3 ting blu-ray anmeldelse

 
3 ting blu-ray anmeldelse
 
3 ting blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

3 ting blu-ray anmeldelse
 
Zone: B
Spilletid: 1 time og 28 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.35:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 28. september 2017
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Thriller
Biograf premiere: 18. maj 2017
 
Instruktør: Jens Dahl
Manuskript: Jens Dahl
Producere: bl.a. Nikolaj Coster-Waldau, Ditte Milsted, Thor Sigurjonsson
Fotograf: Adam Wallensten
Klip: Linda Man
Musik: Nis Bøgvad, Peter Peter

Skuespiller:
Nikolaj Coster-Waldau som Mikael
Birgitte Hjort Sørensen som Camilla
Lærke Winther som Nina
Jakob Ulrik Lohmann som Sander

Beskrivelse: 
Mikael, en højtbegavet sprængstofekspert, har sammen med en gruppe serbiske kriminelle stjålet 60 millioner kroner. I sidste time prøver han at redde sit liv og skabe sig en fremtid ved at gå ind i et vidnebeskyttelsesprogram. Han skal opholde sig på et hotel, indtil retssagen starter, og beder om tre ting i bytte for sit vidneudsagn.
 
3 ting blu-ray anmeldelse
 
Så er den danske thriller 3 ting landet på mit bord til anmeldelse. Hvad jeg ikke var klar over efter at have set traileren var at der faktisk er tale om en såkaldt ”one room movie”, altså en film hvor stort set hele handlingen foregår på samme lokalitet. Det er en super interessant genre når det virker, netop fordi manuskriptet er den bærende faktor da man ikke har en masse forskellige scenarier, action sekvenser og alt muligt andet at trække på, men ene og alene de skuespillere og den dialog der foregår. Enkelte gange er der action sekvenser i denne genre, men det helt bærende er historien og dialogen.

Nikolaj Coster-Waldau spiller den kriminelle Mikael som er en yderst ferm sprængstofekspert. Han er blevet hyret til at være med til at udføre et af Danmarks største kup, som ender med et udbytte på 60 millioner. Mikael bliver dog fanget af politiet og de overtaler ham til at vidne mod de andre som var en del af kuppet. Mikael har dog 3 ting som politiet skal gøre for ham, for at han giver dem sin version af historien og ligger alle kortene på bordet. Der er under 24 timer at Mikael skal give sin forklaring i retten så tingene skal gå hurtigt og derfor indvilger politiet i Mikaels krav.

Mikael samt to politibetjente og den offentlige anklager Nina befinder sig i et hotelværelse hvor de skal være indtil Mikael kan give sin forklaring, og tiden bliver brugt på at forklarer politiet og Nina hvordan kuppet kunne lade sig gøre og hvordan det hele hænger sammen. Uden at afslører for meget kan jeg vist roligt sige at visse ting kommer som en overraskelse for Politiet og visse ting bliver vendt på hovedet for den offentlige anklager, som ellers troede hun havde styr på tingene. Hen imod slutningen bliver det hele mere intens og det hele kulminerer til slut med en intensiv sekvens.

Som tidligere nævnt er 3 ting en film som primært foregår et sted som i dette tilfælde er hotelværelset. Da det er de samme personer vi ser igennem de knap halvanden time er det vigtigt at dialog og historie er på plads og er knivskarpt. Til at starte med halter filmen gevaldigt og jeg sad længe og undrede mig over om der ikke snart skete noget for der skete absolut intet. Efter ca. en halv time tager filmen fat og der kommer kød på sagerne, mens Mikael meget detaljeret forklarer alle omstændighederne omkring kuppet. Først her bliver det rigtig interessant så hvis man holder den første halve time ud bliver det bedre, men man kommer ikke udenom at filmens første halve time er tør og kedelig.

Dem som er hyret til at skulle bære halvanden time i stort set samme lokale er Nikolaj Coster-Waldau, Lærke Winther, Birgitte Hjort Sørensen og Jakob Ulrik Lohmann. Der er også enkelte andre, men det er disse 4 personligheder som er de bærende elementer når det kommer til skuespillet. Heldigvis gør disse fire skuespillere det faktisk rigtig godt og gør alt hvad de kan for at skabe en intensiv og bærende dialog.

Filmen ender som forventet, men den første halve time er som sagt ødelæggende for helheden. Der skulle være brugt mere tid på kuppet og de personligheder der er involveret siden det er det spændende element der kan føde filmens historie med interessant dialog. Jeg var fornuftigt underholdt, men 3 ting har svært ved at bære ”one room movie” genren som en helhed og det er næppe en film man ser flere gange.
 
3 ting blu-ray anmeldelse
 
3 ting bliver leveret i et 2.35:1 MPEG-4 AVC transfer, som er rigtig fint behandlet på denne blu-ray udgivelse. Farverne er naturlige, ikke for markante og i det hele taget er farveniveauet brug i filmen på et diskret niveau. Alle farverne meget klare og tydelige, hvor den sorte også får lov til at have en god dybde. Detaljegraden er god og der kan ses skægstubbe, rynker, ar og tydelige urenheder i folks hud. Der er ikke så meget at komme efter på den visuelle del af filmen, den er holdt naturlig og minimalistisk og det virker rigtig godt for filmens visuelle udtryk.
 
Filmen kommer med et DTS-HD 5.1 Master lydspor. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende momenter. Dialogen som er vigtig i en film som denne går rent igennem. En hæderlig lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet oktober 2017.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser