Why him? blu-ray anmeldelse

 
Why him? blu-ray anmeldelse
Why him? blu-ray anmeldelse

Anmeldelse skrevet af Rasmus Jensen

Why him? blu-ray anmeldelse
 
Zone: B (Nordisk udgave)
Spilletid: 1 timer og 51 minutter
Lyd: DTS HD Master Audio 7,1
Undertekster: Dansk, Svensk, Norsk, Finsk
Aspect Ration: MPEG-4 AVC 1.85:1 High Definition 1080/24p

Blu-ray udgivelsesdato: 15. maj 2017
Distributør: 
Twentieth Century Fox Home Entertainment
Antal disc: 1 = blu-ray

Genre: Komedie
Biograf premiere: 25. december 2016
 
Instruktør: John Hamburg
Manuskript: John Hamburg og Ian Helfer
Producere: bl.a. James Franco, John Hamburg og Georgia Kacandes
Fotograf: Kris Kachikis
Klip: William Kerr
Musk: Theodore Shapiro
 
Skuespiller
James Franco som Laird Mayhew
Bryan Cranston som Ned Fleming
Zoey Deutch som Stephanie Fleming
Megan Mullally som Barb Fleming
Keegan-Michael Key som Gustav

Beskrivelse: 
Ned, en overbeskyttende far, besøger sin datter på Stanford, hvor han møder sit værste mareridt: hendes velmenende, men socialt akavede Silicon Valley-milliardær af en kæreste; Laird. En rivalisering opstår, og Neds panikniveau når nye højder, da han pludselig står midt i denne glamourøse hightech-verden og finder ud af, at Laird er på frierfødder.
 
Why him? blu-ray anmeldelse
 
Der er rigtig langt imellem de helt gode komedier og jeg vil ikke i denne anmeldelse prøve at sælge Why Him? som en virkelig god komedie, men den har alligevel nogle kvaliteter som gør den seværdig. Spilletiden på næsten to timer afslører også at den prøver på at ville mere end den sædvanlige halvanden timers komedier. Lad os gå lidt mere i dybden og se hvad der virker og ikke virker i Why Him?.

Selve filmen er bygget op over en skabelon der er set hundrede gange før i denne genre, nemlig det første møde mellem forældre og deres barns kæreste. I Why Him? spiller Bryan Cranston direktøren Ned Fleming som har sit eget firma. Sønnen arbejder i firmaet og det ligger i kortene at han skal overtage virksomheden når Ned går på pension. Datteren Stephanie går på universitet. Ned har store ambitioner for sig selv og sin familie og det hele kører dog på skinner. Dog er der problemer i hans brance som er papirprint hvor det meste er ved at blive udliciteret til østen og firmaet er begyndt at mangle ordrer.

Det er ved at være jul og den skal familien Fleming fejre i Californien hvor Stephanie går på universitet. Velankommet til Californien viser det sig dog at Stephanie har planlagt at familien skal holde jul hos hendes kæreste, som kun for nyligt er introduceret og på en lidt uheldig måde, for resten af familien. Det er ikke noget der huer Ned, men han går med på ideen for familiefredens skyld.

Det viser sig at Stephanies kæreste er den unge IT millionær Laird Mayhew spillet af James Franco. Laird er ikke en personlighed Ned er vant til. Han har intet filter når han taler, er lidt for ærlig engang imellem og har ikke færdiggjort nogen uddannelse, altså ikke en person Ned finder værdig til sin elskede datter trods IT successen. Filmens videre forløb er selvsagt forskellighederne Ned og Laird imellem og tingene bliver ikke bedre da Laird afslører at han agter at fri for Stephanie.

Som tidligere nævnt er det ikke just en nyskabende historie, men det som får filmen til at virke er sammenspillet eller nærmere modspillet Bryan Cranston og James Franco imellem. Det virker som om de to har klikket under optagelserne og en kemi er opstået for nærmest samtlige scene de to er i sammen, holder 100 procent. Ned og Laird er hinandens modsætninger derfor er det skæbnen at de to skal utrolig mange diskussioner og pinlige optrin igennem, før de får en fælles forståelse og anerkendelse af hinanden. I det hele taget er der rigtig mange gode præstationer i filmen hvor også Lairds butler/manager/altmuligmanden Gustav spillet af Keegan-Michael Key er med til at give et anerkende nik til klassikeren Pink Panther.

Filmens spilletid på knap og nap to timer er dens helt store problem. Der er alt for mange scener hvor Ned og Laird igen og igen diskuterer et eller andet og til sidst ender det med at blive en smule trivielt. Filmen skulle nok have holdt sig på de for genren obligatoriske halvanden time og gjort den lidt mere skarp. Valget af James Franco var jeg lidt bange for, da manden i min bog virkelig er knald eller fald. Han gør det rigtig godt i store dele af filmen, men i enkelte scener kammer det lidt over og han bliver simpelthen for meget i sit skuespil.

Når alt dette er sagt om Why Him? kommer vi til sagtens kerne, er filmen underholdende eller ej og svaret er ja det er den. Den er ikke banebrydende eller genre definerende, men det behøver hver eneste film heller ikke være, men den skal ses for sammenspillet mellem Bryan Cranston og James Franco og nogle genialt tænkte scener som kun de skøreste manuskriptforfattere kan finde på.
 
Why him? blu-ray anmeldelse
 
Why Him? bliver leveret i et 1.85:1 transfer, som er fint behandlet på denne blu-ray udgivelse. Der er ikke de store fingre at sætte på den visuelle del. Farverne er dejlig varme og bløde som der forventes i denne slags film og den står fint på skærmen. I det hele taget er alle farverne meget klare og tydelige hvor også den sorte får lov til at have en god dybde. Detaljegraden er også god hvor konjekturen i huden fremstår klar og tydelig, en fin detaljemængde. I det hele taget en billedside som er meget venligt for øjet.
 
Filmen kommer med et engelsk DTS-HD 7.1 Master lydspor. Taget billedesiden i betragtning så er der blevet gjort ét lige så fint arbejde med lydsiden. Baggrundsstøj og stemningsmusik bliver leveret i en passende højde som selvfølgelig bliver skuet op til at passe til de overraskende momenter. Dialogen som er vigtig i filmen går rent igennem. En rigtig hæderlig lydside hvor alle kanaler på anlægget for lov at lege med uden at blive forvrænget hvis der bliver skruet godt op.
 
 

Tak til Twentieth Century Fox Home Entertainment / PR Nordic

Anmeldelse skrevet maj 2017.

Tilbage til Blu-ray anmeldelser