Sleepless blu-ray anmeldelse

 
Sleepless blu-ray anmeldelse
 
Sleepless blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Sleepless blu-ray anmeldelse
 
Zone: A-B-C = kodefri
Spilletid: 1 time og 35 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 5,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 28. september 2017
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Krimi
Biograf premiere: Ikke vist i de Danske biografer 
 
Instruktør: Baran bo Odar
Manuskript: Andrea Berloff
Producere: bl.a. Roy Lee, Adam C. Stone, Lauranne Bourrachot
Fotograf: Mihai Malaimare Jr.
Klip: Robert Rzesacz
Musik: Michael Kamm

Skuespiller:
Jamie Foxx som Vincent
Michelle Monaghan som Bryant
Scoot McNairy som Novak
Dermot Mulroney som Rubino
David Harbour som Dennison

Beskrivelse: 
Sleepless handler om politmanden, Vincent, hvis partner arbejder sammen med nogle narkohandlere. Da Vincent hjælper partneren med at stjæle kokain, begynder det at gå ned ad bakke for dem begge. De stjal nemlig fra de helt forkerte, som nu vil have hævn og kidnapper Vincents søn.
 
Sleepless blu-ray anmeldelse
 
Forsiden af coveret til Sleepless prydes af Jamie Foxx med lidt af Las Vegas i baggrunden. Udover Foxxs navn er det eneste andet navn der bryder coveret Michelle Monaghan og dette kunne godt varsle at filmen primært skal sælges fordi Foxx er med og så ikke på grund af så meget andet. Efter at have set filmen må jeg erkende at dette er sandt om end Foxx skam gør det udmærket.

Sleepless er endnu en film i række af undercover film hvor der sættes spørgsmålstegn ved om en betjent er god eller ond og om han egentlig er undercover eller om det er hans sande jeg man ser. Filmen indledes med et kup hvor Vincent (Foxx) og hans makker Sean (T.I.) begge betjente angriber en varevogn og stjæler 25kg kokain. Den de stjæler fra viser sig dog at være en helt anden en den de tror og hurtigt bliver de to betjente jagtet af nogle meget onde mænd der gerne vil have deres stoffer tilbage.

Det går selvfølgelig hverken værre eller bedre end at i forsøget på at få fat i Vincent så bliver hans søn kidnappet og for at få ham tilbage skal Vincent tilbagelevere de 25kg kokain. Nu hvor handlingen foregår i Las Vegas skal denne udveksling selvfølgelig foregå i et kasino, men det går dog ikke helt så smurt som de to parter kunne ønske sig. Snart udvikler det sig nærmest til en dårlig Die Hard film med Vincent som McClane og han må kæmpe mod tiden for at få sin søn tilbage da stofferne pludselig er havnet i hænderne på politiets interne affære afdeling som hele tiden har haft Vincent under opsyn.

Det hele er et stort rod og det er tydeligt at de mange plotlinjer ødelægger flowet i handlingen. Når der hele tiden er 5 forskellige handlingsforløb der skal holdes styr på, ryger koncentrationen og man begynder at koncentrere sig om alt mulig andet end at følge med i filmen. Og det er egentlig en skam for selv om Sleepless ikke er noget man ikke har set før, så er ideen god og der er fundet nogle gode skuespillere til rollerne som tidligere har bevist at hvis baggrundsmaterialet er i orden skal de nok få filmen til at virke.

Jamie Foxx og hans medspillere gør som sagt hvad de kan for at få filmen til at virke og det fungere også rigtig godt i action sekvenserne som er helt i top, men dialogen er tåkrummende. Et af problemer på den manglende originalitet kan være at Sleepless er baseret på den franske film Nuit blanche som fik gode anmeldelser og så tydeligvis skulle amerikaniseres. Denne transition til et amerikanske miljø har åbenbart ikke helt virket efter hensigten og det efterlader Sleepless som en film man hurtigt glemmer igen, hvilket nok også er grunden til at filmen aldrig fik en fremvisning i de danske biografer.
 
Sleepless blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.40:1 MPEG-4 AVC transfer, som er fortrinlig behandlet på denne blu-ray udgivelse. Der er ikke en finger at sætte på den visuelle del. Farverne er naturlige og måske en anelse forstærket i nogle scener men ikke for markante som man til tider kan opleve i nogle film. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige, hvor den sorte også får lov til at have en god dybde i de mange aftenscener. Detaljegraden er også utrolig god og der kan ses skægstubbe, rynker, ar og tydelige urenheder i folks hud. Der er ikke så meget at komme efter på den visuelle del af filmen, den er ikke reference materiale, men visuelt et rigtig godt stykke arbejde.
 
Sleepless kommer med et DTS-HD Master 5.1 lydspor. Det der præger denne film er hvad jeg vil kalde et naturligt lydspor, der er ikke nogle overflødige lyde og alle lyde på nær lige pistolskuddene er hvad jeg vil kalde autentiske. Skuddene er en anelse overdrevet lydmæssigt, men det gør ikke så meget for det er man jo vant til fra stort set alle film hvor der bliver affyret skud. Lige fra start er der på denne udgivelse gang i samtlige af de højttalere der skulle være sat til ens system, der er fuld knald på alt lige fra effekter og musik til bandeord. Alle kanalerne bliver brugt både for og bag og subwooferen får også lov til at sparke fra sig når det er relevant. Udgivelsen formår at gøre plads til både tale, skud og baggrundsmusik også uden den ene går ud over den anden. Det er en rigtig effektiv lydside som klart supplerer den visuelle stil godt.
 

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet oktober 2017.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser