Underverden blu-ray anmeldelse

 
Underverden blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Underverden blu-ray anmeldelse
Film © 2017 Profile Pictures. All Rights Reserved.
 
Zone: B
Spilletid: 1 time og 53 minutter
Lyd: Dolby Atmos & DTS HD Master Audio 5,1 Engelsk. 
DTS 5,1 Dansk, Svensk, Norsk, Finsk.
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 2.40:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 1. juni 2017
Distributør: 
Universal Sony Pictures Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Drama / Action
Biograf premiere: 19. januar 2017
 
Instruktør: Fenar Ahmad
Manuskript: Fenar Ahmad, Adam August
Producere: bl.a. Ditte Milsted, Caroline Schlüter, Thor Sigurjonsson
Fotograf: Kasper Tuxen
Klip: Kasper Leick
Musik: Jens Ole Wowk McCoy

Skuespiller:
Dar Salim som Zaid
Ali Sivandi som Semion
Dulfi Al-Jabouri som Alex
Jakob Ulrik Lohmann som Torben
Stine Fischer Christensen som Stine

Beskrivelse: 
Zaid nyder tilværelsen som succesrig hjertekirurg med dyr lejlighed og gravid kæreste. En aften får han besøg af sin lillebror Yasin, der desperat beder om penge, men afvises blankt i døren. Kort efter bliver Yasin fundet, gennembanket til døde, og Zaid overvældes af skyldfølelse, sorg afløses af vrede, og snart bliver Zaid besat af at finde den skruppelløse gerningsmand. Som retfærdighedssøgende, maskeret hævner bevæger han sig ned i Københavns kriminelle underverden, og ved at se sine egne skyggesider i øjnene, tvinges han frem mod det ultimative, uundgåelige valg, der kan ændre hele hans verden….
 
Underverden blu-ray anmeldelse 
Zaid arbejder som kirurg på Rigshospitalets hjerteafdeling. Han er succesfuld, har en lækker lejlighed, en hurtig bil og en endnu hurtigere motorcykel, og sidst men ikke mindst en sød og gravid kæreste. Han har ingen grund til at bekymre sig om fremtiden, bekymringerne han har drejer sig om hans lillebror som altid har set op til ham. En aften da Zaid sidder hjemme i sin lejlighed midt i et middagsselskab ringer lillebroderen på døren og beder om hans hjælp. Han har brug for 100000kr for at slippe ud af noget skidt han er havnet i, hvis han ikke får de penge ved han ikke hvad der vil ske med ham. Zaid har prøvet denne slags situationer før og har givet efter, men denne gang vælger han at sige fra og fortæller sin bror at denne gang må han klarer sig selv. Dagen efter da Zaid skal til at udfører en operation får han besked om at hans bror netop er blevet indlagt med svære kvæstelser og næppe kommer til at overleve. Broderen dør og Zaid sætter sig nu for at finde ud af hvad der sket, for politiet virker ikke til at gøre det store ud af broderens død.

Underverden er intet mindre end en dansk vengeance film eller hævn film om man vil. I bedste Charles Bronson stil drager Zaid ud i det københavnske bandemiljø for at undersøge hvad hans bror var indblandet i. Hans bror var nemlig ikke en af guds bedste børn og Zaids søgen fører ham til Albertslund hvor hans bror havde sin daglige gang og Zaid finder en uventet allieret i en af sin brors rigtig gode venner Alex. Det viser sig at Zaids bror blev slået ihjel af Semion, en af de helt store kanoner i Københavns underverden og Zaid sætter sig for at få hævn. Zaid opsøger sine gamle kampsportstræner Torben som indvilger i at træne ham op på ny. Træningen går fint hvilket til dels skyldes at Zaid bruger sin medicinske adgang til rigshospitalets apotek så han kan sprøjte sig i armen med noget lækkert og bliver hurtigt stor og kan tage en del tæske før han går ned.

Zaids udvikling fra at være en succesfuld hjertekirurg til hævngerrig storebror er en udvikling som filmen skildrer godt. Zaid starter med at være en normal, glad og udadvendt person til at kun at have hævn på hjernen. Stofferne han tager, for at hjælpe ham afsted på hans fysiske udvikling, gør at hans stille og rolig bliver mere aggressiv og kort for hovedet, hvilket selvfølgelig går ud over hans privatliv og hans gravide kæreste ender med næsten ikke at være en prioritet for ham.
Zaid har dog kastet sig ud i noget han ikke helt har tænkt til ende, han tænker slet ikke over hvad konsekvenser det kan have at jagte en stor spiller i den københavnske underverden. Selvom han bliver advaret af politiet om konsekvenserne vælger han at ignorer dem og der går da heller ikke længe før Semion finder ud af hvem der er på jagt efter ham. Semion skyr ingen midler og langsomt bliver Zaids vennekreds likvideret i Semions søgen på Zaid.
 
Underverden blu-ray anmeldelse
 
Hvad filmen slutter med skal jeg nok lade være med at afsløre her, men blot konkluderer at filmen virker og holder 100%. Selv om der til tider går En mand ser rødt i nogle scener, formår den alligevel at have en vis dybde der ikke bare gøre den til en hovedløs hævner film. Dar Salim gør det utrolig godt som Zaid og formår at køre personen troværdig og man forstår som filmen udvikler sig hvorfor han handler som han gør. Også Dulfi Al-Jabouri som vennen Alex er nævneværdig og det er dejligt overraskende ikke at se Roland Møller som et dumt svin, men derimod som en træt men standhaftig politimand. Semion som spilles af Ali Sivandi gør det også rigtig godt og jeg er sikker på vi kommer til at se mere fra hans side. Den eneste som egentlig falder lidt igennem er Stine Fischer Christensen som spiller Zaids kæreste, hun formår ikke rigtig at gøre noget væsen af sig og er den man mindst husker når filmen er slut.

Alt i alt en rigtig god dansk hævner film. 
 
Underverden blu-ray anmeldelse
 
Filmen bliver leveret i et 2.40:1 MPEG-4 AVC transfer med en rigtig god dybde og detaljegrad der igennem hele filmen bliver holdt meget stilren. Detaljegraden i filmen er for det meste utrolig god og der kan både anes uren hud og sår samt skrammer virker troværdige. Billedet er forholdsvist mørkt i store dele af filmen, men detaljerne kan stadig ses og det virker utrolig godt for filmen og bidrager til stemningen at der primært er blevet brugt mørke farver. Når det er sagt er farverne holdt i den naturlige stil og er sjældent fremhævede. Kameraet er også holdt i en rolig stil og man slipper i denne film for de meget populære rystende billeder.
 
Underverden kommer med et Dolby Atmos og DTS HD Master Audio 5.1 lydspor. Taget billedsiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende momenter. Dialogen som er vigtig i en film som denne går rent igennem. Der er enkelte action sekvenser i filmen, de bliver leveret med en fin mængde detaljer så det føles ægte, her kommer der gang i subwooferen. En rigtig hæderlig lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op, man kan ikke andet end være glad for Peter Albrechtsens arbejde på dette lydspor.

Tak til Universal Sony Pictures Home Entertainment.

Anmeldelse skrevet juni 2017.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser