle egyptisk grav fundet, hvilket i sig selv er mærkeligt da de jo befinder sig i Irak og det er selvfølgelig den kære mumie de er snublet over. Oprørene er dog ved at gøre sig klar til et modangreb så kisten skal fragtes væk og ud af landet hurtigst muligt. Nick kom på sporet af denne ”skat” efter en romantisk aften med arkæologen Jenny (Annabelle Wallis) og hun søger for at kisten bliver fragtet til England tilbage til sit laboratorie dog med Nick og Chris som passagerer. Mumien som viser sig at være Ahmanet bliver selvfølgelig vagt til live og før vi får set os om er London inficeret af ondskab og den eneste der kan redde verden er selvfølgelig Nick som Ahmanet har udset sig som værende Seths legemlige hylster.

I bund og grund en ret banal historie. men det samme kan siges om den tidligere film med Fraser. Jeg er stor fan af Tom Cruise misforstå mig nu ikke, men jeg tror et af problemerne med den nye mumie film er at han har haft for meget at sige i forhold til historien og sit eget fokus i filmen. Cruise har nemlig haft stor indvirken i hvordan filmens endeligt er blevet og det tror jeg ikke har været til filmens fordel. Filmen bærer nemlig alt for meget præg af at det er Cruise der skal bære den i stedet for at lave en virkelig dyster historie som der egentlig lægges op til. I stedet ender vi med en PG-13 film som fra starten var ment som en mørk gyser, men er blevet til en mellemting mellem Mission Impossible og den gamle mumie. Måske ikke en helt fair sammenligning, men det at smide Cruise i hovedrollen gør bare at visse paralleller ikke kan undgå at blive trukket og at han simpelthen bare tager utrolig meget fokus.

Misforstå mig nu ikke, jeg var faktisk ret godt underholdt af denne nye mumie film og synes især det er fedt at den åbner døre til The Dark Universe, at der er en hemmelige organisation styret af selveste Henry Jekyll som kæmper for at beskytte verden mod ondskab er en fed vinkling på tingene. Jeg tror bare at hvis man havde valgt en mindre dominant skuespiller til hovedrollen og gjort filmen en smule mere dyster og uhyggelig ville man have skabet en mere interessant og nervepirrende film som havde haft mulighed for virkelig at drive The Dark Univers fremad.
 
The mummy blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i 2.40:1 MPEG-4 AVC transfer med en fornem dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren og konsekvent. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud og dårlig barberinger og panoramabilleder som pryder filmen får virkelig scenariet til at se indbydende ud. Kontrasten og skarphed er i top og i det hele taget en billedside som er meget venlig for øjet. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor den sorte også får lov til at have en god dybe og i det hele taget spiller en stor rolle i filmen.
 
Filmen kommer med et lækkert Dolby Atmos lydspor. På denne udgivelse bliver der virkelig gjort brug af alle de højttalere som skulle være sat til ens system, der er virkelig kælet for øregangene. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får virkelig lov til at sparke fra sig i de eksplosive kampscener når filmens soldater folder sig ud. Der er meget action i denne film, men alligevel formår udgivelsen at gøre plads til både tale og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Jeg hørte ikke nogen forvrængninger eller overstyringer af lyden selv ved en høj lydstyrke som film som denne jo skal høres på, det hele virker yderst kontrolleret og tilpas. Det er i det hele taget en rigtig effektiv lydside som klart supplerer den visuelle stil godt.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet november 2017.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser